Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στη Τροιζηνία, εξέτασε 221 άτομα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στη Τροιζηνία, εξέτασε 221 άτομα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των ΓτΚ στη Τροιζηνία

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμο Τροιζηνίας (Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας) με σκοπό παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σκοπός του προγράμματος ήταν η αντιμετώπιση των γενικών ιατρικών προβλημάτων καθώς και η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της περιοχής που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Oι ειδικότητες που παρευρέθηκαν στην περιοχή ήταν: Γενικός Ιατρός Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Ορθοπεδικός.
Εξετάσθηκαν συνολικά 221 άτομα εκ των οποίων 98 μετανάστες. Συνολικά εξετάστηκαν 99 γυναίκες / 44  παιδιά και  64  άνδρες για ορθοπεδικό και παθολογικό έλεγχο.
Στη συγκεκριμένη περιοχή οι ΓτΚ  βρέθηκαν, μετά από σύσταση για τα προβλήματα και ανάγκες της, του Καθηγητή κου Τόλια, Προέδρου της Ελληνοκαναδικής Ακαδημαϊκής Ένωσης του Οντάριο-Καναδά (Ηellenic Canadian Academic Association of Ontario,Canada-HCAAO). O Καθηγητής κος Τόλιας επισκέφθηκε τους ΓτΚ στην Αθήνα με σκοπό να παραδώσει επιταγή οικονομικής ενίσχυσης, μελών και φίλων της Ένωσης . Οι ΓτΚ διαπίστωσαν –κατά την επίσκεψή τους στην Τροιζηνία-ότι πραγματικά στην περιοχή ζουν αρκετοί ευάλωτοι πληθυσμοί και για αυτό το λόγο θα επανέλθει σύντομα.
Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά για την συνεργασία τον Δήμο Τροιζηνίας καθώς και τους συλλόγους και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, ευχαριστούμε τον Καθηγητή κ. Τόλια για τις πολύ χρήσιμες υποδείξεις του και για τη γενικότερη στήριξή του.
medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων