Η Novartis αναγνωρίστηκε ως μία από τις 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Novartis αναγνωρίστηκε ως μία από τις 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον


·       Το Great Place to Work® αναγνωρίζει την εξαιρετική κουλτούρα του χώρου εργασίας του Ομίλου Novartis

·       Ένταξη στον κατάλογο με τους καλύτερους εργοδότες με βάση μια έρευνα 7.200 εταιρειών σε όλον τον κόσμο

·       H Novartis Hellas προωθεί το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» θέτοντας στους στόχους της την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των εργαζομένων της


Η Novartis συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 25 Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο από το Ινστιτούτο Great Place to Work®. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί την παγκοσμίως μεγαλύτερη ετήσια μελέτη υπεροχής στο χώρο εργασίας, αναγνωρίζοντας τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες όσον αφορά την κουλτούρα του χώρου εργασίας.  


Η έρευνα εξετάζει τους εργασιακούς χώρους μέσα από πέντε διαστάσεις: αξιοπιστία, σεβασμό και δικαιοσύνη (χαρακτηριστικά της εμπιστοσύνης), καθώς και υπερηφάνεια και συντροφικότητα. Η Novartis κατατάχθηκε σε υψηλή θέση με βάση την υπερηφάνεια των συνεργατών της σχετικά με την εργασία τους, τις ομάδες τους και την οργάνωση. Η εταιρεία έλαβε επίσης καλή βαθμολογία για την αξιοπιστία της και τη συντροφικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Συνολικά, η Novartis έλαβε υψηλή βαθμολογία στον Trust Index®, που μετράει τις αντιλήψεις των εργαζομένων για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Με περισσότερους από 130.000 εργαζομένους σε 140 χώρες, η Novartis επενδύει σε προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας και καριέρας σε όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας την εμπειρική μάθηση, την καθοδήγηση, την παροχή συμβουλών και την εκπαίδευση. Οι σύνδεσμοι με παγκοσμίως εξέχουσες σχολές επιχειρήσεων και εταιρείες εκπαίδευσης παρέχουν εξαιρετικά προσαρμοσμένες και κορυφαίες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα ταλέντα μας.           

Η επιλογή της ως μία από τις 25 Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο προέρχεται μετά από βράβευση 11 χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Novartis (Ελλάδα, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γερμανία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ισπανία και Βενεζουέλα)  και ένταξη τους στους αντίστοιχους τοπικούς καταλόγους του Great Place to Work®.

Οι εταιρείες για να είναι κατάλληλες για ένταξη στον Κατάλογο με τις Πολυεθνικές Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στον Κόσμο πρέπει να έχουν επιλεγεί για τουλάχιστον πέντε εθνικούς καταλόγους του Great Place to Work®, να έχουν τουλάχιστον 5.000 εργαζομένους παγκοσμίως και τουλάχιστον το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού τους να βρίσκεται εκτός της χώρας όπου εδρεύουν οι εταιρείες.

«Αποτελεί σημαντική διάκριση για ολόκληρο τον όμιλο μας μία τέτοια βράβευση, καθώς αναδεικνύει τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον  αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας για τους εργαζομένους» πρόσθεσε ο Γεώργιος Γκόλιας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Novartis Hellas.

Η Novartis ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους υγεία μέσω του «Be Healthy», του παγκοσμίου προγράμματος υγείας και ευεξίας της εταιρείας, το οποίο αναγνωρίστηκε από το Great Place to Work® ως “Βέλτιστη Πρακτική για τους Ανθρώπους.”

Στα πλαίσια του εορτασμού της εβδομάδας «Be Healthy», η Novartis Hellas διοργάνωσε και φέτος μια πληθώρα δραστηριοτήτων για την προαγωγή της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν και οι ακόλουθες:

-       Πρόγραμμα και Ιατρεία διακοπής καπνίσματος από ειδικό ιατρό Πνευμονολόγο
-       Οργάνωση εταιρικών ομαδικών δραστηριοτήτων με πεζοπορία βουνού,
συμμετοχή στον Κλασσικό Μαραθώνιο και στον Ημι-Μαραθώνιο, 
-       Συμβουλές από διατροφολόγο για ισορροπημένη διατροφή,
-       Τεστ μνήμης για τη διάγνωση και έγκαιρη πρόληψη για τη νόσο Alzheimer
-       Προγράμματα well-being counseling για παροχή συμβουλευτικής με στόχο τη διαχείριση θεμάτων,
-       Ασκήσεις stretching & anti-stress στα γραφεία της εταιρείας
-       Μαθήματα χορού και pilates για τους υπαλλήλους σε διαμορφωμένους χώρους της εταιρείας
-       Δημιουργία αθλητικών ομάδων

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά τον εθελοντισμό. Τον Μάιο του 2013, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς της Novartis, περίπου 450 εργαζόμενοι στην Αθήνα και 80 στη Θεσσαλονίκη, προσέφεραν εθελοντική εργασία σε 12 διαφορετικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Λίγα Λόγια για τη Novartis
Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά
στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2012, επενδύθηκαν περίπου 9 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 120.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση:

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο http://twitter.com/novartis.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους δικτυακούς τόπους http://www.novartis.gr.

επιμέλεια medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων