Οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας


Αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ελάφρυνση της ταλαιπωρημένης κοινωνίας είναι το πλαίσιο της πολιτικής που θα σχεδιάσει και εφαρμόσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που βάζει στο επίκεντρο το ΕΣΥ, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους. Οι πρώτες κινήσεις του νέου Υπουργού.
Σε δηλώσεις του και πριν την ανάληψη της Υπουργίας, ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε υπογραμμίσει πως προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους του πολίτες. Οι ανασφάλιστοι και η επαρκής κάλυψη τους αποτελεί οδηγό για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο το ΕΣΥ» ξεκαθάρισε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ στόχευση αποτελεί και η άμεση αντιμετώπιση όλων των συσσωρευμένων προβλημάτων, ανεπαρκειών και στρεβλώσεων στη δημόσια περίθαλψη σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό.
Αν και οι 3 επικεφαλείς του Υπουργείου παραπέμπουν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τις όποιες συγκεκριμένες πολιτικές θα ακολουθηθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει προεκλογικά πως θα καταργήσει το 5ευρο στα νοσοκομεία και το 1 ευρό ανά συνταγή.
Όπως υπογράμμισαν, η κοινωνία έχει απαιτήσεις και ο τομέας της Υγείας βρίσκεται στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου. Άλλωστε, ο νέος Υπουργός Υγείας εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές. 
Πάντως, τρία θα είναι τα επίπεδα παρέμβασης, η ανακούφιση των πολιτών, η διασφάλιση της επιβίωσης των δημοσίων δομών και η αναδιοργάνωση του συστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να ενταχθεί η κοινωνική ασφάλιση στο Υπουργείο Υγείας σχετίζεται με την ανάγκη συνολικής διαχείρισης της υγείας των πολιτών, αλλά και ενίσχυσης του ταμείο των υγειονομικών υπηρεσιών.
Οι ανασφάλιστοι έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς εκτιμάται από τη νέα ηγεσία πως οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται επαρκώς. Πέραν όμως των ανασφάλιστων, υπουργός και αναπληρωτές υπουργοί δεν ξεχνούν και τους ασφαλισμένους, καθώς εκτιμούν πως οι επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών τους έχουν καταστήσει και αυτούς λειτουργικά ανασφάλιστους.
Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες, αυτές μένουν να αποσαφηνιστούν άμεσα, αν και είναι δεδομένο ότι θα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κ. Στρατούλη, ενώ το ΕΣΥ θα κλείσει πιθανότατα στον κ. Ξανθό.
Πάντως, στις πρώτες κινήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει από Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕ και το σύνολο των δομών και υπηρεσιών, απολογισμό των πεπραγμένων εντός 3ημέρου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει και παραιτήσεις....



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων