«ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η 3ήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα» 4,5 & 6 Οκτωβρίου 2013 , μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Σύλλογο Ατόμων  με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς .
       Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην  παλιά προβλήτα του νησιού έγιναν τα εγκαίνια  της εκδήλωσης υπό το φως των ζωγραφισμένων χάρτινων φαναριών από μαθητές των σχολείων της Αίγινας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της προέδρου του ΑΛΜΑ κυρίας Κατερίνας Γιαννακοπούλου η οποία ευχαρίστησε τοπικούς φορείς, συλλόγους αλλά και χορηγούς της εκδήλωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και ο γνωστός σκηνοθέτης κύριος Μανούσος Μανουσάκης, επίτιμο μέλος του ΑΛΜΑ. Διαβάστηκε επίσης μήνυμα εκ μέρους της προέδρου του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας κυρίας Βάσως Μαράκα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η κυρία Ιωάννα Καρώνη εκπρόσωπος της εταιρείας TEVA  που είναι μέγας χορηγός του φεστιβάλ.
      Η εναρκτήρια ημέρα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο γυναικών,  το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε  με τη θεατρική παράσταση «Τα γράμματα χορεύουν» από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της Αίγινας αλλά και τη δράση «Λαμπυρίσματα» με τα πολύχρωμα ελπιδοφόρα φαναράκια που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του νησιού με τη βοήθεια του καταξιωμένου ζωγράφου και υπεύθυνου εικαστικών του φεστιβάλ Νεκτάριου Κοντοβράκη.
         Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άνοιξε το εφηβικό μουσικό group Synth Age pro ενώ ακολούθησε το μοντέρνο χορευτικό zumba που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Από το πρωί και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτίθονταν στην παλιά προβλήτα έργα των μαθητών σε καμβά. Μια υπέροχη προσπάθεια των μαθητών της Αίγινας υπό την επίβλεψη του ζωγράφου Νεκτάριου Κοντοβράκη.                                                                  
        Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση  των δημοτών της  Αίγινας σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή ζωή. Γι’ αυτό το σκοπό  διοργανώθηκε Ημερίδα ενημέρωσης στο Ίδρυμα Καψάλη με θέμα: «Παράθυρο στη ζωή» που αφορούσε την ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Κατερίνα Γιαννακοπούλου Επιστ.Υπεύθ. Κέντρου Ημέρας ΑΛΜΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, ο Χάρης Τομαρίδης Ψυχίατρος –ψυχαναλυτής, και ο Λάζαρος Αθανασιάδης Φυσίατρος.
 
από αριστερά προς τα δεξιά οι κυρίες: Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ & Ιωάννα Καρώνη Corporate & Public Affairs Manager Teva 
    Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με μια αξέχαστη βραδιά στο club Ελληνικόν με τραγούδι και  χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου και τους Radiomix.
        Μια όμορφη ηλιόλουστη Κυριακή ξημέρωσε για να υποδεχθεί έναν αγώνα δρόμου με τίτλο «Τρέχουμε όλοι μαζί» όπου, παιδιά , μαμάδες , επισκέπτες μαζί με άτομα με αναπηρία , άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν προς την ελπίδα για ένα ομορφότερο κόσμο όπου δεν χωρούν προκαταλήψεις. Ανάμεσα στους δρομείς έδωσε το παρών κι ο αγαπητός σε όλους σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
          Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το 3ήμερο εκδηλώσεων στο όμορφο νησί της Αίγινας και ευχόμαστε  να γίνει θεσμός αλλά και η αρχή μιας αλυσίδας ευαισθητοποίησης του κοινού και σε άλλες περιοχές και νησιά της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων