Ο Όρκος του Ιπποκράτη Η Κως, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Όρκος του Ιπποκράτη Η Κως, το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ

Ο χρόνος αναμονής για ένα δημόσιο ασθενοφόρο στο ελληνικό νησί όπου ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της δυτικής ιατρικής γεννήθηκε πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, είναι περίπου έξι ώρες. Ακόμα κι αν, η Κως μπορεί να είναι αυτάρκης, από την ενέργεια έως την υγειονομική περίθαλψη, οι δομές είναι ιδιωτικές όχι δημόσιες και οι περισσότερες κλινικές και οι γιατροί για τους τουρίστες, από τους οποίους εξαρτάται η οικονομία του νησιού, είναι ιδιωτικά. Σήμερα, ο Ιπποκράτης, διάσημος για τον όρκο που δημιούργησε τον πέμπτο αιώνα Π.Χ., τον οποίο παίρνουν οι γιατροί, είναι αυτός που κάνει την Κω διάσημη διεθνώς. Αλλά οι ιατρικές παροχές εφαρμόζονται με τρόπο ίσως χειρότερο από ό, τι κατά το πρώτο μισό της χιλιετίας προ Χριστού. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν πεθάνει εξαιτίας της συμφωνίας που έγινε με την «τρόικα» – το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι πολιτικές τους έχουν ωθήσει το προσδόκιμο ζωής απότομα προς τα κάτω.Το ΔΝΤ – υπεύθυνο για τη μαζική εξαθλίωση στον αναπτυσσόμενο κόσμο – τώρα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι οικονομολόγοι του παραδέχονται ότι αποτελείωσαν την σχεδόν κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία -μετά την πτώχευση της Lehman Brothers, το 2008. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Οργανισμός της Christine Lagarde κατηγορήθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τον «δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή» – έναν τεχνοκρατικό όρο που υπονοεί πως η σωτηρία των δημοσίων υπηρεσιών τίθεται σε κίνδυνο. Στη συνέχεια, το ΔΝΤ, στην πραγματικότητα, είπαν ότι είχαν κάνει λάθος απλά επειδή ήταν «υπερβολικά αισιόδοξοι».
Τι θα σκεφτόταν ο Ιπποκράτης για το αποκαλυπτικό σχέδιο που επινοήθηκε από την «τρόικα»; Με τρεις υπογραφές, ο προϋπολογισμός για την υγεία στην Ελλάδα περικόπηκε κατά 40 τοις εκατό μετά την Lehman. Αυτές οι υπογραφές κατέστρεψαν τις ζωές περίπου 35.000 γιατρών και νοσηλευτών. Η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 40 τοις εκατό. Οι επιπτώσεις των κοινών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ουάσινγκτον, ήταν ο διπλασιασμός των κρουσμάτων από τον ιό HIV και η επανεμφάνιση της ελονοσίας στο Νότο της χώρας, που είχε να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1970.
Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, λέει ότι το ένα τρίτο του συνόλου των Ελλήνων ασθενών λαμβάνουν μικρότερες δόσεις του φαρμάκου που έχει συνταγογραφηθεί επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία. Περπατώντας στα ερείπια του αρχαίου Ασκληπιείου στην Κω, όπου ο Ιπποκράτης διδάχτηκε την ιατρική από τον πατέρα του, δεν είναι πολύ τρελό να φανταστεί τους νησιώτες να προσεύχονται ξανά σε ναούς του γιου του Απόλλωνα.
Από την άλλη μεριά, η υποστήριξη για τη μεγάλη πολιτική ελπίδα που αντιπροσωπεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασθενίσει από εκείνες τις μεθυστικές ημέρες, όταν ο ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, συγκλόνισε το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο όταν ήρθε δεύτερος στις εθνικές εκλογές και πρώτος στις ευρωεκλογές. Μπορεί να βοήθησε ώστε να εξασθενήσει το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά η προθυμία του να εργαστεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων έχει αφαιρέσει τη λάμψη της αντί-καπιταλιστικής ατζέντας του. Η Ευρώπη και η νεοφιλελεύθερη κληρονομιά της θεωρείται από τους ανθρώπους ως ένας εχθρός που δεν μπορεί να κατευναστεί.
Η Κως είναι μόνο περίπου ένα μίλι μακριά από την Τουρκία, η οποία έχει 2% αύξηση του ΑΕΠ και την επανεκλογή του Ρετζέπ Ερντογάν. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αύξηση καθώς το ΑΕΠ της μέχρι πρόσφατα αμφιταλαντευόταν μεταξύ μείον επτά και οκτώ τοις εκατό. Και η ΕΕ όχι μόνο μυθοποιεί τον καπιταλισμό, με τα καταστροφικά, οικονομικά σχέδιά της για την Ελλάδα, αλλά λέει ακόμα και ψέματα σχετικά με την ιστορία της Κω.
Υπάρχει ελάχιστη αναφορά στους τουριστικούς οδηγούς για τα τετρακόσια χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας από την Κωνσταντινούπολη και τους λόγους για τους οποίους αραβικές επιγραφές κοσμούν τα ερείπια και τα μνημεία του νησιού. Είναι σαν να προσπαθούν να διαγράψουν το ισλαμικό παρελθόν του νησιού. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση στους τουριστικούς οδηγούς για το γεγονός ότι οι επιγραφές γύρω από το δέντρο του Ιπποκράτη, όπου πιστεύεται ότι δίδασκε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος, είναι όλες στα αραβικά.
Το ίδιο συμβαίνει στα ερείπια του κάστρου στην πόλη της Κω που αποδίδεται στους οπαδούς του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, συγγραφέα της Αποκάλυψης. Η ιστορία της ΕΕ έχει μεταμορφωθεί σε μια ιστορία μόνο των χριστιανών σταυροφόρων, παρά τα αραβικά γράμματα στα σπασμένα μάρμαρα.
Παρεμπιπτόντως, μια χρονική διάσταση των εποχών αποκλείει ότι ο συγκεκριμένος Άγιος Ιωάννης μπορεί να είναι το ίδιος Ιωάννης των Ευαγγελίων. Αυτός είναι ο Άγιος Ιωάννης με τους τέσσερις ιππείς. Και οι προβλέψεις του για την καταστροφή είναι χειροπιαστές στην Κω. Ακόμα κι αν ο Άγιος Ιωάννης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο κοντινό νησί της Πάτμου, διαβόητο για τα αρχοντικά των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών της μεταπολίτευσης, η αποκαλυπτική βιβλική διόραση του θα μπορούσε να ισχύει και για την Κω. Οι σπόροι της ελληνικής καταστροφής φυτεύτηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά υπάρχει μια περίεργη έλλειψη οργής για το πώς μια, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, χούντα διάγραψε τους μεταπολεμικούς σχηματισμούς για ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει αποστροφή για τους πολιτικούς που είναι κληρονομία της CIA, όπως ο εισερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker. Είχε το θράσος να επαινέσει πραγματικά την λιτότητα στην Ελλάδα. Προειδοποιεί ότι το χειρότερο έρχεται – σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει αυξηθεί από επτά τοις εκατό το 2008 σε 28 τοις εκατό νωρίτερα αυτό το έτος. Δεν αισθάνεται καμία συμπάθεια για τους περισσότερους από το ήμισυ των ατόμων κάτω των 25 ετών που είναι χωρίς δουλειά. Αντ “αυτού, προτείνει τη διάλυση της τρόικας υπέρ της λεγόμενης «ειδικής» ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δύο φορές το χρόνο, θα βοηθάει στον αγώνα κατά της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Σε μια ιστορική αναδρομή στους Έλληνες Συνταγματάρχες, ο Juncker είναι πρόθυμος να χτυπήσει τις ρεαλιστικές πολιτικές της Cristina Fernández de Kirchner στην Αργεντινή, που παλεύει σήμερα ενάντια στα ληστρικά Hedge Funds . «Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα για την Αργεντινή για να αποφευχθούν τα προβλήματα που δεν ήταν σε θέση να αποφύγει.»
Η Ελλάδα, τονίζει ο Juncker, δεν είναι Αργεντινή. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιεί στο μεταξύ, τα δικαστήρια της για να καταστρέψει την οικονομία της Αργεντινής, για τα συσσωρευμένα χρέη που έγιναν από το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στρατιωτική δικτατορία που κυβερνούσε την Αργεντινή μεταξύ 1976 και 1983. Όμως, τα μέτρα λιτότητας στην Αργεντινή είναι στατιστικά ασήμαντη σε σύγκριση με ό, τι η τρόικα έχει κάνει στην Ελλάδα, την οποία κυβερνούσε μια, υποστηριζόμενη από τη CIA, στρατιωτική χούντα, μεταξύ 1967-1974.
Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας τώρα απεγνωσμένα σχεδιάζει να εντάξει συνταξιούχους γιατρούς στο προσωπικό των αγροτικών κλινικών στα ελληνικά νησιά. Αλλά αυτό είναι περισσότερο για τη φροντίδα των τραυματισμένων τουριστών, παρά για τους Έλληνες.
Ο Ιπποκράτης είπε: «Όπου η τέχνη της ιατρικής αγαπιέται, υπάρχει επίσης αγάπη για την ανθρωπότητα.» Λοιπόν, η Κως είναι διάσημη για το θρυλικό νοσοκομείο της, καθώς, λέγεται ότι ήταν το πρώτο στην ιστορία. Με δεδομένη την καταστροφή της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί σήμερα, ο πατέρας της ιατρικής μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ότι για το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, υπάρχει μόνο ένα διαρκές μίσος για την ανθρωπότητα».
Πηγή

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων