«Καταρρίπτουμε τους Μύθους». Η Pfizer στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2014 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Καταρρίπτουμε τους Μύθους». Η Pfizer στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Pfizer με υπερηφάνεια συνδράμει εφέτος στην προσπάθεια για τηδιάδοση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου 2014, στα πλαίσια της οποίας άτομα, οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό στον αγώνα κατά τηςεπάρατης νόσο.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει ως θέμα «Καταρρίπτουμε τους μύθους» και επικεντρώνεται στηναπομυθοποίηση των προκαταλήψεων και των  παρανοήσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι γενικές γνώσεις σχετικά με την παγκόσμια επιδημία καρκίνου και τον τρόπο με τον οποίο, μέσω των σωστών στρατηγικών και παρεμβάσεων, μπορούν να προληφθούν ή ακόμη και να θεραπευτούν μερικοί από τους πιο συχνούς τύπους της νόσου.
«Η Pfizer είναι πολύ υπερήφανη που στηρίζει την Παγκόσμια αυτήΗμέρα, η οποία λειτουργεί ως υπενθύμιση για το ότι μπορούμε όλοι να αναλάβουμε δράση για να καταρρίψουμε τους μύθους και τις προκαταλήψεις σχετικά με τον καρκίνο και να συνεργαστούμε για να μειώσουμε το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που προκαλεί», δήλωσε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος της Pfizer Hellas. «Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στη διεύρυνση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο και στην εξάλειψη  του στίγματος και της παραπληροφόρησης που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη νόσο. Στην Ελλάδα στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με πλήθος εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση».

Η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, Υπεύθυνη Ιατρικών Υποθέσεων για την Ογκολογία της Pfizer Hellas αναφέρει ότι «Η επιδίωξη της Pfizer στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου είναι νασυμβάλλει στη μεγιστοποίηση των προσπαθειών ολόκληρης της κοινότητας που σχετίζεται με τον καρκίνο να βελτιώσει τις εκβάσεις μιας νόσου που προσβάλλει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμοH δέσμευση της Pfizer στην ογκολογία αφορά την έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση των προοπτικών των ασθενών με καρκίνο. Η Pfizer εστιάζει τις προσπάθειές της στην ταυτοποίηση και μετατροπή των πιο υποσχόμενων επιστημονικών καινοτομιών σε κλινική εφαρμογή για τους ασθενείς με διάφορους τύπους καρκίνου. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ανεξάρτητους ερευνητές, συνεργατικές ομάδες και τις αρχές υγείας, η Pfizer αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του καρκίνου με καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, ώστε να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία, για κάθε ασθενή, την κατάλληλη χρονική στιγμή».
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου με αποστολή να ενώσει τον κόσμο στον αγώναγια την καταπολέμηση της νόσου και αποτελεί μια πρωτοβουλία τηςΔιεθνούς Ένωσης Κατά του Καρκίνου (UICC) για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη νόσο, την ενημέρωση του κοινού και την παρότρυνση των κυβερνήσεων να αναλάβουν δράση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων