Η Alcon ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την ξηροφθαλμία, μια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Alcon ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την ξηροφθαλμία, μια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά

Η Alcon, ο παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα των ματιών και τμήμα της Novartis, ανακοίνωσε την έναρξη μιας εκστρατείας επικοινωνίας για την ενημέρωση σχετικά με την ξηροφθαλμία, μια συχνή ελλιπώς διαγνωσμένη πάθηση, που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από ξηροφθαλμία, η οποία προκαλεί κοκκίνισμα των ματιών, ερεθισμό και θολή όραση.

Τα άτομα που πάσχουν από ξηροφθαλμία εμφανίζουν ανεπαρκή ύγρανση και λίπανση της επιφάνειας του ματιού, λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας ή ποσότητας δακρύων. Αν το μάτι δεν ενυδατώνεται σωστά, προκαλεί δυσφορία, όπως τσούξιμο, φαγούρα, κάψιμο και θολή όραση. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ξηροφθαλμία μπορεί να προκαλέσει πιο συχνές λοιμώξεις του οφθαλμού, ουλές στην οφθαλμική επιφάνεια και μειωμένη ποιότητα ζωής.

Η Alcon θα εκτελέσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ενημέρωση σχετικά με τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας και τις επιλογές θεραπείας αντιμετώπισης με το Systane® Ultra, μια προηγμένη θεραπεία με μία μοναδική πατενταρισμένη σύνθεση σε συνδυασμό με ένα έξυπνο σύστημα χορήγησης που προσφέρει ενισχυμένη ανακούφιση στα μάτια και βελτίωση στην όραση για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μια τηλεοπτική διαφήμιση που θα μεταδοθεί σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, δημιουργία ιστότοπου,  ενημερωτικές ομιλίες καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Για πολλούς ανθρώπους, το ξηρό μάτι είναι συχνά το αποτέλεσμα του σημερινού πολυάσχολου τρόπου ζωής. Τα συμπτώματα μπορούν να αναπτυχθούν σε συνδυασμό με ορισμένες εργασίες που απαιτούν αυξημένη συγκέντρωση και λιγότερο συχνό βλεφαρισμό των ματιών, όπως η εργασία για πολλές ώρες σε υπολογιστή ή σε κλιματιζόμενο περιβάλλον (γραφεία, αεροπλάνα), η οδήγηση ή η ανάγνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε φυσιολογικές αιτίες, όπως είναι η  διαδικασία της γήρανσης, σε ορμονικές μεταβολές ή σε συγκεκριμένες ασθένειες (ρευματοειδής αρθρίτιδα και διαβήτης).

«Δεν είναι πάντα εύκολο να διαγνώσει κανείς τη ξηροφθαλμία, καθώς μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως κάποια άλλη πάθηση, όπως λοιμώξεις και αλλεργίες», ανέφερε ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, Business Unit Manager Pharma. «Για το λόγο αυτό, η σοβαρότητα της ξηροφθαλμίας μερικές φορές ελαχιστοποιείται ως τίποτα περισσότερο από μια μικρή ενόχληση, όταν, στην πραγματικότητα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις συνήθεις δραστηριότητες των ασθενών καθημερινά. Η Alcon δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές για τη φροντίδα των ματιών με σκοπό τη βελτίωση της όρασης των ανθρώπων. Το Systane® Ultra είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας προϊόντων Systane® που παρέχει παρατεταμένη προστασία και γρήγορη ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας.

Η ξηροφθαλμία προκαλεί δυσφορία και ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητες. Μια έρευνα που συμπεριλάμβανε περισσότερα από 3.000 άτομα με ξηροφθαλμία επιβεβαίωσε ότι η χρήση των οφθαλμικών λιπαντικών σταγόνων Systane® Ultra, ένα σκεύασμα με μοναδικό σύστημα χορήγησης που προσφέρει υψηλή αποτελεσματική θεραπεία της ξηροφθαλμίας με μακράς διάρκειας προστασία, τους βοήθησε να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες . 

  • Το 75% ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν τηλεόραση και έκαναν χρήση του υπολογιστή για περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη άνεση. 
  • Το 75% ανέφεραν ότι διάβαζαν για περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη άνεση.
  • Το 61% ανέφερε ότι οδηγούσε τη νύχτα πιο άνετα.

Σχετικά με την ξηροφθαλμία

Η ξηροφθαλμία προκαλείται από την έλλειψη επαρκούς εφύγρανσης των ματιών, λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας ή ποσότητας δακρύων. Η έλλειψη υγρού εντός της δακρυϊκής στοιβάδας αποτελεί την πιο κοινή μορφή της ξηροφθαλμίας, μία πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο του ξηρού οφθαλμού, ή στην ιατρική ορολογία, ξηρά κερατοεπιπεφυκίτιδα (KCS). Τα συμπτώματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν (τα περισσότερα άτομα με ξηροφθαλμία εμφανίζουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα):
  • Θολή όραση, ειδικά στο τέλος της ημέρας ή μετά από έντονη προσπάθεια εστίασης σε μία εργασία
  • Δυσφορία από τη χρήση φακών επαφής
  • Υπερβολική δακρύρροια
  • Κοκκίνισμα των ματιών, ερεθισμός, κάψιμο ή φαγούρα
  • Καταπονημένα μάτια μετά από σύντομα διαλείμματα από την ανάγνωση
  • Αίσθηση ξένου σώματος, όπως χώμα ή άμμος
  • Αυξημένος ερεθισμός από τον αέρα ή τον καπνό
  • Ευαισθησία στο φως
  • Ινώδη βλέννη μέσα ή γύρω από το μάτι
Δεν υπάρχει θεραπεία για την ξηροφθαλμία, αλλά υπάρχει μια σειρά θεραπειών που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της.

Σχετικά με την Alcon


Η Alcon, ο παγκόσμιος ηγέτης στην φροντίδα των ματιών, παρέχει καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, βοηθώντας τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να βλέπουν καλύτερα. Οι τρεις επιχειρηματικοί τομείς της Alcon - Χειρουργικός, Φαρμακευτικός και τομέας Προϊόντων Φροντίδας Οφθαλμού- προσφέρουν το πιο ευρύ φάσμα προϊόντων για τη φροντίδα των ματιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Alcon είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τμήμα του Ομίλου Novartis, με προτιμολογημένες πωλήσεις 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013. Με έδρα το Fort Worth, Texas, ΗΠΑ, η Alcon απασχολεί περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με επιχειρήσεις σε 75 χώρες και με προϊόντα που διατίθενται σε 180 αγορές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.alcon.com.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων