H βιοτεχνολογία προσφέρει στη μη χειρουργική ανόρθωση στήθους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H βιοτεχνολογία προσφέρει στη μη χειρουργική ανόρθωση στήθους


Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, βιολόγος, medlabnews.gr


Η ηλικία, η εγκυμοσύνη, η μεγάλη απώλεια βάρους, η αύξηση βάρους ή απλώς η βαρύτητα, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν σε αυτό που κοινώς αποκαλούμε «πεσμένο» στήθος.


Η ηλικία, η εγκυμοσύνη, η απώλεια ή η αύξηση βάρους και η γενετική προδιάθεση, όλα ευθύνονται για τις μεταβολές στο στήθος. Όταν το στήθος κρεμάει ή γίνεται επίπεδο, αποκτώντας επίμηκες σχήμα και πρόβλημα στην θηλαία άλω η οποία τείνει προς τα κάτω, έχουμε το αποτέλεσμα μιας κατάστασης που ονομάζεται πτώση. Με βάση τα σχεδιαγράμματα πιο έντονων περιπτώσεων πτώσης, η προβληματική θηλαία άλως ενός ανυποστήρικτου μαστού, κρέμεται αρκετά κάτω από την πτυχή του στήθους. Γιαυτές τις γυναίκες, η χρήση ενός υποστηρικτικού στηθόδεσμου, είναι μια αναγκαιότητα ώστε να διατηρήσουν μια πιο φυσιολογική εμφάνιση


Η συνήθης αντιμετώπιση είναι η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, ή αλλιώς μαστοπηξία, που έχει σκοπό τη βελτίωση του σχήματος, του μεγέθους και της σύστασης του γυναικείου στήθους. Πολλές φορές μπορεί να γίνει μεμονωμένα, ενώ άλλες φορές συνδυάζεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερο όγκο και συντελώντας στην καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος. Συχνά επίσης η ανόρθωση του στήθους μπορεί να συνδυαστεί με την μείωση του μεγέθους της περιοχής γύρω από τη θηλή εάν αυτή είναι υπερβολικά μεγάλη. Σε περιπτώσεις μικρών πτωτικών μαστών γίνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης. Εάν όμως πρόκειται για ένα πιο μεγάλους πτωτικούς μαστούς τότε δεν απαιτείται η χρήση ενθεμάτων.

Η κρίση αλλά και πολλές φορές οι παρενέργειες οδήγησαν τα ερευνητικά εργαστήρια στο να δώσουν αναίμακτες οικονομικές λύσεις, στο πρόβλημα αυτό. Έτσι πρόσφατα η γαλλική εταιρεία με παραϊατρικά προϊόντα βιοτεχνολογίας Ericson Laboratoire παρουσίασε μια ολοκληρωμένη θεραπεία που παρέχεται μόνο από ειδικούς γιατρούς και εκπαιδευμένους αισθητικούς, για την ανόρθωση του στήθους.
Η ERICSON LABORATOIRE φροντίζει να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα τέλειο στήθος αλλά θέλουν να αποφύγουν την επώδυνη διαδικασία μίας χειρουργικής επέμβασης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΖΩΟΓΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Σε επιφανειακό επίπεδο το στήθος καλύπτεται από δέρμα που εκτείνεται μέχρι την περιοχή της θηλής. Το δέρμα στην άλω (περιοχή γύρω από τη θηλή) έχει μία κοκκώδη υφή καθώς αποτελείται από δερματικούς και λιπώδεις αδένες που υπερτροφούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η θηλή είναι εξοπλισμένη με λείες μυικές ίνες, περιθηλείς μυϊκούς  σφιγκτήρες που ελέγχουν τη λειτουργία της έκκρισης κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Η θηλή είναι το κεντρικό υπερυψωμένο σημείο στην άλω. Εκεί καταλήγουν οι γαλακτοφόροι αγωγοί οι οποίοι εκρέουν τις γαλακτικές εκκρίσεις.
Εσωτερικά το στήθος αποτελείται κυρίως από λιπώδη συνδετικό ιστό και κρεμαστήριους συνδέσμους που ονομάζονται σύνδεσμοι Cooper. Είναι επίσης πλούσιο σε αγγεία. Σε βαθύτερο επίπεδο μπορούμε να διακρίνουμε 3 μυς: τον μείζονα θωρακικό, τον μικρό θωρακικό και τον υποκλείδιο.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Από την παιδική ηλικία μέχρι την εφηβεία δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο στήθος αγοριών και κοριτσιών. Ο συνδυασμός όμως των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στα νεαρά κορίτσια οδηγεί στη διαφοροποίηση του στήθους που ολοκληρώνεται σε ένα 3 – 4 χρονών.
Τα ινο-κοκκώδη λοβία αντιδρούν στις ορμόνες και αναπτύσσονται στο υποδόριο λιπώδες επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο ο μαστικός αδένας οργανώνεται σε λοβία τα οποία διαχωρίζονται από λιπώδη ιστό και όλη η δομή υποστηρίζεται από το δερματικό κάλυμμα. Το μέγεθος και το σχήμα των μαστών καθορίζεται από την ποσότητα του κοκκώδους ιστού  και του λιπώδους ιστού που περιέχουν. Γενικά το στήθος αποτελείται κατά το ήμισυ από λιπώδη ιστό και κατά το ήμισυ από κοκκώδη ιστό.
Το διάστημα ανάμεσα από το δέρμα και το μαστικό σώμα καταλαμβάνεται από μία ομοιογενή λιπώδη περιοχή που διακόπτεται από γραμμές οι οποίες ενώνουν το δέρμα με τον αδένα. Το υποδόριο λίπος στο εξωτερικό των λοβίων είναι αρκετά παχύ.
Αυτό το υποδόριο λίπος που σχηματίζει έναν εξωτερικό φλοιό πάνω από το μαστικό μέρος του στήθους είναι ένας πιθανός στόχος για την αύξηση της πυκνότητας και την επαναδιαμόρφωση του στήθους.


Έτσι η ERICSON LABORATOIRE πάνω σε αυτή τη λογική ανέπτυξε τη θεραπεία MORPHO-BUST που προσφέρει ένα πιο γεμάτο και καλοσχηματισμένο στήθος με σεβασμό στη φυσιολογία του μαστικού αδένα. Μια ολοκληρωμένη αναζωογονητική  θεραπεία για την ευαίσθητη περιοχή του στήθους και του ντεκολτέ που προσφέρει σφριγηλότητα και τόνωση στον ιστό.
 Μετά από μια ολοκληρωμένη θεραπεία χάρις στα δυνατά ενεργά συστατικά βιολογικής και βιοτεχνολογικής προέλευσης επιτυγχάνουμε τα εξής αποτελέσματα:


·      Ανόρθωση του στήθους μέχρι και 70%. Χάρις στα δραστικά ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται παρατηρείται από την πρώτη κιόλας συνεδρία ορατή σύσφιξη του στήθους.
·      Ανύψωση της θηλής του μαστού
·      Ο ιστός τονώνεται με αποτέλεσμα να συγκρατεί πολύ καλύτερα το βάρος των μαστών και με αυτό τον τρόπο το στήθος «ξαναγεμίζει», είναι εμφανώς πιο στητό και στρογγυλό.
·      Έντονη ελαστικότητα της περιοχής, όπου και οι μικρές ρυτίδες εξαφανίζονται.
·      Βελτίωση των ραγάδων και των ευρυαγγειών στην περιοχή.


Συνδυάζει την αποτελεσματικότητα πολλών ενεργών συστατικών με πολύ συγκεκριμένες δράσεις. Η χρήση ενός μοναδικού φυτικού συμπλόκου δημιουργεί ένα τονωτικό δίκτυο, δυναμώνει τον ιστό και διασφαλίζει μία φυσική στήριξη. Το ενεργό συστατικό Firmiderm προσφέρει τόνωση και σφριγηλότητα δυναμώνοντας σε βάθος τον στηρικτικό ιστό. Η προσθήκη ενός παραγώγου σιλικόνης και οξέων λουλουδιών παρέχει αντιγήρανση, αναζωογόνηση και ενυδάτωση στην περιοχή.

Η χρήση ενός μοναδικού φυτικού συμπλόκου δημιουργεί ένα τονωτικό δίκτυο, δυναμώνει τον ιστό και διασφαλίζει μία φυσική στήριξη. Το έλαιο τριαντάφυλλου χαρίζει τόνωση και σφριγηλότητα ενδυναμώνοντας σε βάθος τον ιστό. Η προσθήκη τριών γαλακτωμάτων από λουλούδιαγιασεμί, μολόχα και ρίζα ίριδαςπροσφέρουν αναπλαστική, ενυδατική και απαλυντική δράση.


  • TΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ:
  • VOLUFILINE: Προέρχεται από το φυτό Anemarrhena που φυτρώνει στην Ασία. Είναι μία φυτοστερόλη που έχει την ιδιότητα να διεγείρει τον λιπώδη ιστό με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου.

  • DERMOCHLORELLA: Εκχύλισμα από πράσινα μικρο-φύκη πλούσιο σε αμινοξέα και ολιγοπεπτίδια. Το συστατικό αυτό ενεργοποιεί τους ινοβλάστες αντιμετωπίζοντας τις ραγάδες και τις ευρυαγγείες. ΡΑΦΕΡΜΙΝΗ: εκχύλισμα φυτών με συσφικτικές και αναπλαστικές ιδιότητες που παράλληλα βελτιώνει τη μικρο-κυκλοφορία του δέρματος.

  • BIO-BUSTYL: ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

  • KIGELINE: εκχύλισμα που τονώνει και βελτιώνει την υφή του δέρματος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων