Αντί να πει την αλήθεια ο ΕΟΠΥΥ για το πότε πληρώνει τους γιατρούς,κουρεύει ΚΑΙ τα φάρμακα των Ασφαλισμένων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αντί να πει την αλήθεια ο ΕΟΠΥΥ για το πότε πληρώνει τους γιατρούς,κουρεύει ΚΑΙ τα φάρμακα των Ασφαλισμένων



  • Ο ΙΣΑ αντίθετος στο διαχωρισμό της περίθαλψης σε ασθενείς α και β κατηγορίας που προωθεί αναίτια ο ΕΟΠΥΥ

  • Εύλογο προκύπτει το ερώτημα του ιατρικού κόσμου, πόσους ασφαλισμένους ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούν, για να είναι «σύννομοι με τις αλληλοαναιρούμενες και γεμάτες ερωτηματικά διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων», των οποίων η ισχύς πρέπει άμεσα να επανακαθοριστεί από την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων. Όλοι οι γιατροί της Αθήνας κατακλύζονται με προσωπικά μηνύματα αυθαίρετου κουρέματος από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ στο πλαφόν συνταγογράφησης μετά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση 3117/9-12-2013.

    Το καίριο ερώτημα του ΙΣΑ είναι πόσους εκ των ασφαλισμένων καλούνται να εξυπηρετήσουν οι γιατροί μέλη του όταν ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δύναται να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Το πιο παράδοξο δε είναι ότι, το ταμειακό πλαφόν που ορίζεται στην προσωπική συνταγογραφία του συμβεβλημένου γιατρού, είναι βασισμένο στους 200 ασθενείς που είχε πέρυσι ο γιατρός και δεν προβλέπει την αύξηση που έκανε ο ΕΟΠΥΥ από 200 σε 400 επισκέψεις, της οποίας η ισχύς και νομιμότητα ομοίως αμφισβητείται. Δηλαδή, ουσιαστικά ο συμβεβλημένος γιατρός καλείται να συνταγογραφήσει το 80% του ποσού των 200 ασθενών φέτος σε 400 ασθενείς, δηλαδή αναλογικά σε σύγκριση με το 2013, μόνο το 40% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για κάθε ασθενή. Αυτό οριοθετεί δύο δυνητικές καταστάσεις:

    1) ή κάποιοι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν εξ ολοκλήρου και κάποιοι καθόλου, οπότε μιλάμε γιαδιαχωρισμό σε ασφαλισμένους α΄ και β’ κατηγορίας με διαφορετικό δικαίωμα περίθαλψης.

    2) ή οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν ολόκληρο το φάρμακό τους κάθε μέρα, αλλά το 0,4 της ταμπλέτας ή της κάψουλας που τους αντιστοιχεί ημερησίως.

    Όσον αφορά δε τους νεοεισαχθέντες στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ επιτρέπει σε πολλούς εξ’ αυτών μόνο 300 - 700 ευρώ ταμειακό πλαφόν, ως επιτρεπόμενη δαπάνη στη μηνιαία συνταγογράφηση!!!

    Το τραγικότερο όλων είναι ότι ενώ στην Υπουργική Απόφαση αναφέρεται το πλαφόν ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ κουρεύουν αυθαίρετα και ακρωτηριαστικά τη συνταγογραφηση ΟΛΩΝ των γιατρών συλλήβδην, παραβλέποντας τους χιλιάδες των ασθενών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία και στους θεράποντες γιατρούς τους και φεύγουν άπρακτοι χωρίς συνταγή από νοσοκομεία και ιατρεία. 

    Ποιος είναι ο στόχος του ΕΟΠΥΥ; Να πληρώνουν οι Ασφαλισμένοι ΚΑΙ τα φάρμακα από την τσέπη τους; 

    Ζητούμε, με εξώδικη διαμαρτυρία από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την άμεση ανάκληση αυτής της επικοινωνιακής «πιρουέτας» που μόνο ταλαιπωρία και σύγχυση φέρνει στους ασφαλισμένους, οι οποίοι καλούνται για ακόμη μία φορά να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για να πάρουν τα φάρμακά τους!! 

    Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας, περιμένουμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να συνεχίσουν οι γιατροί να ασκούν απρόσκοπτα το ιατρικό τους λειτούργημα και να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους, με αποκλειστικό γνώμονα το ισότιμο όφελος όλων των αρρώστων της Ελλάδας.

    ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

    ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

    Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

    0

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    blogger
    Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
    Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων