1/7/13 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Αυτήν την δημόσια διοίκηση ούτε η τρόικα μπορεί να την διορθώσει. Για ανανέωση άδειας απαιτείται ένας χρόνος

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Κάθε μέρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δημόσια διοίκηση που αντί να βοηθά τον πολίτη προσπαθεί να του κάνει την ζωή όσο πιο δύσκολη γίνεται.
Οχυρωμένη πίσω από μια λαβυρινθώδη νομοθεσία στέκεται εκεί για να ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους και να έχει τον πολίτη να τρέχει να μαζεύει χαρτιά, να παρακαλά μην χάσει προθεσμίες, να πληρώνει παράβολα, χαρτόσημα και ό,τι άλλο σκεφτεί η γραφειοκρατία.

Νόμοι νόμοι νόμοι, που ο ένας καταργεί τον άλλον και για να μπορεί και η ίδια η διοίκηση να βγάλει άκρη πρέπει να τους κωδικοποιήσει για να μπορεί να παρακολουθεί τι άλλαξε και τι αντικατέστησε το ένα άρθρο και τι το άλλο.

Τόσο δαιδαλώδης είναι η κατάσταση, που και η ίδια η διοίκηση μπλέκει στην ερμηνεία, με αποτέλεσμα ο πολίτης να βιώνει την απελπισία.

Και αν τολμήσει ο πολίτης σε αυτήν την κατάσταση να αντισταθεί και ορθώσει ανάστημα, αλίμονο του. Αυτή όλη η γραφειοκρατία βρυχάται και προσπαθεί να προστατεύσει την όλη κατάσταση για να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Είναι απίθανο πώς το κράτος νομοθετεί. Νόμους με παραθυράκια, με ερωτηματικά, που σηκώνουν ερμηνείες και από τους ίδιους τους νομοθέτες. Πόσω μάλλον από τους υπαλλήλους της διοίκησης και φυσικά από τους παλαβωμένους πολίτες.

Πάει ο πολίτης σε μια υπηρεσία  και αιτεί να του εκδώσει μια πχ άδεια. Η διοίκηση του λέει τι χαρτιά πρέπει να προσκομίσει. Ένα, δύο, εικοσιδύο. Και ο πολίτης τρέχει δεξιά αριστερά να μαζεύει χαρτιά, που πολλές φορές είναι και εντελώς άχρηστα. Αφού τα καταθέσει έρχεται η διοίκηση και λέει ότι από τα εικοσιδύο χαρτιά το ένα δεν είναι σωστό.
Ρωτάει ο πολίτης τον λόγο και παίρνει μια άσχετη δικαιολογία. Μα λέει πάλι ο πολίτης «αυτό ζήτησα από την τάδε υπηρεσία και αυτό μου έδωσαν τι να κάνω;» Η διοίκηση (ο υπάλληλος) αποφάνθηκε έτσι άρα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις προσταγές του
‘μαέστρου’. Άντε τρέξε, άντε παρακάλα  την άλλη υπηρεσία, η οποία αποφαίνεται ότι σωστά έχει πράξει και άντε ξανά να γίνεσαι έρμαιο της ανεύθυνης – υπεύθυνης διοίκησης. Και ο χρόνος τρέχει και τελικά αυτό που ήθελε να κάνει ο πολίτης προσκρούει σε τοίχο (στον υπάλληλο), που οχυρωμένος πίσω από την θέση του κτυπά το τύμπανο και ο πολίτης πρέπει να χορεύει.

Σε αυτήν την φάση είναι που στήνονται μαγαζάκια που χρειάζεται το λαδόσημο και το γρηγορόσημο προκειμένου να ξεμπλέξεις και να τραβήξει κανείς τον δρόμο του. Αλλιώς δεν τελειώνεις με τίποτα.

Μα θα πείτε υπάρχουν προθεσμίες για την διοίκηση, που πρέπει να διεκπεραιώνει υποθέσεις. Δεν υπάρχει τίποτα. Βρίσκουν τρόπους και τις προθεσμίες να τις καταστρατηγούν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η δουλίτσα που έχει στηθεί για χρόνια. Μπορεί και δεκαετίες.

Είναι τρομερό αλλά αυτό το κράτος δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ακόμα πώς το όποιο Υπουργείο δεν μπορεί να ελέγξει την αποκεντρωμένη διοίκηση (Περιφέρειες) γιατί ναι μεν την έχει να εκτελεί τις αποφάσεις, αλλά λειτουργεί αυτόνομα και έτσι δεν μπορεί να δώσει εντολές! Είναι χαρακτηριστικό ότι η μια διεύθυνση σε μια υπηρεσία μπορεί να πράττει διαφορετικά από μια άλλη διεύθυνση και ο πολίτης να τραβά τα μαλλιά του (σε μια περίπτωση) ή να καθυστερεί με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Στο τέλος και ο πιο σκληροπυρηνικός που θα ορθώσει ανάστημα σε όλη αυτήν την κατάσταση κάμπτεται και αναγκάζεται να υποκύπτει στις προσταγές των καρεκλοκένταυρων γραφειοκρατών οι οποίοι μειδιούν και χλευάζουν λέγοντας «τόλμησες να τα βάλεις μαζί μας; Καλά να πάθεις.»

Μα το κράτος έχει θεσπίσει όργανα, που προστατεύουν τον πολίτη, όπως τον Συνήγορο του Πολίτη κλπ. Αμ δε. Η αποστεωμένη δημόσια διοίκηση δεν κάμπτεται δεν φοβάται τίποτα......

Πριν από καιρό είχε κυκλοφορήσει ένα βιντεάκι στο youtube διακωμωδώντας τα Ισπανικά χάλια της δημόσιας διοίκησης. Δείτε το εξελληνισμένο και δείτε και πριν από μερικές δεκαετίες το αντίστοιχο Ελληνικό με τον Χαρρυ Κλυν. 


Τελικά μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτό το κράτος; 
Μπορεί;

Κρίμα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με την οικονομική κρίση να έχει διαλύσει τα πάντα, αντί κάποια πράγματα να φτιάξουν για να διευκολύνουν λίγο τους πολίτες, παραμένουν ακόμα ίδια και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν ευκαιρία και γίνονται ακόμα χειρότερα από ότι ήταν πριν. Σε όλα τα Υπουργεία υπάρχουν δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις και σε πολλές υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης. 

Καθαρό φως θεραπεύει σοβαρές βλάβες του δέρματος από τον ήλιο και άλλα εγκαύματα. Η μέθοδος q-light

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το ηλιακό έγκαυμα αποτελεί οξεία βλάβη του δέρματος από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία ( UV- B) η οποία διαπερνά την επιδερμίδα. Η έκταση του ηλιακού εγκαύματος εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τα ηλιακά εγκαύματα που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία και όχι από την θερμότητα (δηλαδή ηλιακά εγκαύματα παθαίνουμε και στο κρύο, στα χιόνια).

Οι κλινικές εκδηλώσεις του ηλιακού εγκαύματος κυμαίνονται από απλό, ήπιο ερύθημα ως οίδημα (πρήξιμο), δημιουργία φυσαλίδων και έντονο πόνο.

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που χρειάζεται είναι ενυδάτωση της περιοχής αλλά, παράλληλα, προστασία από μόλυνση.

Το φως δεν είναι μια ενιαία ακτινοβολία αλλά ένα φάσμα ακτινοβολιών, μερικές μάλιστα από αυτές δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Την ακτινοβολία πέραν του ιώδους (βιολετί) την ονομάζουμε υπεριώδη ακτινοβολία (ultraviolet) και την ακτινοβολία πέραν του ερυθρού (κόκκινο) υπέρυθρη (infrared). Την υπεριώδη δεν την βλέπουμε αλλά και δεν την αισθανόμαστε άμεσα παρά μόνο όταν τα εγκαύματα στο δέρμα έχουν αρχίσει να μας ενοχλούν. Την υπέρυθρη δεν την βλέπουμε επίσης αλλά η θερμότητα που εκλύει την κάνει άμεσα αντιληπτή.

Κάποιες όμως συχνότητες του φάσματος είναι απαραίτητες και ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του δέρματος. Το δέρμα "τρέφεται" από το σωστό φως. Χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να συνθέτει βιταμίνη D. Επίσης κάποιες συχνότητες, όπως θα δούμε παρακάτω, διεγείρουν κύτταρα της επιδερμίδας, τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και άλλων πρωτεϊνών που χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία του δέρματος. Το φως λοιπόν κάνει καλό αν είναι στη σωστή συχνότητα, στη σωστή δόση και, επίσης σημαντικό, χωρίς άλλες φασματικές προσμίξεις.

Πώς όμως εξασφαλίζουμε τις τρεις αυτές παραμέτρους; Σωστή συχνότητα, σωστή δόση και φασματική καθαρότητα; Και πώς ξέρουμε ποια είναι η σωστή συχνότητα, ποια η σωστή δόση; Η απάντηση ήρθε στη δεκαετία του '80 με την έρευνα για τη χρήση φωτός στη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου του δέρματος. Μετά από μια δεκαετία ερευνών διαπιστώθηκε ότι τα 633 νανόμετρα ήταν η βέλτιστη συχνότητα για τη διέγερση των ινοβλαστών χωρίς να διεγείρεται παράλληλα ο περιβάλλον ιστός. Η δόση τυποποιήθηκε στην εξέλιξη των συστημάτων ώστε τώρα να θεωρούμε ως βέλτιστη τα 126 Joules/cm2 σε διάστημα 20 λεπτών της ώρας.



Στις συνθήκες αυτές οι ινοβλάστες παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη και η λειτουργία τους αυτή εξασφαλίζει υγιές δέρμα με νεανική φρεσκάδα στην όψη αλλά και στην αίσθηση. Εκτός από τη διέγερση των ινοβλαστών με φασματικά καθαρό φως δεν έχουμε καμία ανεπιθύμητη ενέργεια. Συγκεκριμένα η φωτοδυναμική θεραπεία δρα στους ινοβλάστες και τους κάνει να παράγουν καλύτερη ποιότητα κολλαγόνου και ελαστίνης που εκκρίνεται από τους ινοβλάστες

Η φωτοδυναμική θεραπεία αναπτύχθηκε περίπου το 1985 στην ιατρική, για την θεραπεία καρκινικών βλαβών. Συγκεκριμένα καρκινικές βλάβες αποκαθίσταντο πλήρως σε μια μόνο συνεδρία. Η ισχυρή δύναμη του καθαρού φωτός,  στην αποκατάσταση τόσο σημαντικών βλαβών του δέρματος,  έδωσε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί  αυτή η μέθοδος στην ιατρική αισθητική.

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια επαναστατική μέθοδος αισθητικής δερματολογικής θεραπείας με απόλυτα καθαρό φως, χωρίς UVA ή UVB, για την φυσική αναζωογόνηση του δέρματος. Είναι η καθαρότερη φασματικά πηγή φωτός στον κόσμο που όμως δεν είναι λέιζερ, και αναζωογονεί φυσικά το δέρμα έχοντας τα εξής αποτελέσματα:
•   Αύξηση της παραγωγής ινοβλαστών
•   Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης που εκκρίνεται από τους ινοβλάστες
•   Ενίσχυση αγγειοδιαστολής, κυκλοφορίας του αίματος και οξυγόνωσης των ιστών
•   Μείωση της ροής σμήγματος
•   Εξόντωση των βακτηριδίων που προκαλούν μολύνσεις σε  περιπτώσεις ακμής

Η φωτοδυναμική θεραπεία αποτελεί μια τελείως φυσική μέθοδο αναζωογόνησης του δέρματος με φυσικές λειτουργίες που εξουδετερώνει το φαινόμενο της φωτογήρανσης. Η ευεργετική επίδραση του φωτός στο σώμα και στη ψυχή έχουν αναγνωριστεί από την ιατρική, και τώρα αποτελεί πρωτοπορία στην αισθητική. Τα αποτελέσματα από την φωτοδυναμική θεραπεία είναι πολλαπλά:
Γενική σύσφιξη του δέρματος, ενυδάτωση, ελαστικότητα,  βελτίωση της υφής του δέρματος, εξομάλυνση των δυσχρωμιών και των ουλών, λείανση σε βάθος και σε μάκρος των ρυτίδων.

Όπως είναι κατανοητό,  η φωτοδυναμική θεραπεία, δεν καίει, δεν κάνει ζημιά στο δερματικό ιστό,  όπως όλες οι άλλες μέθοδοι, αλλά λειτουργεί με απόλυτα φυσικό τρόπο. Γι' αυτό λοιπόν η μέθοδος  αυτή, μπορεί να  εφαρμοσθεί όλες τις εποχές,  ακόμα και το καλοκαίρι, σε σχέση με όλες τις άλλες μεθόδους που αντενδείκνυνται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αμέσως μετά την εφαρμογή,  ο θεραπευόμενος μπορεί να βγει στον ήλιο,  χωρίς κανένα κίνδυνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

• Να μην παραμελούμε ένα κάψιμο ακόμη και εάν έγινε πριν από 15 ημέρες.
• Να μην ξεχνάμε να ελέγχουμε το σημείο που κάηκε για τυχόν επιμόλυνση.
• Να μη χρησιμοποιείται λευκοπλάστης.
• Να μην εφαρμόζονται αντισηπτικά με χρώμα πάνω στο κάψιμο.
• Να μη χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά για την πρόληψη των επιμολύνσεων.
• Να μη χρησιμοποιείται οξυζενέ ή οινόπνευμα πάνω στην πληγή.
• Δε θα πρέπει να σπάμε τις φλύκταινες.
Φροντίστε να κάνετε το συντομότερο μια εξέταση δέρματος με ψηφιακή χαρτογράφηση για να εντοπιστεί έγκαιρα μια ελιά-σπίλος που έχει αλλάξει και πρέπει να αξιολογηθεί και να παρακολουθηθεί. 
Για να δείτε τι είναι η εξέταση και πώς γίνεται διαβάστε σχετικά.

Πηγή: Medispa,

Διαβάστε επίσης





Ποια η σημασία του υπερηχογραφήματος μαστού (στήθους) στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων παθήσεων;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, ακτινοδιαγνωστής, medlabnews.gr

Κάθε ιατρική εξέταση έχει στόχο το καλό του ανθρώπου – ασθενή, την διάγνωση και την παρακολούθηση. Το υπερηχογράφημα και η μαστογραφία έχουν πάντοτε συμπληρωματικό ρόλο στη διάγνωση και τον έλεγχο του μαστού. Με το πρώτο βρίσκουμε εύκολα μικρές κύστεις και ινοαδενώματα, ενώ με τη μαστογραφία γίνονται καλύτερα αντιληπτές οι αποτιτανώσεις, τα μεγαλύτερα μορφώματα με αστεροειδείς προσεκβολές και οι αλλαγές στην αρχιτεκτονική του μαστού. Το υπερηχογράφημα μαστών δεν ενέχει κανένα απολύτως κίνδυνο για την υγεία της γυναίκας και μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Ειδικά στις νεαρές γυναίκες ενδείκνυται έναντι της μαστογραφίας λόγω του ότι δεν επηρεάζεται η απεικονιστική δυνατότητα από την αυξημένη πυκνότητα του μαστού.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σήμερα την πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες με τα περιστατικά να αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισης καρκίνου του μαστού στη νότια Ευρώπη είναι τα 56 έτη.

Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε ηλίαση;

Eπιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr

Η ηλίαση είναι η διαταραχή που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο με ακάλυπτο το κεφάλι και τον αυχένα. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην γη, ο κίνδυνος  ηλίασης είναι μεγαλύτερος.

Συμβαίνει σε κουρασμένο άτομα και κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.Εμφανίζεται όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη και άμεση και οφείλεταιστην ευαισθησία που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην θερμότητα.
Τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής αλλά και βαριάς. Οιελαφριές μορφές ηλίασης εκδηλώνονται με αίσθημα γενικής κόπωσης, ζάλη και αναπνευστική δυσχέρεια. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και σε ορισμένεςπεριπτώσεις ωχρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούνται φουσκάλες στοδέρμα. Η βαριά μορφή ηλίασης εκδηλώνεται με γενική κατάπτωση, ίλιγγο,ναυτία ή και εμετό, κοκκίνισμα στο πρόσωπο, επιτάχυνση του σφυγμού καιτης αναπνοής, πυρετό (38°-39°), σπασμούς και απώλεια αισθήσεων.

Συμπτώματα:
  • Κόκκινο και ζεστό πρόσωπο
  • Γρήγορος και δυνατός παλμός
  • Πόνος στο κεφάλι, αδυναμία, ζαλάδα, ίλιγγος, παραισθήσεις, παραλήρημα
  • Έξαψη, εμετός, υψηλός πυρετός
  • Σε βαριές περιπτώσεις, εμφανίζονται σπασμοί και απώλεια συνείδησης


Αντιμετώπιση:
  • Όταν κάποιος πάθει ηλίαση πρέπει:
  • Να του ανασηκώσουμε ελαφρά το κεφάλι.
  • Να του δροσίσουμε το κεφάλι και τον αυχένα με νερό.
  • Να του δώσουμε να πιει κρύα ποτά (όχι οινοπνευματώδη) ή χυμούς φρούτων μέχρι το σώμα να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.
  • Σε βαριές καταστάσεις πρέπει να τον πάτε σε νοσοκομείο
Πρόληψη της ηλίασης


  • Τις ημέρες καύσωνα να παραμένετε σε δροσερούς χώρους (κλιματιζόμενους) και να μην έχετε έντονη δραστηριότητα τις μεσημεριανές ώρες. 
  • Πίνετε άφθονο νερό, ειδικά κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε συνθήκες ζέστης.
  • Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά και ελαφριά ρούχα, κατά προτίμηση βαμβακερά.
  • Τρώτε ελαφρά, μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά πριν ή μετά από μια έντονη δραστηριότητα.
  • Περιορίστε επίπονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια μια ζεστής ημέρας 
  • Να ενημερωθείτε από τον γιατρό σας τι πρέπει να κάνετε σε συνθήκες ζέστης, εφόσον παίρνετε φάρμακα για κάποια πάθηση.


Καινοτόμες θεραπείες σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου


Δελτίο Τύπου
Καινοτόμες θεραπείες σηματοδοτούν μια νέα εποχή
στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ανακοινώσεις από το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας

Νέα, σημαντικά δεδομένα από κλινικές δοκιμές σε αρκετά υπό έρευνα και εγκεκριμένα αντικαρκινικά φάρμακα, παρουσίασαν ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), που διεξήχθη πρόσφατα στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Στο συνέδριο επιλέχτηκε να παρουσιαστούν με προφορικές ανακοινώσεις σημαντικός αριθμός μελετών για μεγάλο εύρος θεραπευτικών επιλογών (βιολογικοί παράγοντες νέας γενιάς, ανοσοθεραπείες και αντι-αγγειογενετικές αγωγές) της Roche, γεγονός που καταδεικνύει το εύρος της έρευνας της εταιρείας στον ογκολογικό τομέα. Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι απαραίτητο να συνεχισθεί η έρευνα προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης θεραπειών που θα επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με ποικίλους τρόπους, ώστε να μπορέσει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η νόσος.

Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία
Στο συνέδριο ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης φάσης ΙΙΙ CLL11, σύμφωνα με τα οποία ο συνδυασμός obinutuzumab με χλωραμβουκίλη μείωσε κατά 86% τον κίνδυνο εξέλιξης, υποτροπής ή θανάτου ηλικιωμένων ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία. Το μονοκλωνικό αντίσωμα obinutuzumab είναι το πρώτο τύπου II αντίσωμα που στρέφεται κατά του CD20 και έχει υποστεί επεξεργασία με γλυκοσυλίωση χρησιμοποιώντας τεχνολογία GlycoMAb, το οποίο βοηθά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα που φέρουν το συγκεκριμένο δείκτη στην επιφάνειά τους και τα σκοτώνει απευθείας.
Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία είναι μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου του αίματος, η οποία στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 75.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης, ανεξάρτητης μελέτης GOG240 που επιχορηγήθηκε από το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (NCI) και διεξήχθη από την Ομάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας (GOG), η αγωγή με τον αντι-αγγειογενετικό παράγοντα μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία (πακλιταξέλη και σισπλατίνη ή πακλιταξέλη και τοποτεκάνη) παρατείνει τις ζωές των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σε σύγκριση με χημειοθεραπεία μόνο, μειώνοντας κατά 29% τον κίνδυνο θανάτου. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έλαβαν μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία παρουσίασαν διάμεση συνολική επιβίωση 17 μηνών έναντι 13.3 μηνών στην ομάδα ασθενών που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.   
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες με μισό εκατομμύριο κρούσματα παγκοσμίως, και ένα από τα κύρια αίτια θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες με κατά προσέγγιση 275.000 γυναίκες να καταλήγουν ετησίως. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι περισσότερες γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε εμβολιασμό έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV (που ευθύνεται για σχεδόν την πλειονότητα της νόσου) καθώς και σε τεχνολογίες προσυμπτωματικού ελέγχου. Αυτή η προσέγγιση σε επίπεδο πρόληψης μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της θανατηφόρου νόσου καθώς η διαφορά στα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης  ανάμεσα στον πρώιμο και στον προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι δραματική, με λιγότερες από δύο στις δέκα γυναίκες με προχωρημένη (μεταστατική) νόσο να ζουν για πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση. 

Γλοιοβλάστωμα
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν επίσης τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης III AVAglio σε άτομα με νεοδιαγνωσθέν γλοιοβλάστωμα, την πιο συχνή και επιθετική μορφή πρωτοπαθούς καρκίνου του εγκεφάλου. Τα νέα στοιχεία επιβεβαίωσαν πως η αγωγή με μπεβασιζουμάμπη συν ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία με τεμοζολομίδη μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο επιδείνωσης του γλοιοβλαστώματος ή θανάτου κατά 36% σε σύγκριση με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία με τεμοζολομίδη και εικονικό φάρμακο, χωρίς όμως να βελτιώνεται σημαντικά η συνολική επιβίωση των ασθενών.
Τα συμπτώματα του γλοιοβλαστώματος είναι συχνά αφόρητα για τους ασθενείς και όσους τους φροντίζουν, έχοντας σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους, όπως και στην ικανότητά τους να φέρνουν εις πέρας δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Η μελέτη έδειξε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου χωρίς εξέλιξη της νόσου οι περισσότεροι ασθενείς μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους χωρίς να τους είναι απαραίτητη βοήθεια, ενώ μπορούσαν και να διατηρούν μια κλινικά σχετική ποιότητας ζωής.


Ανοσοθεραπεία
Τέλος, αρκετές πρώιμου σταδίου μελέτες σε διάφορους τύπους καρκίνου παρουσιάστηκαν και για το MPDL3280A, ένα υπό έρευνα φάρμακο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει τα καρκινικά κύτταρα περισσότερο ευάλωτα στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, παρεμβαίνοντας σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PD-L1. 

Καρκίνος του δέρματος: άλλα αίτια εμφάνισης εκτός από τον ήλιο

Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr

Είμαστε απόλυτα ενημερωμένοι για τον καρκίνο του δέρματος και για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η ηλιακή ακτινοβολία, οπότε πριν εκτεθούμε στον ήλιο προετοιμαζόμαστε καταλλήλως παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις. Και πολύ καλά κάνουμε καθώς ο ήλιος είναι ο νούμερο 1 καρκινογόνος παράγοντας για το δέρμα. Μάλιστα οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος λειτουργούν συσσωρευτικά, όσο πιο πολύ έχουμε εκτεθεί στη ηλιακή ακτινοβολία,  τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτύξουμε κάποια καρκινική αλλοίωση στο δέρμα μας. Δεν είναι όμως ο ήλιος ο μόνος ένοχος πίσω από την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος. Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες μπορεί να είναι το solarium, η μεταμόσχευση οργάνων, οι αυτοάνοσες παθήσεις, τα τατουάζ κ.α.
Σολάριουμ

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, οι λάμπες solarium εκπέμπουν UVΑ ακτινοβολία με μεγάλη ένταση. Η UVA πλέον γνωρίζουμε ότι δεν είναι υπεύθυνη μόνο για  το μαύρισμα και την πρόωρη γήρανση, αλλά συνεισφέρει και στην εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το solarium είναι πιο ασφαλές από τον ήλιο με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούν για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από ότι θα χρησιμοποιούσαν το ηλιακό φως για να μαυρίσουν τεχνητά, ενώ επίσης εκθέτουν στην αρνητική UV ακτινοβολία τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος που σε άλλη περίπτωση πιθανότατα θα ήταν καλυμμένα. Μάλιστα η δημοτικότητα των σολάριουμ τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι είναι ένας από τους λόγους που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μελανώματος στις νεαρές γυναίκες (αύξηση μελανώματος κατά 8 φορές σε γυναίκες κάτω των 40 ετών, σε σχέση με 40 χρόνια πριν).
Ακόμα και με το μανικιούρ μπορεί να εκτεθούμε σε υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία παράγεται από τις λάμπες στα «φουρνάκια» που χρησιμοποιούνται για να στεγνώσει το gel για τα τεχνητά νύχια ή το βερνίκι. Αν και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κάποια δερματική βλάβη από τις λάμπες αυτές είναι χαμηλός, οι ειδικοί συμβουλεύουν να βάζουμε αντηλιακό στα χέρια μας πριν το μανικιούρ.
Μεταμόσχευση Οργάνων

Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση κάποιου οργάνου, έχουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος, μέχρι και 200 φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους. Αυτό οφείλεται στη φαρμακευτική αγωγή που δίδεται μετά τη μεταμόσχευση, η οποία έχει ως σκοπό την καταστολή της  λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως αποτέλεσμα, το ανοσοποιητικό σύστημα που φυσιολογικά μάχεται ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, υπολειτουργεί. Τα άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση, πρέπει να συμβουλευτούν δερματολόγο ώστε να ενημερωθούν για τον κίνδυνο ανάπτυξης μελανώματος, και για το πόσο συχνά πρέπει να ελέγχουν το δέρμα τους. Ο Dr Serrif Ibrahim (assistant professor of dermatology at the University of Rochester Medical Center in New York) τονίζει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ατόμων που έχουν κάνει μεταμόσχευση, απαιτείται έλεγχος του δέρματος κάθε 3-4 εβδομάδες.
Τατουάζ

Αν και τα τατουάζ δεν θεωρείται ότι αυξάνουν άμεσα τις πιθανότητες για μελάνωμα, αρκεί βέβαια να μην έχει τραυματιστεί κάποια ελιά κατά το «χτύπημα», είναι πολύ πιθανό να δυσκολέψουν τον εντοπισμό αλλαγών στις ελιές που βρίσκονται στην περιοχή. Εάν σκέφτεστε να κάνετε κάποιο τατουάζ, φροντίστε να επιλέξετε μία περιοχή του σώματος όπου δεν υπάρχουν σπίλοι.
Αυτοάνοσες παθήσεις

Όπως και οι άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων, έτσι και τα άτομα που έχουν κάποια αυτοάνοση πάθηση, συχνά παίρνουν φαρμακευτική αγωγή που καταστέλλει το ανοσοποιητικό. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται τακτικός έλεγχος των σπίλων.
Συμπαγείς λαμπτήρες φωτισμού

Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον λάμπες εκπέμπουν υπεριώδες φως, το οποίο βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα λόγω της επικάλυψης της λάμπας με το κατάλληλο υλικό. Ωστόσο, εάν υπάρξει κάποια ρωγμή στην επικάλυψη αυτή, η UV ακτινοβολία μπορεί να βρει δίοδο προς το περιβάλλον σας. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όντως από τις λάμπες αυτές μπορεί να διαφεύγει UV ακτινοβολία, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα στοιχεία ότι αυτό μπορεί να  αυξήσει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.
Ακτινοθεραπεία

Στις περιοχές του δέρματος που έχουν εκτεθεί σε ακτινοβολία, όπως σε περιπτώσεις ακτινοθεραπείας για κάποιον άλλο τύπο καρκίνου, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να αναπτυχθεί κάποια δερματική καρκινική αλλοίωση.
Πάρκινσον

Μία μελέτη που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Archives of Neurology, ανέφερε αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη μελανώματος σε άτομα με Πάρκινσον. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι κάποια από τα γονίδια που ευθύνονται για τη νόσο του Πάρκινσον, εμπλέκονται ίσως και στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.
Κάπνισμα

Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο κάπνισμα και τον καρκίνο του δέρματος. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι πιο κοινό ανάμεσα στους καπνιστές, παρά στους μη καπνιστές.
Έκθεση σε χημικά

Οι άνθρωποι που εκτίθενται στην εργασία τους σε συγκεκριμένα χημικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιον μη μελανωματικό τύπο δερματικού καρκίνου. Τα χημικά αυτά περιλαμβάνουν το αρσενικό, το οποίο χρησιμοποιείται στην παρασκευή κάποιων φυτοφαρμάκων, την πίσσα, τον άνθρακα, την παραφίνη, και κάποιους τύπους πετρελαιοειδών.
Οδήγηση

Στις Η.Π.Α. παρατηρείται ότι ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην αριστερή πλευρά του σώματος. Αντίθετα σε χώρες όπως η Αγγλία όπου οδηγάνε από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται συχνότερα στα δεξιά. Επίσης, αν και δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες μελέτες, υπάρχει η υποψία ότι οι άνθρωποι που οδηγούν κάμπριο ίσως έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, λόγω της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο. Σίγουρα οι άνθρωποι που εργάζονται ως οδηγοί, χρειάζεται και να ελέγχουν τακτικότερα το δέρμα τους και να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, καθώς εκτίθενται πολλές ώρες καθημερινά στον ήλιο.

Όπως και να έχει ο ήλιος παραμένει ο βασικότερος ένοχος για τον καρκίνο του δέρματος. Φαίνεται όμως ότι ακόμα και τα άτομα που παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες, χρειάζεται να είναι σε επιφυλακή και να ελέγχουν το δέρμα τους συχνά για τυχόν αλλοιώσει.

3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο»

3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link
«Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο»

Eπιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, medlabnews.gr

Με μοναδική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τρίτο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: « Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο » την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 στην Αίγλη Ζαππείου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Το Συνέδριο υπογράμμισε τη σημασία του εθελοντισμού, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πάνω από όλα της ανθρωπιάς στην πορεία για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον. Επίσης τόνισε ότι οι εταιρίες και οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν για να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες, χρειάζονται ένα παγκόσμιο όραμα για το ποιες είναι και τι θέλουν, υπεύθυνα προϊόντα και πρακτικές, σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, αφοσιωμένους υπαλλήλους και πελάτες οι οποίοι δεσμεύονται να τηρήσουν και να υποστηρίξουν σωστές πρακτικές. Τα προγράμματα ΕΚΕ μπορούν και αποτελούν το συνδετικό κρίκο που κρατά αυτά τα διαφορετικά κομμάτια ενωμένα.

Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών που συμμετέχουν στο Συνέδριο και η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 100 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν. Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος  χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, ο καθένας σε δικό του τραπέζι και χώρο επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.
Ο Πρόεδρος της Capital Link κος Νίκος Μπορνόζης, τόνισε τα εξής:
«Βιώνουμε, εδώ και τέσσερα χρόνια, την πρώτη μεγάλη κρίση του αιώνα μας. Ό Έλληνας πολίτης δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, η αναξιοπιστία που υπάρχει απέναντι σε θεσμούς και αξίες αυξάνεται όπως και η πεποίθηση ότι το κράτος πρόνοιας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση.
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εν μέσω κρίσης, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας και να συνεισφέρει καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή. Μια επιχείρηση εκτός από την προσήλωση στον οικονομικό της ρόλο οφείλει να είναι και κοινωνικά υπεύθυνη και να φροντίζει για τη διατήρηση και τη διασφάλιση των φυσικών και ανθρωπίνων πόρων.
Η Ε.Κ.Ε. σχετίζεται άμεσα με τους πελάτες και τους προμηθευτές της, τη τοπική κοινωνία, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, το περιβάλλον και τέλος, το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, το 3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο» έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα καθώς και τον καθοριστικό του ρόλο στην επίλυση και αντιμετώπιση των πολύπλευρων θεμάτων, συνεπειών της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ενεργοποίηση των πολιτών, η ιδιωτική πρωτοβουλία, ο εθελοντισμός, οι ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους είναι μερικά από τα θέματα που επιλέξαμε να προβάλλουμε φέτος δίνοντας το βήμα σε εταιρείες, φορείς και οργανώσεις οι οποίες θα παρουσιάσουν τις πρακτικές τους και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση».

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group.

Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης  μίλησε για τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες ΕΚΕ του Ομίλου του, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) και το Libra Internship Program, το οποίο έχει ως επίκεντρο την Ελλάδα. Και είπε χαρακτηριστικά « Έχει σχέση με το τι μπορούν να γίνουν και όχι με το τι εμποδίζονται να γίνουν».

Το Συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία και ομιλία τους:

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θανάσης Σκορδάς, η  Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων κα. Εύα Κοντοσταθάκου, η οποία εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γιώργο Καμίνη, και ο  Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Συνέδριο άνοιξε η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κα Μαρία Αλεξίου, η οποία δήλωσε: «Η αύξηση της ανεργίας, των κοινωνικών αναταραχών και της διαφθοράς, η κλιματική αλλαγή και η ανεπάρκεια πόρων έχουν οδηγήσει τον κόσμο μας σε μια μεταβατική φάση όπου ο κάθε ένας από εμάς έχει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο».

Επίσης υπήρξαν παρουσιάσεις από τους:

  • Δρ. Μάρκο Λουκογιαννάκη, Γενικό Διευθυντή του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ, με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη: παράγοντας επιτυχίας για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων»
  • κ. Παναγιώτη Παναγιωτακόπουλο , Διευθύνοντα  Σύμβουλο της  Close the Loop με τίτλο «Η Σημασία της Οικολογικής Σήμανσης ως πρακτική καινοτομίας και διαφοροποίησης»
  • κ. Φώτη Κουρμούση, Πρόεδρο Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, Advisor, UNEP FI με τίτλο «Η συμβολή της ΕΚΕ στην αειφόρο ανάπτυξη : το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας»
  • κ. Περικλή Βασιλόπουλο, Υπεύθυνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ Α.Ε. & Αντιπρόεδρο της Ένωσης Πολιτών για τη Παρέμβαση, ο οποίος αναφέρθηκε στο «Ρόλο των ΜΜΕ στην Προώθηση του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Συμμετοχής»
  • Τέλος, από την κα Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, η οποία αναφέρθηκε στη « Σημασία της ΕΚΕ από την πλευρά των Μ.Κ.Ο»

Από πλευράς εταιρειών υπήρξαν παρουσιάσεις από:

·      Τον κ. Γιώργο Τσαπρούνη, Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, οποίος μίλησε για το πρόγραμμα «Run Greece: Ένας Αγώνας Αλληλεγγύης»
·      Την κα Ελευθερία Πατακάκη, Προϊσταμένη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ALPHA BANK, που αναφέρθηκε στη «Σημασία του Εθελοντισμού και της συμμετοχής των εργαζομένων σε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»
·      Την κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών της  Microsoft Ελλάς, με τίτλο «Παρέχοντας εφόδια στην νεολαία "Microsoft YouthSpark"».
·      Την κα Φωτεινή Μαλτέζου, Προϊσταμένη Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ν.Ε. του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, με τίτλο «'Ενέργεια για Ζωή'»
·      Την κα Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, με τίτλο «Το μέλλον του νερού με τα μάτια ενός παιδιού: περιβαλλοντικό πρόγραμμα για παιδιά από την ΕΥΔΑΠ»
·      Την κα Κατερίνα Περίσση, Προϊστάμενο Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, με τίτλο «Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ/COSMOTE στην Παιανία- Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση στην Πράξη»
·      Την κα Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone με τίτλο «Συμβάλλοντας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της κινητής επικοινωνίας»
·      Τον κ. Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Εταιρικής Ποιότητας του Διεθνή Αερολιμένα  Αθηνών Α.Ε., με τίτλο «Διαφάνεια ή Διαφήμιση; – Ο πραγματικός Ρόλος των Απολογισμών Βιωσιμότητας»
·      Την κα Εύη Ιωαννίδου,  Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank η οποία αναφέρθηκε στη «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Πρόγραμμα egg - enter•grow•go»
·      Την κα Κωνσταντίνα Βιτωράτου, «Συνήγορο  του Πελάτη» της  Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο: «Συνήγορος του Πελάτη» της ΕΤΕ: Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Τέλος υπήρχε θεματική ενότητα για την κοινωνική προσφορά των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα της κρίσης στην οποία συμμετείχαν :

·       Η κα Μανίνα Μενιδιάτη, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Citi Ελλάδος
·       Η κα Σοφία Ρώτη, Τομεάρχης Κλάδου Περιβάλλοντος Διεύθυνσης Στρατηγικής της ΔΕΗ Α.Ε. και
·       Η κα Μαρία Σχοινά, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Δράση συλλογής φαρμάκων σε συνεργασία  με τους  « Φαρμακοποιούς του Κόσμου» .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Συνεδρίου, διοργανώθηκε κοινωνική δράση συλλογής φαρμάκων σε συνεργασία  με την Οργάνωση «Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου». Τα φάρμακα διατέθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων το οποίο ιδρύθηκε το 1893 από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αδελφότητα των Θυγατέρων του Επουρανίου Βασιλέως» και αρχικά περιέθαλπτε τους ασθενείς του από ιδιωτικούς εράνους. Σήμερα  το Ίδρυμα περιθάλπει 260 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές κινητικότητας. Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Για τη περίθαλψη τους εργάζονται  170 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι κ.λπ.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Capital Link, εταιρία συμβούλων Επενδυτικής Επικοινωνίας και Επενδυτικών Σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία στο Λονδίνο και Αθήνα όπως περιγράφεται στο συνημμένο προφίλ.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
Όμιλος Libra

ΚΥΡΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Ελληνικά Πετρέλαια , ICAP

ΧΟΡΗΓΟΙ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Alpha Bank, CITI Ελλάδος, ΔΕΗ Α.Ε., Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Όμιλος Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Lamda Development, Microsoft Ελλάς, Mondelez Ελλάς, ΟΤΕ, COSMOTE, Vodafone, WIND Ελλάς.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
Ελληνικά Πετρέλαια

ΧΟΡΗΓΟΣ COCKTAIL
Pernod Ricard Hellas

ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ελληνο-Γαλλικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ
ΕΡΤ Α.Ε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αθήνα 9.84, Η Καθημερινή, Οικονομική Επιθεώρηση, ΣΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Econews.gr, energia.gr

Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων