Εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για ενημέρωση σε θεματα που αφορούν το HIV/AIDS | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για ενημέρωση σε θεματα που αφορούν το HIV/AIDS

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν το HIV/AIDS διοργανώνουν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”.
Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον”) θα γίνει η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS. Κατά τη διάρκεια της αφής των κεριών οι σχολές χορού Line of Dance, Danza Fuerte και το τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ-Πρόγραμμα Τζαζ θα πραγματοποιήσουν χορευτικές παραστάσεις, ενώ οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά με πιάνο από την παιδική χορωδία “Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα”.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το 2011 έως το 2015 η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS θα έχει ως κύριο θέμα τη “Γνωριμία με το Μηδέν, μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις”. Πάντως το 2014 είναι αφιερωμένο στην εστιασμένη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου “μιας γενιάς ελεύθερης από AIDS”.Το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκπόνησε και εφαρμόζει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής υγείας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους εφήβους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την πρόληψη μέσω της ενημέρωσης και την υιοθέτηση υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων