Τι έχει συμβεί με τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα; Εκπέμπουν ακόμα ραδιενέργεια; Τι κίνδυνοι υπάρχουν; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι έχει συμβεί με τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα; Εκπέμπουν ακόμα ραδιενέργεια; Τι κίνδυνοι υπάρχουν;

Eπιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr
Τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στα τρία κτίρια του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, δύο χρόνια μετά την χειρότερη καταστροφή στην παγκόσμια ιστορία, εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλά για τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες προκειμένου ακόμα και τώρα να κατανοήσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πυρήνες του αντιδραστήρα στις τρεις από τις έξι μονάδες του εργοστασίου της Φουκουσίμα, καταφεύγουν σε τηλεκατευθυνόμενα οχήματα για πάνε μέσα από τα χαλάσματα και να μαζέψουν πληροφορίες.

Οι εργαζόμενοι φορούν προστατευτικές στολές και μάσκες. Φορούν τρία στρώματα γάντια, δύο στρώματα κάλτσες, κράνος, και μια πλήρη μάσκα προσώπου με αναπνευστήρες.

Η TEPCO (Tokyo Electric Power Co), διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου επιμένει ότι έχουν επιτευχθεί πολλά και ότι έχει φέρει την κατάσταση των αντιδραστήρων υπό έλεγχο.
Τα επίπεδα της ακτινοβολίας μειώνονται και βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής ενός γερανού που θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τις ράβδους του αντιδραστήρα Νο4 καθώς και τα συντρίμμια.

Τα επίπεδα ακτινοβολίας στις μονάδες ένα, δύο και τρία είναι πολύ υψηλά και η αιτία είναι ότι το πυρηνικό υλικό έχει λιώσει  στο εσωτερικό των αντιδραστήρων είπε ο  επικεφαλής της ΤΕPCO, Takeshi Takahashi.

Πυρηνικοί επιστήμονες προειδοποιούν τον κίνδυνο να εκτεθούν οι ράβδοι του πυρήνα στον αέρα και να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή από ότι με τον σεισμό. Για να περιορίσει την απειλή αυτή η ΤΕPCO, κατασκευάζει ένα τεράστιο πύργο που θα περιβάλει το κτίριο Νο4 αλλά και ένα τεράστιο γερανό που θα τραβήξει τις ράβδους από πυρήνα και θα τις βάλει μέσα σε βαρέλια προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο. Ο κ. Takahashi συμφωνεί με την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια προκειμένου να μπορεί να παροπλιστεί πλήρως.

Δείτε το video που δείχνει τι ακριβώς συνέβη στους αντιδραστήρες.



Πηγή ΤΗΕ TELEGRAPH
IRSN


Διαβάστε επίσης
Φουκουσίμα: δύο χρόνια μετά. Ποια τα προβλήματα από την ραδιενέργεια, στους κατοίκους και στον κόσμo;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων