10 tips δροσιάς χωρίς κλιματιστικό. Δροσερές και οικονομικές λύσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

10 tips δροσιάς χωρίς κλιματιστικό. Δροσερές και οικονομικές λύσεις

Σας παρουσιάζουμε 10 εναλλακτικές, δροσερές και οικονομικές λύσεις.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea


Θέλετε να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει το κλιματιστικό σας; 

Σας παρουσιάζουμε 10 εναλλακτικές, δροσερές και οικονομικές λύσεις.

  1. Κρατήστε τα στόρια ή τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν οι ακτίνες από το φως του ήλιου μπαίνουν μέσα από τα παράθυρα, δημιουργούν ένα μικρής έκτασης «φαινόμενο του θερμοκηπίου» στο σπίτι σας.
  2. Αν θέλετε να μπαίνει το φως μέσα στο σπίτι σας εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα τζάμια των παραθύρων σας με ενεργειακά. Τα ενεργειακά τζάμια έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το υπέρυθρο φως του ήλιου δηλαδή τη θερμότητα και να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο στο ορατό φως.
  3. Αφήστε το δροσερό αέρα το βράδυ να μπει μέσα στο σπίτι σας. Αφήνετε μερικά παράθυρα ανοιχτά για να έχετε ένα δροσερό σπίτι την επόμενη ημέρα.
  4. Περιορίστε τη χρήση των λυχνιών πυράκτωσης. Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, και παράγουν πολύ περισσότερη θερμότητα από ό, τι οι  LED λαμπτήρες και οι λαμπτήρες οικονομίας.
  5. Μια ακόμα λύση, είναι να προμηθευτείτε έναν ανεμιστήρα υδρονέφωσης. Πρόκειται για έναν οικονομικότερο τρόπο να δροσιστείτε που βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία. Επίσης αρκετά αποτελεσματικοί είναι και οι ανεμιστήρες οροφής.
  6. Βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες οροφής σας λειτουργούν αριστερόστροφα. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ανεμιστήρες έχουν ένα μικρό διακόπτη στο πλάι που αντιστρέφει την κατεύθυνσή τους. Το χειμώνα επιλέξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα προς τα δεξιά για να ωθεί το ζεστό αέρα προς τα κάτω και το καλοκαίρι την αριστερόστροφη λειτουργία για να σας στέλνει το δροσερό αέρα.
  7. Πίνετε παγωμένα ποτά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη δροσίζοντας το σώμα σας από μέσα προς τα έξω.
  8. Φοράτε φαρδιά, ελαφριά ρούχα που κρατούν το σώμα σας δροσερό.
  9. Για άμεση ανακούφιση από τη ζέστη τις καυτές μέρες χρησιμοποιήστε μία πετσέτα που πρώτα θα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό. Απλώστε τη στο λαιμό, τους καρπούς, και το μέτωπο σας για να δροσιστείτε.
  10. Αποφύγετε τη χρήση του φούρνου όταν έχει καύσωνα. Θα αυξήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε μια υπαίθρια ψησταριά ή προτιμήστε τις σαλάτες ή κάποιο σάντουιτς. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά μια χύτρα ταχύτητας ή το μάτι της κουζίνας όπου μπορείτε να κάνετε αυγά,  ρύζι ή μακαρόνια.
Πηγη medlabnews.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων