32ος Μαραθώνιος Αθήνας, o Αυθεντικός, με σύνθημα Μεγαλώνουμε με Υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

32ος Μαραθώνιος Αθήνας, o Αυθεντικός, με σύνθημα Μεγαλώνουμε με Υγεία

Ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρέστη σήμερα στη συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, με αφορμή τον 32 Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό. 
Στο πάνελ των ομιλητών, εκτός του Υπουργού Υγείας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής, καθώς και η ολυμπιονίκης και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιονικών της ΕΟΕ Σοφία Μπεκατώρου
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βορίδης ανέφερε:
«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και την παρουσία σας. Το Υπουργείο Υγείας προφανώς κάνει κάτι περίπου αυτονόητο. Υποστηρίζει τον Μαραθώνιο τόσο υπό την έννοια της αιγίδας, όσο και με την πρακτική παροχή της υγειονομικής υποστήριξής του. Δηλαδή καλύπτουμε όποια υγειονομική ανάγκη υπάρξει κατά την διάρκειά του. 
Η υποστήριξη αυτή –λέω ότι- είναι αυτονόητη για λόγους οι οποίοι λίγο ως πολύ εξετέθησαν. Γιατί ένα από τα βασικότερα ζητήματα της δημόσιας υγείας συνδέεται στην πραγματικότητα με έναν τρόπο ζωής ο οποίος σχετίζεται με την στενή σχέση που πρέπει να έχουμε με τον αθλητισμό. 
Η παράδοση της χώρας μας είναι τέτοια που αν κανείς ανατρέξει σε αυτή –που είναι ένα στοιχείο και της ταυτότητάς μας- σχετίζεται με αυτό μοναδικό γεγονός. Πέρα από όλα τα άλλα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μια σειρά από αθλητικά γεγονότα και δραστηριότητες, υπάρχει το αυθεντικό στοιχείο του Κλασικού Μαραθώνιου. Έναν μαραθώνιο που ουσιαστικά πρέπει να τρέξει κάθε μαραθωνοδρόμος τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του.
Εμείς, λοιπόν, υποστηρίζουμε τον Κλασικό Μαραθώνιο. Θα είμαστε εκεί. Είμαστε κοντά. Τον καλύπτουμε υγειονομικά, ενώ προφανώς η παρουσία μας εδώ είναι μια έμπρακτη παρακίνηση και ένα μήνυμα του Υπουργείου Υγείας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει κανείς έναν αθλητικό τρόπο ζωής και να συνδέσει τη ζωή, την παρουσία και την ύπαρξή του με αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες στην πραγματικότητα είναι –μεταξύ άλλων- εκείνες που διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ατομικής και συνακόλουθα δημόσιας υγείας. 

Να ευχηθώ κάθε επιτυχία. Ελπίζω όλα να πάνε καλά». 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων