Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

23/12/14

Σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία τους


  • Μεγάλες αναμονές στην έναρξη της ακτινοθεραπείας και δυσβάσταχτες συμμετοχές στην φαρμακευτική αγωγή
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,ζητά την άμεση παρέμβαση, του υπουργείου Υγείας ,προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία, η εύρυθμη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των Δημόσιων νοσοκομείων και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας. 
Η αναμονή στα Δημόσια νοσοκομεία, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους τρείς μήνες, γεγονός που έχει επίπτωση, στην υγεία των ασθενών και στην εξέλιξη της νόσου.
Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί ιδιαιτέρως, το τελευταίο καιρό, καθώς στο νοσοκομείο “Αττικόν” έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες ,τα απογευματινά ραντεβού του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, λόγω αδυναμίας του νοσοκομείου να διασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι.
Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οι κλινικές υπολειτουργούν, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού. Επιπρόσθετα πρόκειται να καταργηθούν οι απογευματινές βάρδιες του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση της λίστας αναμονής, για την έναρξη της ακτινοθεραπείας.
Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επιβληθεί δυσβάσταχτη συμμετοχή, σε φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία αποτελούν απαραίτητη συμπληρωματική θεραπεία, για τους καρκινοπαθείς - για παράδειγμα στην ορμονοθεραπεία - .
 Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά την διασφάλιση, της θεραπείας των καρκινοπαθών και την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία τους Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.