Καρκίνος του Δέρματος. Η φετινή εκστρατεία έσωσε 131 ζωές από το μελάνωμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καρκίνος του Δέρματος. Η φετινή εκστρατεία έσωσε 131 ζωές από το μελάνωμα

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκστρατεία Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Δέρματος (27-31 Μαΐου 2013) με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay.
Στη φετινή εκστρατεία:
  • εξετάστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων μέχρι σήμερα (7.698 άτομα σε σχέση με τα 6.103 άτομα που εξετάσθηκαν το 2012)
  • σε 651 άτομα (8,5%) ετέθη η κλινική υποψία καρκίνου του δέρματος
  • 131 άτομα διαγνώστηκαν με βλάβες ύποπτες κλινικά για μελάνωμα, οδηγώντας τους έτσι σε περαιτέρω διερεύνηση που πιθανόν θα σώσει τη ζωή τους!
  • πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν 248 Έλληνες Δερματολόγοι που πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους την εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος.
Το σύνολο των αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, που αναφέρονται σε διπλασιασμό των περιστατικών μελανώματος την επόμενη δεκαετία, αποτυπώνουν ξεκάθαρα το κλινικό και κοινωνικό όφελος της Εκστρατείας Ενημέρωσης.
Ωστόσο, η αγωνία μας για το μελάνωμα εντείνεται το καλοκαίρι, καθώς παρατηρούμε περισσότερο το σώμα μας και βρισκόμαστε περισσότερη ώρα υπό την ηλιακή ακτινοβολία.
Ο κίνδυνος όμως παραμένει όλο το χρόνο και πρέπει να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση. Επισκεφτείτε το www.myskincheck.gr  και βρείτε χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας, αξιολογήστε τον προσωπικό σας βαθμό κινδύνου ή ακόμα κάνετε αυτοεξέταση – χαρτογράφηση των σπίλων σας με τη βοήθεια εκπαιδευτικών βίντεο και εργαλείων του myskincheck.
Σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας άμεσα, καθώς μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση.

Με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων