Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία


Ενημερώσου…είναι μεταδοτικό!
Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Η εκστρατεία «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό», μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, που έχει ως κύριο στόχο την παροχή έγκυρης πληροφόρησης για την επίτευξη υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση. Το πρόγραμμα ενημέρωσης απευθύνεται σε γονείς και Παιδιάτρους και παρουσιάστηκε  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας (IPA), κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, Ομ. Καθηγητή Παιδιατρικής. 
Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διεξαγωγή 2 ερευνών αγοράς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο ’14, αφενός σε κοινό γονέων προκειμένου να διερευνηθούν οι αντιλήψεις τους σχετικά με τον παιδικό εμβολιασμό, και αφετέρου σε κοινό Παιδιάτρων, προκειμένου να διερευνηθούν ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματολογία προς τους γονείς για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Η ανάγκη για δημιουργία μιας έγκυρης πηγής πληροφόρησης από όπου οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά με τους εμβολιασμούς, εντοπίστηκε από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και θέλησε να δώσει μια λύση στους έντονους προβληματισμούς των γονέων. 
Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδίατροι έγκεινται στη δυσκολία του χειρισμού των αντιρρήσεων των γονέων, στην επιφύλαξη που έχουν οι γονείς για τα εμβόλια, αλλά και στο μικρό ποσοστό των Παιδιάτρων που παραπέμπουν τους γονείς στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που παραπέμπεται κάποιος γονέας στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συγκεκριμένες ιστοσελίδες κατάλληλες για γονείς. Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας. 
Η εκστρατεία «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό» περιλαμβάνει ενημερωτικά έντυπα ασθενειών, ειδικά έντυπα για γονείς και παιδιάτρους, έντυπο μαιευτηρίων για τις νέες μαμάδες, αλλά και μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα που περιέχει όλες τις χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό και τα σχετικά εμβόλια. Η ιστοσελίδα http://vaccines.e-child.gr/ περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις - απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς Παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.
Σχετικά με την Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Η έγκυρη ενημέρωση και ο εμβολιασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία παιδιών και εφήβων. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία θα αποδειχθεί μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών τόσο για τους γονείς όσο και για τους Παιδιάτρους και θα αποτελέσει το έναυσμα για υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα». 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων