Στην σταδιακή φυσική εξόντωση οδηγεί το πλαφόν 80% τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στην σταδιακή φυσική εξόντωση οδηγεί το πλαφόν 80% τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία

Από την σημερινή ειδησεογραφία αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:
“Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη και τον Ταμία του Συλλόγου, Φώτη Πατσουράκο πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.
Σχετικά με τον έλεγχο της συνταγογράφησης ο κ. Μπέζας ενημέρωσε ότι προωθείται έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης για την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρών και ασθενών από τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης για το2014.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να εξαιρεθούν χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια και μεταμοσχευθέντες ασθενείς.
Επίσης, θα εξαιρεθούν από το πλαφόν οι νοσοκομειακοί ιατροί που συνταγογραφούν για ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία και θα θεωρηθούν ως νεοεισερχόμενοι ιατροί.

Δεν είμαστε στις εξαιρέσεις
Σύμφωνα με την σχετική είδηση, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το πλαφόν 80% της συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία ή Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Επίσης δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί  μας, των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου.
Δηλαδή, οι γιατροί των Μονάδων μας που συνταγογραφούν τα φάρμακα μας και τις εξετάσεις μας, υποχρεωτικά θα μειώσουν τις συνταγές τους κατά 20%.
Και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα:
-Που θα βρούμε γιατρούς να μας συνταγογραφήσουν τα πανάκριβα φάρμακα μας, στο ποσοστό 20% που θα λείψει από τους γιατρούς των Μονάδων μας;
Με βάση την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών των Μονάδων μας, η ποσότητα των φαρμάκων και των εξετάσεων μας σε μηνιαία βάση είναι συγκεκριμένη. Μείωση της ποσότητας των φαρμάκων και των εξετάσεων μας, συνεπάγεται μείωση κατά 20% της απαραίτητης θεραπείας μας και αυξανόμενη επιδείνωση της υγείας μας.

Σταδιακή φυσική εξόντωση
Δυστυχώς η αμετακίνητη πολιτική του Άδωνι για την μειωμένη φαρμακευτική δαπάνη κατά 20%, θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούν όλοι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία ή Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Θεραπευτική αγωγή που δεν δέχεται εκπτώσεις και στην οποιαδήποτε μείωση ή διακοπή έχει ως επακόλουθο την σταδιακή φυσική εξόντωση όλων των πασχόντων. Πιθανότατα ο υπουργός Υγείας έχει σχεδιάσει την λύση του προβλήματος της Μεσογειακής Αναιμίας και της Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, εφαρμόζοντας  την “οριστική θεραπεία” των δύο παθήσεων με την σταδιακή μείωση της φαρμακευτικής αγωγής.

Αν διαμαρτυρηθούμε θα μας ζητήσει “ισοδύναμα μέτρα”
Είμαστε σίγουροι ότι σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία μας ο υπουργός Υγείας θα ζητήσει “ισοδύναμα μέτρα”. Επειδή, όμως, η θεραπεία μας δεν επιδέχεται εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων, είναι επιτακτική ανάγκη να εξαιρεθούν από το πλαφόν της συνταγογράφησης και οι δύο παθήσεις, τόσο η Μεσογειακή Αναιμία όσο και η Δρεπανοκυτταρική Νόσος.

Που είναι οι γιατροί μας;
Περιμέναμε κάποια διαμαρτυρία από τους γιατρούς των Μονάδων μας, αλλά ακόμη περιμένουμε.
Δυστυχώς, είμαστε μόνοι μας στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση μας. Στην κυριολεξία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟ
Τ.Θ. 70014 – 16610 Γλυφάδα ΑΘΗΝΑ – 
Τηλ. 210 9690.306, 210 8982.051
E-mail:kinisi_ma@yahoo.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων