Docnet.com, μια κλειστή επαγγελματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Επαγγελματιών Υγείας, από χθες στο διαδίκτυο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Docnet.com, μια κλειστή επαγγελματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Επαγγελματιών Υγείας, από χθες στο διαδίκτυο

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr

H Cegedim για πρώτη φορά στην Ελλάδα καλύπτει την ανάγκη των Επαγγελματιών Υγείας δημιουργώντας το docnet.com μια κλειστή επαγγελματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Cegedim είναι μια εταιρεία με εμπειρία χρόνων και υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία στο χώρο της υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία διενήργησε μια σειρά από ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες προκειμένου να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις νέες τάσεις που δημιουργούνται όσον αφορά στο βαθμό χρήσης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από τους Επαγγελματίες Υγείας.  Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2ο και 4ο τρίμηνο του 2012 και είχε ως κύριο στόχο να ερευνήσει το βαθμό διείσδυσης στα ψηφιακά μέσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο σύνολο τους οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας, κάνουν χρήση του Internet τόσο στο ιατρείο τους, όσο και στο σπίτι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των εφαρμογών μέσω smartphones και ιδιαίτερα από ειδικότητες όπως οι Ογκολόγοι και οι Ψυχίατροι.
Κύριοι λόγοι χρήσης του Internet, όπως προκύπτουν από τα ποσοτικά στοιχεία, είναι η ενημέρωση των γιατρών για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ιατρικά θέματα και θέματα που αφορούν την ειδικότητα τους (98%), η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους για επαγγελματικά θέματα (σχεδόν οι 7 στους 10 γιατρούς), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου στις νεότερες κυρίως ηλικιακές ομάδες  το ποσοστό αγγίζει το 40%.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι 2 στους 3 γιατρούς αναφέρουν ότι ο πιο συχνός τρόπος αναζήτησης πληροφορίας σχετικής με ιατρικά θέματα γίνεται μέσω των επιλογών που προσφέρει το διαδίκτυο, ενώ μόλις 1 στους 3 αναφέρει είτε τα ιατρικά συνέδρια είτε τα έντυπα υλικά όπως έντυπο σκευάσματος, ιατρικά περιοδικά κ.λ.π..
Από την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν κυρίως από τις ποιοτικές έρευνες φαίνεται ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας μιας «κλειστής» πλατφόρμας επαγγελματικής δικτύωσης για γιατρούς μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας.
Με γνώμονα τα παραπάνω η εταιρία Cegedim είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την λειτουργία την πρώτης κλειστής επαγγελματικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Docnet.
Συνοπτικά τα κύρια οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι:

Δικτύωση
Διαδραστική δικτύωση με συνεργάτες, φίλους γιατρούς από το σύνολο των Επαγγελματιών Υγείας

Εύκολη Πρόσβαση
Σε δημοσκοπήσεις, κλινικές μελέτες, επιστημονικά περιοδικά multimedia παρουσιάσεις και On line εκπαιδεύσεις

Ενημέρωση
Έγκυρη και στοχευόμενη ενημέρωση επιστημονικών άρθρων και τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της Υγείας

Διάδραση
Δυνατότητα κοινοποίησης πληροφοριών, ανταλλαγή απόψεων, χρήσιμων ιστοσελίδων και κλινικών μελετών δημοσιεύσεων

Αναζήτηση
Δυνατότητα γεωγραφικής εύρεσης συναδέλφων ανά ειδικότητα. Εύρεση ιδρυμάτων, συνεδρίων και εκδηλώσεων

Το Docnet δημιουργήθηκε με βάση την διερεύνηση και καταγραφή των πραγματικών αναγκών για δικτύωση των Επαγγελματιών Υγείας στην Ελλάδα συνεχίζοντας μια πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει με επιτυχία σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ προβλέπεται να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες.     

Σχετικά με την Cegedim
Ιδρύθηκε το 1967. Η Cegedim είναι μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας και υπηρεσιών που ειδικεύεται στο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η Cegedim είναι προμηθευτής υπηρεσιών, τεχνολογικών εργαλείων, εξειδικευμένου λογισμικού, υπηρεσιών διαχείρισης ροής δεδομένων (data flow management) και βάσεων δεδομένων. Οι υπηρεσίες της απευθύνονται, σε επαγγελματίες υγείας, σε βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης, σε εταιρείες επιστημών και ασφαλιστικές εταιρείες. Είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο CRM life studies. H Cegedim είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές στρατηγικών δεδομένων στο κλάδο της υγείας. Η Cegedim απασχολεί 8.100 άτομα σε περισσότερες από 80 χώρες με έσοδα 912 εκατομμύρια ευρώ για το 2012. Η Cegedim A.E. είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού (EURONEXT: CGM )
Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Global website: www.cegedim.com ή το Local webstite:  www.cegedim.gr  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων