Καίω θερμίδες στην παραλία… | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καίω θερμίδες στην παραλία…


Το καλοκαίρι είναι εδώ και σας δίνει την μοναδική ευκαιρία για απολαυστική άσκηση και ταυτόχρονα κάψιμο θερμίδων. Έτσι αντί να κάθεστε στην ξαπλώστρα και να έχετε τύψεις για τις «διατροφικές αμαρτίες» στις οποίες όλοι υποκύπτουν στις διακοπές δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε τα μέγιστα από τις διακοπές σας. Χαρά, άσκηση, κάψιμο θερμίδων και ευεξία.
Τα σπορ της παραλίας και της θάλασσας είναι σύμμαχοι σας.
Ρακέτες
Πολύ δημοφιλείς σε όλες τις ηλικίες. Δεν κινδυνεύετε να τραυματιστείτε και ταυτόχρονα γυμνάζετε τα πόδια και το πάνω μέρος του σώματος ενώ ως αεροβική άσκηση βοηθά και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ένας ενήλικας 70 κιλών μπορεί να «καίει» 9 θερμίδες το λεπτό ή περίπου 279 θερμίδες σε μισή ώρα.
Βόλεϊ στην άμμο
Εύκολο και ομαδικό, άλλωστε στις περισσότερες παραλίες υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος. Γυμνάζει τα πόδια, τα χέρια, την ωμοπλάτη και τους κοιλιακούς.
«Καίει» περίπου τις ίδιες θερμίδες, 279 δηλαδή στα 30 λεπτά.
Ποδόσφαιρο στην άμμο
Επίσης ομαδικό αλλά ίσως πιο κουραστικό από το βόλεϊ. Αποτελεί καλή αεροβική άσκηση γυμνάζοντας τους μηρούς και τις γάμπες.
Στα 30 λεπτά θα κάψετε περίπου 350 θερμίδες.
Κανό
Εύκολο και σε άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο. Κινδυνεύετε μόνο να ξεχαστείτε και να απομακρυνθείτε από την παρέα σας. Προσοχή επίσης στα ρεύματα και στις θάλασσες με ισχυρό κυματισμό αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον χειρισμό. Με το κανό γυμνάζετε χέρια, πλάτη, κοιλιακούς ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό.
Στα 30 λεπτά μπορείτε να κάψετε από 240 μέχρι 320 θερμίδες ανάλογα με το σωματικό σας βάρος.
Ποδήλατο θαλάσσης
Σπορ στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όλη η παρέα ή αν είστε γονιός όλη η οικογένεια. Γυμνάζει τους μηρούς καθώς όλη η κίνηση εξαρτάται από την αντοχή σας, την δύναμη και την διάθεση.
Μπορείτε να κάψετε από 150 μέχρι και 350 θερμίδες στη μισή ώρα.
Θαλάσσιο Σκι
Χρειάζεται να έχουν προηγηθεί μαθήματα αν είστε αρχάριος αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσει κάποιος. Γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα και μπορείτε να κάψετε σε 30 λεπτά από 150 μέχρι και 300 θερμίδες.
Windsurf
Δεν είναι εύκολο ιδιαίτερα αν δεν είστε εξοικειωμένοι, χρειάζεται υπομονή και καλή ισορροπία, γυμνάζει όμως όλο το σώμα. Αν του πάρετε τον αέρα μπορείτε να καίτε μέχρι και 12 θερμίδες το λεπτό.
Ιστιοπλοΐα
Δεν είναι αμιγώς καλοκαιρινό σπορ αλλά σίγουρα είναι πιο απολαυστικό το καλοκαίρι. Τα μαθήματα είναι απαραίτητα καθώς το πλήρωμα του σκάφους λειτουργεί συντονισμένα ως ομάδα. Γυμνάζει κυρίως χέρια και πλάτη.
Κολύμπι
Το πραγματικό και όχι απλά η παραμονή εντός της θάλασσας γυμνάζει όλο το σώμα και μια ώρα σε σταθερό ρυθμό μπορεί να σας απαλλάξει από 650 θερμίδες.
Υποβρύχιο κολύμπι
Βουτώντας με μάσκα και αναπνευστήρα απολαμβάνετε όσα συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, γυμνάζετε το σώμα σας, κυρίως πόδια και σε μία ώρα έχετε απαλλαγεί μέχρι και από 350 θερμίδες
Κατάδυση
Χρειάζεται να έχετε κάνει κάποια μαθήματα αλλά η μία ώρα παραμονής στο βυθό σας απαλλάσσει από 500 θερμίδες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων