Χρήσιμες εφαρμογές για τα φάρμακα στο iphone ή στο ipad | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρήσιμες εφαρμογές για τα φάρμακα στο iphone ή στο ipad


Επιμέλεια: Κική Τσεκούρα, medlbabnews.gr

Πολλά αλλάζουν στο φάρμακο. Οι αλλαγές δημιουργούν προβλήματα τόσο στους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς όσο και στους ασθενείς. Σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτυχθεί προγράμματα για να κάνουν την ζωή και του επαγγελματία υγείας αλλά και του τελικού καταναλωτή εύκολη. Τελευταία υπήρξαν και εφαρμογές για το iphone και μάλιστα ελληνικές. Ας τις δούμε.....


e-Φάρμακα από τον Άρη Παλιούρα.

Η εφαρμογή e-Φάρμακα περιέχει τις τιμές 13000 και πλέον φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά (όπως έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ισχύουν από 1/7/2011).
ΝΕΕΣ τιμές φαρμάκων που ισχύουν από 5-8-2011.

Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%.

Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ IOS 4 H ΝΕΟΤΕΡΟ.
Κόστος 0,99$

iMedicines από Anoxy Software


Η εφαρμογή iMedicines περιέχει τις τιμές 12000 και πλέον φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στο Ενιαίο Δελτίο Τιμών.

Επίσης περιέχει για όλα αυτά τα σκευάσματα, τις φαρμακευτικές τους ουσίες καθώς και την κατηγορία παθήσεων στην οποία ανήκουν αυτά.
Περιέχει δηλαδή πληροφορίες και για 5500 περίπου σκευάσματα για τα οποία δεν περιέχει πληροφορίες το Εθνικό Συνταγολόγιο του ΕΟΦ.

Για κάθε φαρμακευτική ουσία η εφαρμογή σας προβάλει επιπλέον πληροφορίες από το διαδίκτυο, είτε από το online Εθνικό Συνταγολόγιο από την ιστοσελίδα του ΕΟΦ, είτε από τρίτες σελίδες του διαδικτύου για τις φαρμακευτικές ουσίες για τις οποίες δεν παρέχει πληροφορίες ο ΕΟΦ.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Pdf Viewer, εφόσον κατεβάσετε από τον ΕΟΦ το Εθνικό Συνταγολόγιο σε μορφή Pdf.

Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να δείτε είτε ολόκληρο το Συνταγολόγιο ή μόνο τις σελίδες του Συνταγολογίου οι οποίες αναφέρονται στην φαρμακευτική ουσία που σας ενδιαφέρει.


Στην νέα έκδοση του προγράμματος έχει προστεθεί η νοσοκομειακή και χονδρική τιμή των σκευασμάτων.
Τα φάρμακα που περιέχουν την ίδια φαρμακευτική ουσία μπορούν πλέον να ταξινομηθούν με αύξουσα τιμή από το φθηνότερο στο ακριβότερο.
Το interface μπορεί πλέον να γυρίσει τόσο σε κάθετο όσο και σε οριζόντιο προσανατολισμό.
Έχει βελτιωθεί ο Pdf reader με δυνατότητα αναζήτησης στο κείμενο, καλύτερη απόκριση στο γύρισμα των σελίδων, ενώ πλέον μπορείτε να περιηγηθείτε σε οποιαδήποτε σελίδα του συνταγολογίου ακόμα και όταν το βλέπετε μέσα από μια φαρμακευτική ουσία.
Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης στον κατάλογο των φαρμακευτικών εταιρειών.
Πλέον η εφαρμογή ψάχνει αυτόματα για ενημερώσεις στην βάση δεδομένων των φαρμάκων και σας ειδοποιεί όταν υπάρχει νεώτερη έκδοση της βάσης δεδομένων.
Έχουν προστεθεί ρυθμίσεις για το ποιες τιμές θέλετε να βλέπετε (λιανική, χονδρική, νοσοκομειακή), το κάθε πότε θα ψάχνει η εφαρμογή για νεώτερες εκδόσεις της βάσης δεδομένων, το αν θα περιστρέφεται το user interface και το αν θα χρησιμοποιούνται τα swipe gestures για την αλλαγή σελίδας στον Pdf reader.
Προστέθηκε διάλογος για την απευθείας αποστολή email σε εμάς για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχετε σχετικά με την εφαρμογή.
Τέλος σε συσκευές Iphone 3gs και Iphone 4 υπάρχει η δυνατότητα σκαναρίσματος του barcode του σκευάσματος και την απευθείας προβολής των στοιχείων του σκευάσματος άμεσα. Η τελευταία δυνατότητα προσφέρεται προαιρετικά ως in app Purchase στην εφαρμογή.

Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ IOS 4 H ΝΕΟΤΕΡΟ.


Η εφαρμογή προσφέρεται για 9.99 Ευρώ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων