ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ Η ΕΛΑΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ Η ΕΛΑΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


Τα βασικά στοιχεία που διατηρούν το δέρμα νεανικό είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Το κολλαγόνο λειτουργεί σαν στήριγμα, ενώ η ελαστίνη, και από το όνομα μόνο το καταλαβαίνουμε, δίνει την ελαστικότητα στο δέρμα.
Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη σωστή λειτουργία τους πρέπει να τους δίνουμε τροφή. Όταν γουργουρίζει το στομάχι μας δεν λέμε βαριέμαι να φάω...απλά τρώμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο δέρμα μας. Επειδή δεν νιώθουμε την πείνα του δέρματος δε σημαίνει ότι δεν θα νιώσουμε τα παράπονά του και σας διαβεβαιώ θα τα δείτε και στο καθρέφτη. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε. Κάθε πρωί καθαρίζουμε το δέρμα μας με κάποιο προιόν είτε με ειδικό σαπούνι (gel) και νερό, έτσι για να ξυπνήσουμε και καλύτερα, είτε με γαλάκτωμα και λοσιόν. Ύστερα τοποθετούμε μια κρέμα, που αντιστοιχεί στο δικό σας τύπο δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό.
Προσοχή!!! Μην παραμελείτε το λαιμό γιατι θα ξυπνήσετε σε μερικά χρόνια και θα νομίσετε οτί είναι από κάποιο άλλο πρόσωπο!! Το δέρμα του λαιμού στηρίζετε από αυτό του προσώπου. Την ίδια κρέμα χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο και το λαιμό.
Το βράδυ τώρα. Ναι ξέρω γυρίζουμε στο σπίτι μας με την συσσωρευμένη κούραση και το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε. Η βραδυνή όμως φροντίδα του δέρματος είναι και η πιο σημαντική. Πρέπει να καθαρίσετε πάλι το δέρμα και να βάλετε την κρέμα σας για να μπορέσει το δέρμα να αναπνεύσει καλά όλα το βράδυ, να δράσει η κρέμα στη διάρκεια της νύχτας για να ξυπνήσουμε με ένα φρέσκο και ξεκούραστο δέρμα.

Από το τμήμα ιατρικής αισθητικής
www.medlbab.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων