728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

27/3/15

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ακρίτες της Ηπείρου

Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ  3 ΣΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ακρίτες της Ηπείρου
ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΛΙΠΩΔΗ ΔΙΗΘΗΣΗ ΣΤΟ ΗΠΑΡ

Την ακριτική Ήπειρο από 8 έως 14 Μαρτίου επισκέφθηκαν οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». Το κλιμάκιο με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό επισκέφθηκε το Δελβινάκι, Καλπάκι, Παρακάλαμο και Δολιανά. Εξετάστηκε στο σύνολό του ο παιδικός πληθυσμός. Από βρέφη έως παιδιά Γυμνασίου, τα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, καθώς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό. Οι ενήλικες εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου.

Το 30% των παιδιών είναι ανασφάλιστα και κατά συνέπεια ανεμβολίαστα. Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» ανταποκρίθηκε πλήρως στην ανάγκη αυτή και εμβολιάστηκαν όλα τα παιδιά. 
Είναι εμφανές ότι σε κάθε περιοχή υπερτερούν κάποια συγκεκριμένα παθολογικά ευρήματα, αποτέλεσμα των συνηθειών διατροφής και κλιματολογικών συνθηκών, τα οποία διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Στη συγκεκριμένη περιοχή μεγάλο ποσοστό ενηλίκων παρουσιάζει λιπώδη διήθηση στο ήπαρ.
Γενικά το επίπεδο περίθαλψης με τα σημερινά δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη άλλες περιοχές, είναι αρκετά καλό. 
Η εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα η σχέση παιδιών και εκπαιδευτικών στην πλειονότητά τους, είναι άριστη. Δεν αρκεί όμως αυτό. Τα σχολεία έχουν ανάγκες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Δήμος. Πληθώρα τα αιτήματα που συγκεντρώθηκαν. Τα παιδιά αισθάνονται απομονωμένα, οι εκτός σχολείου δραστηριότητες είναι ανύπαρκτες.  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι έφηβοι θέλουν να μιλήσουν με την ομάδα των ειδικών (ψυχίατροι- παιδοψυχολόγοι).

Τα παιδιά είναι διασκορπισμένα στα διάφορα χωριά και για να φτάσουν στο σχολείο θέλουν σχεδόν τρία τέταρτα της ώρας. Ευτυχώς δεν πάνε όπως παλιά με τα πόδια! Στο σπίτι δεν έχουν συνομήλικούς τους. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλουν να φύγουν απ’ τον τόπο τους, αλλά δεν έχουν κάποιον να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους γιατί το computer και η τηλεόραση δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία.
Στο Δελβινάκι λειτουργεί Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» ενημέρωσαν το κοινό σε θέματα Πρόληψης. Περισσότερα από 120 άτομα, εκτός από τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου, παρακολούθησαν την Ημερίδα. 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η βράβευσή της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» απ’ το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων για την προσφορά του φορέα στην Ήπειρο.           Η αναγνώριση της προσφοράς τιμά τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές και καθιστά συνεχώς πιο έντονη κι επιτακτική την ευθύνη τους να συνεχίσουν την ανιδιοτελή προσπάθειά τους με επίκεντρο τον άνθρωπο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ακρίτες της Ηπείρου Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides