Αυξέντιος Καλανγκός. Ο Έλληνας χειρουργός των απόρων παιδιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αυξέντιος Καλανγκός. Ο Έλληνας χειρουργός των απόρων παιδιών


Σε δεύτερη μοίρα ο «βαρύς» τίτλος του καθηγητή στη Γενεύη, όπως και το ότι ήταν μαθητής του Γιακούμπ. Γνωρίστε τον «ιεραπόστολο της ιατρικής»
Έχει χαρακτηριστεί ο σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής. Παρά τους τίτλους και τα αξιώματα του επιλέγει να προσφέρει έργο και όχι να μιλάνε οι περγαμηνές του για αυτόν. Ο Αυξέντιος Καλανγκός έχει πραγματοποιήσει 9.000 επεμβάσεις σε άπορα παιδιά.
Μαθητής των Αλέν Καρπεντιέ και Μαγκτνί Γιακούμπ, του χειρουργού με τα «χρυσά χέρια», όπως τον έλεγαν, ειδικά μετά την πετυχημένη επέμβαση στον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεργάστηκε μαζί του στενά και σήμερα ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.
Για άλλους αυτοί οι τίτλοι μιλάνε από μόνοι τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι οι 9.000 επεμβάσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία σε άπορα παιδιά.
Το 1998 ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και από τότε πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του σε όλον τον κόσμο.
Όσο για τις σπουδές του… αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών για να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ.
Έφτασε στα 40 του να γίνει τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Ο πατέρας του, επίσης γιατρός, ήταν παθολόγος αρχίατρος του παιδικού νοσοκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.
Κι επειδή το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο Αυξέντιος Καλανγκός, ακολούθησε κατά γράμμα τα λόγια του, «να μην έχει ως σκοπό τη ζωή του τα χρήματα αλλά το έργο».
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας δρόμος στην Κωνσταντινούπολη έχει πάρει το όνομα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2004, έχοντας συμπληρώσει 65 συναπτά έτη προσφοράς.
Ακόμα πολλοί Τούρκοι λένε πως «μπορούσε να γιατρεύει κάθε ασθένεια».
Πηγή: ellines.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων