Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας οργανώνει για 1η φορά Σεμινάριο Ογκοπλαστικής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας οργανώνει για 1η φορά Σεμινάριο Ογκοπλαστικής

Για 1η φορά οργανώνεται στην Ελλάδα Σεμινάριο Ογκοπλαστικής από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, θέλοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους γιατρούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού -όπου αυτό επιτρέπεται Ογκολογικά- με συντηρητική χειρουργική επέμβαση (δεν αφαιρείται ο μαστός). Για τον λόγο αυτό κάλεσε στην Αθήνα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, μια πρωτοπόρα στο θέμα, ομάδα Ιατρών από τη Βραζιλία για ένα εξειδικευμένο Σεμινάριο.
Για 1η φορά  οργανώνεται στην Ελλάδα Σεμινάριο Ογκοπλαστικής από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, θέλοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη  εκπαίδευση στους γιατρούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού -όπου αυτό  επιτρέπεται Ογκολογικά-    με συντηρητική χειρουργική επέμβαση (δεν αφαιρείται  ο μαστός). Για τον λόγο αυτό   κάλεσε στην Αθήνα την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015,  μια πρωτοπόρα στο θέμα, ομάδα Ιατρών από τη Βραζιλία για ένα εξειδικευμένο Σεμινάριο.  

Η ευρεία τοπική εκτομή του όγκου, σε συνδυασμό με μερική αναδιαμόρφωση του μαζικού αδένα και  αποκατάσταση του  ελλείμματος που δημιουργείται, έχει σκοπό να επιτύχει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.  

Από την εποχή του Halsted (1894) -την εποχή της  ριζικής μαστεκτομής- μέχρι το τέλος του προηγούμενου αιώνα, της δεκαετίας του 90, η χειρουργική του μαστού εξελίχθηκε σταδιακά και γνώρισε μεγάλες εξελίξεις με επιστέγασμα σήμερα την Ογκοπλαστική Χειρουργική. 

Στο Σεμινάριο θα απαντηθούν διάφορα ερωτήματα, όπως γιατί η Ογκοπλαστική; Τι επιτυγχάνουμε με την Ογκοπλαστική Χειρουργική;
Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο  Μαστολόγος-Χειρουργός; Ποιες γνώσεις  Ογκολογικής Χειρουργικής, ποιες  Πλαστικής Χειρουργικής και ποιες γνώσεις Απεικονιστικών Μεθόδων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία) θα πρέπει να κατέχει ο εκτελών την Ογκοπλαστική Χειρουργική.

Θα ακουστούν οι ενδείξεις  και οι αντενδείξεις της Ογκοπλαστικής, οι παράγοντες που επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα σε μια επέμβαση διατήρησης του μαστού, τις Ογκοπλαστικές Τεχνικές, το εάν η θέση της βλάβης επηρεάζει το είδος της Ογκοπλαστικής Τεχνικής και αν χρειάζεται επέμβαση στον άλλο μαστό, πότε και ποια; 

  Και θα τελειώσουμε με τα λόγια του Werner Audretsch (2011)     «Όλες οι επεμβάσεις των μαστών είναι αισθητικές επεμβάσεις από την αρχή. Θα πρέπει πρώτα να  εκπαιδευτούμε στην αισθητική χειρουργική του μαστού σε γυναίκες χωρίς καρκίνο και στη συνέχεια να συνδυαστεί αυτή η τεχνική με τη χειρουργική του καρκίνου του μαστού, η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική και σύνθετη συγκρινόμενη με την αισθητική χειρουργική». Συνεπώς ο σύγχρονος Μαστολόγος-Χειρουργός   θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους χειρουργική  τέχνη και χρειάζεται να γνωρίζει πως μπορεί να διαχειριστεί τους κανόνες της αισθητικής του μαστού.

Όσοι ασχολούνται με τη Χειρουργική του καρκίνου του Μαστού και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτό το Σεμινάριο, μπορούν να τηλεφωνήσουν στην Γραμματεία της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας .

Στο τηλ.  210 74 70 257

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων