«Η ζωή μας μία ανάσα» για τους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Η ζωή μας μία ανάσα» για τους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Φέτος, συνεπής στο ραντεβού του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ) στις 5 Μαΐου, οΣύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, για την σπάνια αυτή νόσο.

Η ΠΑΥ είναι μία σπάνια νόσος των αρτηριών των πνευμόνων η οποία εξελίσσεται ταχύτατα με σοβαρό αντίκτυπο στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους. Στόχος των ενεργειών του συλλόγου είναι η ενημέρωση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας για την πάθηση αλλά και ηεμψύχωση των ασθενών με ΠΑΥ, μία νόσος ιδιαίτερα μοναχική.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Απριλίου, με την Οργάνωση συμβολικού ποδηλατικού γύρου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.  
Σημείο εκκίνησης το παρκάκι στην οδό Ερμού και Ασωμάτων, στις 09.30 και τερματισμός στον πεζόδρομο του Θησείου.
Την ίδια ημέρα, στο πεζόδρομο στο Θησείο θα λάβει χώρα μία καμπάνια ενημέρωσης,  όπου ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες, καθώς και γιατροί,  παρουσία ασθενών και των φροντιστών τους θα ενημερώνουν το κοινό για τη σπάνια αυτή νόσο, τα συμπτώματά της και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων