Αυτή είναι η διατροφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Τα μυστικά της μακροζωίας του! (96 χρονών) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αυτή είναι η διατροφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Τα μυστικά της μακροζωίας του! (96 χρονών)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκάλυψε όλα τα μυστικά της μακροζωίας του,



Η Δημοσίευση έγινε το 2013. Αρκετά ενδιαφέροντα αυτά που αποκάλυψε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για τα μυστικά της μακροζωίας του, μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», στο MEGA. (2013) Ο πρώην πρωθυπουργός, που έκλεισε τα 95 του χρόνια, αναφέρθηκε στις τροφές που προτιμά, σε ποια ποσότητα και ποια είναι η σχέση του με το αλκοόλ. 

Όπως είπε, η μακροζωία του οφείλεται εν μέρει στην γερή του κράση και στο DNA του, όμως πρόσεχε πάντα τον εαυτό του.

«Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές», σημείωσε επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και προέτρεψε τον κόσμο να μην φοβάται τους γιατρούς και να τους συμβουλεύεται συχνά.

Επίσης, υπογράμμισε ποια είναι τα γεύματα που δεν παραλείπει ποτέ μέσα στην ημέρα και ποιες καθημερινές συνήθειές του εκτιμά ότι τον βοηθούν να ζει καλύτερα.
Το διαιτολόγιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περιλαμβάνει απαραιτήτως: όσπρια, φρούτα, χόρτα, πολύ λάδι, πολύ μέλι, ψωμί ολικής αλέσεως ζυμωμένο στο σπίτι, κρασί και τσικουδιά.

«Η δίαιτα του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη μακροζωία του. Τρώω πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως ωμή αγκινάρα που είναι ωραίος μεζές για το κρασί και την τσικουδιά. Ο,τι υπάρχει στον κόσμο, το έχω πιει, κι όλα τα καλά πράγματα τα έχω φάει. Είμαι καλοφαγάς και μ΄αρέσει και το πιοτό με μέτρο. Πρέπει πάντοτε να τρως αυτό που σου χρειάζεται κάθε φορά. Αγαπώ πολύ τα φασόλια. Κάθε Δευτέρα παραγγέλνω τη φασολάδα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της άθλησης και ειδικά τα οφέλη που έχει το περπάτημα: «Από μικρός γυμνάστηκα πολύ. Μου άρεσε πολύ να περπατώ. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση. Μπορείς να την κάνεις μέχρι το τέλος της ζωής σου. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον εαυτό του. Είναι κόπος, αλλά χρειάζεσαι την κινητικότητα».

Ένα ακόμα από τα μυστικά της μακροζωϊας του θεωρεί ότι είναι η επιλογή του να κάνει μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, μια ανάπαυλα, να κλείνει τους διακόπτες, με κορυφαία τη μεσημεριανή σιέστα.

Όσο για το θάνατο, «είναι καλοδεχούμενος», είπε, «αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Όχι σακάτη και κακομοίρη».





Οι συμβουλές που δίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι: γυμναστική, περπάτημα, μεσημεριανή σιέστα, αλκοόλ με μέτρο και καθόλου τσιγάρο.

www.isarkadias.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων