Υπουργείο Υγείας: 906 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Υπουργείο Υγείας: 906 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού



Δελτίο Τύπου


19 Μαΐου 2015

Στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη   του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.  Πιο συγκεκριμένα  κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015. 
   

   Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη  στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.
     
       Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν «παγώσει» τη μνημονιακή περίοδο ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που  αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
      
    Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. 
    
   Ακόμα, για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του  ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                   Τέλος, στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Γνωρίζοντας τα τεράστια κενά του ΕΣΥ, υλοποιούμε με σταδιακά βήματα την  πολιτική δέσμευσή μας για την καθολική κάλυψη του πληθυσμού παράλληλα με τη διασφάλιση της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων