Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

9/12/14

Η Ελλάδα 2η το 1990... 13η το 2014 στο προσδόκιμο ζωής των πολιτών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ «Η Υγεία με μια ματιά» (Health at a glance: Europe 2014), η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον 13η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ζουν κατά μέσο όρο 80,7 χρόνια τη στιγμή που οι Ισπανοί ζουν 82,5 χρόνια και κατέχουν πλέον την 1η θέση στη σχετική λίστα. Στη 2η και 3η θέση είναι οι Γάλλοι (82,4 χρόνια) και οι Ιταλοί (82,1 χρόνια).

Να σημειωθεί ότι το 1990 η Ελλάδα ήταν στη 2η θέση...

Τουλάχιστον, η Ελλάδα παραμένει πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αυτόν τον τομέα, αφού αυτός είναι 79,2 έτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και το κάπνισμα.

Σε αυτές τις κατηγορίες η Ελλάδα είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο στην Ε.Ε στην παχυσαρκία (19,6% έναντι 16,7%), αλλά πολύ πιο πάνω όσον αφορά το κάπνισμα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το 38,9% των Ελλήνων είναι καπνιστές τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 22,8%. Τέλος, στην κατανάλωση αλκοόλ η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο, αφού ο Έλληνας καταναλώνει 7,9 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο, τη στιγμή που ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει 10,1 λίτρα/χρόνο.
Athanasis Boukalis  
Πηγή

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η Ελλάδα 2η το 1990... 13η το 2014 στο προσδόκιμο ζωής των πολιτών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.