728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

19/3/15

Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015

Ενημερώσου…είναι μεταδοτικό!
Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Η εκστρατεία «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό», μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, που έχει ως κύριο στόχο την παροχή έγκυρης πληροφόρησης για την επίτευξη υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση. Το πρόγραμμα ενημέρωσης απευθύνεται σε γονείς και Παιδιάτρους και παρουσιάστηκε  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας (IPA), κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, Ομ. Καθηγητή Παιδιατρικής. 
Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διεξαγωγή 2 ερευνών αγοράς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο ’14, αφενός σε κοινό γονέων προκειμένου να διερευνηθούν οι αντιλήψεις τους σχετικά με τον παιδικό εμβολιασμό, και αφετέρου σε κοινό Παιδιάτρων, προκειμένου να διερευνηθούν ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματολογία προς τους γονείς για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Η ανάγκη για δημιουργία μιας έγκυρης πηγής πληροφόρησης από όπου οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά με τους εμβολιασμούς, εντοπίστηκε από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και θέλησε να δώσει μια λύση στους έντονους προβληματισμούς των γονέων. 
Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδίατροι έγκεινται στη δυσκολία του χειρισμού των αντιρρήσεων των γονέων, στην επιφύλαξη που έχουν οι γονείς για τα εμβόλια, αλλά και στο μικρό ποσοστό των Παιδιάτρων που παραπέμπουν τους γονείς στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που παραπέμπεται κάποιος γονέας στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συγκεκριμένες ιστοσελίδες κατάλληλες για γονείς. Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας. 
Η εκστρατεία «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό» περιλαμβάνει ενημερωτικά έντυπα ασθενειών, ειδικά έντυπα για γονείς και παιδιάτρους, έντυπο μαιευτηρίων για τις νέες μαμάδες, αλλά και μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα που περιέχει όλες τις χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό και τα σχετικά εμβόλια. Η ιστοσελίδα http://vaccines.e-child.gr/ περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις - απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς Παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.
Σχετικά με την Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Η έγκυρη ενημέρωση και ο εμβολιασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία παιδιών και εφήβων. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία θα αποδειχθεί μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών τόσο για τους γονείς όσο και για τους Παιδιάτρους και θα αποτελέσει το έναυσμα για υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα». 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.