Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς «Έγκυος γυναίκα - μητέρα - παιδί, στα χρόνια της κρίσης» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς «Έγκυος γυναίκα - μητέρα - παιδί, στα χρόνια της κρίσης»

Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς
«Έγκυος γυναίκα | μητέρα |παιδί
Στα χρόνια της κρίσης»

Στη Συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9/12/13, στο βιβλιοπωλείο  ΙΑΝΟΣ, οι Γιατροί του Κόσμου έθεσαν ως μείζον πρόβλημα τη δυσκολία πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, των ανασφάλιστων εγκύων γυναικών και παιδιών.

Η Πρόεδρος των ΓτΚ, Παιδίατρος κα Μαϊλλη περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και αναφέρεται στις προτάσεις των ΓτΚ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως προκύπτουν στην Ελλάδα της κρίσης.
·        Οι Γιατροί του Κόσμου της Ελλάδας ανησυχούν σοβαρά για τα σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση των εγκύων γυναικών, στον ιατρικό  έλεγχο της εγκυμοσύνης τους, καθώς και των παιδιών στις υπηρεσίες Υγείας.
·        Επίσης ανησυχούν σοβαρά για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών που μένουν ανεμβολίαστα στη χώρα μας.
·        Οι ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες καλούνται να καλύψουν την δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων.
·        Οι γονείς καλούνται να καλύψουν το κόστος  των εμβολιασμών που είναι πια δυσβάσταχτο.
·        Γεγονότα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία της κοινωνίας.
O εθελοντής των ΓτΚ , Καθηγητής Νεογνολογίας κος Κώσταλος, αναφέρεται στο σοβαρό θέμα των παιδικών εμβολιασμών.
·        Η  αναγκαιότητα και η ύψιστη σημασία των εμβολίων.  
·        Τα εμβόλια και οι ασθένειες από τις οποίες μας προστατεύουν. Η έλλειψη των εμβολίων οδηγεί στην εξάπλωση των ασθενειών και πολλές φορές στο θάνατο.
·        Η  ισχύουσα κατάσταση στην Υγεία , η οποία δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό όλων των παιδιών και ως συνέπεια δεν επιτρέπει την προστασία τη δική τους, αλλά  και γενικότερα της δημόσιας Υγείας.
·        Οι δράσεις των Γιατρών του Κόσμου περιλαμβάνουν και παιδικούς εμβολιασμούς. Το υψηλό κόστος όμως περιορίζει τις δυνατότητές  τους.
Το Μέλος του Δ.Σ. των ΓτΚ, Γυναικολόγος, κος Μουζάλας, αναφέρεται στην κατάσταση αντιμετώπισης των εγκύων στα χρόνια του μνημονίου όπου παρατηρείται:

·        οικονομική υπογονιμότητα με πτώση γεννήσεων 20%.
·        Η αύξηση των ανασφαλίστων γυναικών δημιουργεί προβλήματα υγείας στην έγκυο και αδιάγνωστα προβλήματα υγείας στο κυοφορούμενο  παιδί, που με τη σειρά τους δημιουργούν στρατιές μελλοντικών ασθενών.
·        Σημειώνουμε ότι με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας επίδομα παίρνουν μόνο οι έγκυες που θα γεννήσουν σπίτι, πριμοδοτείται δηλαδή ο κίνδυνος.
Το αίτημα είναι η έγκυος από τη φυσική και μόνο μορφή της όπως και το παιδί αντίστοιχα, να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Βιβλιάρια Πρόνοιας για τις  ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες και τα παιδιά.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων