Ομάδα εργασίας για ανασφάλιστους στο Υπουργειο Υγειας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ομάδα εργασίας για ανασφάλιστους στο Υπουργειο Υγειας

Συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, Ομάδα Εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Υπουργείων Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και στελέχη της ΗΔΙΚΑ. Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής, Γεώργιος Βήχας.

Το πόρισμά της Ομάδας θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Υγείας καλεί  τις νέες διοικήσεις των ΥΠΕ καθώς και τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να άρουν τους θεσμικούς και υλικούς αποκλεισμούς  των πολιτών από το αυτονόητο αγαθό της υγειονομικής  περίθαλψης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων