728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

7/5/15

Στον Έλληνα Πρωθυπουργό εκφράζουν την ανησυχία τους οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων, για την αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών


Επιστολή απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MedTech Europe, καθώς η  αδυναμία αποπληρωμής των χρεών,  ενέχει  σοβαρούς κινδύνους τόσο για τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους όσο και για τον ελληνικό πληθυσμό
Με τα χρέη να αγγίζουν το €1 δις, οι ευρωπαϊκοί και ελληνικοί φορείς των προμηθευτών, προτρέπουν την Κυβέρνηση σε μια συζήτηση για την άμεση επίλυση του προβλήματος

Επιστολή αγωνίας στον  Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε την Τρίτη 5 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MedTech Europe, Serge Bernasconi, εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία τόσο των ευρωπαϊκών φορέων Ιατροτεχνολογικών και διαγνωστικών προϊόντων όσο και του ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), αναφορικά με την έκδοση του Προεδρικού νομοθετικού διατάγματος για την μεταβίβαση των ταμειακών αποθεμάτων όλων των δημόσιων νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα αποθέματα αυτά είχε προβλεφθεί να καλύψουν τα ήδη χρονίζοντα χρέη του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές, που σήμερα αγγίζουν το €1 δις! 
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή στερεί από τα Μέλη του ΣΕΙΒ κάθε ίχνος ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να χρηματοδοτούν πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας από ίδιους πόρους, ενώ στο προσεχές διάστημα, δεν θα μπορούν καν να τροφοδοτούν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες. Ο κ. Bernasconi, προτρέπει την Κυβέρνηση, παρά τις αυξημένες δυσκολίες της περιόδου, να συζητήσει με τους προμηθευτές την εφαρμογή βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για το μέλλον του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα, αφού η Ιατρική τεχνολογία μπορεί να παίξει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο, συμβάλλοντας στον μακροπρόθεσμο περιορισμό των δαπανών Υγείας.
Συγκεκριμένα ο κ. Bernasconi τονίζει ότι, «Η παρούσα κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία, καθώς οι προμηθευτές δεν θα μπορούν να επενδύσουν στην εισαγωγή καινοτόμων, ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στους έλληνες ασθενείς, στην ποιότητα της φροντίδας τους, αλλά και στο ίδιο το σύστημα υγείας. Αν συνεχιστεί μια τέτοια προσέγγιση, οι εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να συμβάλουν στην αναγκαία παροχή φροντίδας ή να ανταπεξέλθουν στις παρούσες κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες επηρεάζονται από την γήρανση του πληθυσμού, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και την αυξανόμενη εξάπλωση των χρόνιων ασθενειών.»
Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Παύλος Αρναούτης τονίζει ότι: «Με τα χρέη των Νοσοκομείων να  αγγίζουν πλέον το €1 δις, είναι αυτονόητο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των νοσοκομείων σε υλικά, καθώς ούτε οι τράπεζες μπορούν πλέον να χορηγούν δάνεια αλλά και οι ξένοι οίκοι ζητούν προπληρωμή των παραγγελιών. Στη δυσμενή αυτή κατάσταση, σε συνδυασμό με την έλλειψη  της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει την πληρωμή των σωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, είναι επιτακτικό η Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα! Ο ΣΕΙΒ αντιλαμβανόμενος και σεβόμενος τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες της χώρας, ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει  άμεσα σε συμψηφισμό του ΦΠΑ και των εργοδοτικών εισφορών με τα αντίστοιχα χρέη των Νοσοκομείων προς τις εταιρείες, καθώς αυτό θα αποτελέσει μια  προσωρινή έστω ανάσα, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια των Ιατροτεχνολογικών και Διαγνωστικών προϊόντων υψηλής ασφαλείας και ποιότητος που εξασφαλίζουν το αγαθό της Υγείας σε όλους τους Έλληνες.»


Λίγα λόγια για την MedTech
Η MedTech αποτελεί την κοινή έκφραση των δύο μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Συνδέσμων της Βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας, EDMA & EUCOMED και ιδρύθηκε το 2012. Η Edma εκπροσωπεί την Βιομηχανία  των In-vitro Διαγνωστικών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων και η Eucomed την Βιομηχανία  Ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Στην  Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε €100 δις, δραστηριοποιούνται 25.000 εταιρείες αιχμής τεχνολογίας και  απασχολούνται πάνω από 575.000 εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Το 10,4% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ δαπανάται στην Υγεία  και ένα 7,5% αυτού του αριθμού, αποτελεί συνεισφορά της Ιατρικής Τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.medtecheurope.org.

Λίγα λόγια για τον Serge Bernasconi
Ο Serge Bernasconni με τεράστια εμπειρία στην Βιομηχανία Ιατρικής Τεχνολογίας έχει διατελέσει Πρόεδρος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καρδιολογικών υλικών και τα τελευταία χρόνια είναι CEO των Edma, Eucomed και της δημιουργηθείσας από αυτούς τους δύο Συνδέσμους, MedTech.


Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων 
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 143 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Στον Έλληνα Πρωθυπουργό εκφράζουν την ανησυχία τους οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων, για την αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides