ΕΔΔΥΠΠΥ: Αποτελέσματα εκστρατείας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΔΔΥΠΠΥ: Αποτελέσματα εκστρατείας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά η Εκστρατεία για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου που είναι θεσμοθετημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά η Εκστρατεία για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με αφορμή τον  Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου που είναι θεσμοθετημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Εκστρατεία διοργανώθηκε με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και την χορηγία των εξετάσεων από τους Ομίλους ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, BIOMEDICIN και ΒΙΟΤΥΠΟ.
Η Εκστρατεία διήρκησε από τις 15 Απριλίου έως τις 9 Μαϊου 2015. Αφορούσε σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα. Πρόκειται για μια απλή εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.
Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον 3ο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δε συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2008-2015 
Από το 2008 που πραγματοποιείται η Εκστρατεία σε Δήμους-μέλη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ μέχρι και σήμερα συνολικά έχουν εξεταστεί 36.944 πολίτες εκ των οποίων οι 3.324 διαγνώστηκαν με ύποπτα ευρήματα. Όσον αφορά στο τρέχον έτος εξετάστηκαν συνολικά 3.026 πολίτες εκ των οποίων οι 332 είχαν ύποπτα ευρήματα. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα εκείνο που χρόνια υποστηρίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελεί τον καλύτερο θεσμικό φορέα για τη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση. Αποδεικνύουμε με συγκεκριμένα δεδομένα ότι η Πρόληψη σώζει ζωές, διότι μέσα από το πρόγραμμα αυτό, την τελευταία 8ετία, ήδη, περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι είχαν κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του παχέος  εντέρου για τον οποίο ενημερώθηκαν εγκαίρως και παραπέμφθηκαν στον θεράποντα ιατρό για οδηγίες».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων