728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

22/6/15

Άμεσο εθνικό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό. Ανάχωμα στη λύση μέχρι να οργανωθεί το Κράτος η τοπική αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015
Διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη, στη Λέσβο με ομάδα εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε και των ακριτικών δήμων της χώρας που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη ραγδαία εισροή προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μία ενιαία εθνική πολιτική στο μεταναστευτικό, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, από τη Λέσβο όπου βρέθηκε για την αποτύπωση της πραγματικής διάστασης του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί.

Εξακριβώνοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, η απουσία εθνικού σχεδιασμού στη διαχείρισή του και στήριξης από μέρους της Πολιτείας προς την Αρχή και την κοινωνία του νησιού, επιστράτευσε την τοπική αυτοδιοίκηση να σηκώσει το βάρος ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος για το οποίο χρειάζονται άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν ενέργειες από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών προκειμένου να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα μέσω της κεντρικής εξουσίας.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών και τον υγειονομικό έλεγχο που διεξήχθη, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Εκτός από τη ν καταγραφή του προβλήματος, με τη φυσική μας παρουσία, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, παρείχαμε την υγειονομική λύση στους ανθρώπους αυτούς μέσα από εξετάσεις και τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Κρίνουμε απαραίτητο η κεντρική εξουσία να κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να γίνεται ταχεία μετακίνησή τους ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στη ζωή και στην κοινωνία του νησιού. Ο Δήμος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης λειτουργώντας ως ανάχωμα μέχρι το Κράτος να οργανωθεί. Πλέον η ανάγκη να λειτουργήσει ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο δεν χωράει αναβολής. Εάν η Πολιτεία δεν μπορεί άμεσα να φτιάξει δομές, η λύση είναι να απελευθερώσει πόρους, να δώσει έμψυχο δυναμικό και να άρει τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δίνοντας στους ίδιους τους Δήμους τα μέσα να διαχειριστούν το πρόβλημα».
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε κατέθεσε τη στήριξη του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τον Δήμο Λέσβου και παρείχε διαβεβαιώσεις προς τους ενδεχόμενους τουρίστες ότι δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης της επίσκεψής τους στο νησί. Τις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε με επίκεντρο και άλλους ακριτικούς Δήμους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα διεκδικώντας ταχείες διαδικασίες προώθησης, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διαφύλαξη της τάξης στις τοπικές κοινωνίες και λόγω της τουριστικής περιόδου

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ευχαρίστησε θερμά την Κ.Ε.Δ.Ε και τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη προς την τοπική κοινωνία και Αρχή του νησιού. «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Δήμους για τη συμπαράστασή τους. Είναι σημαντικό να μη νιώθουμε μόνοι. Ωστόσο, είναι αδύνατον να διαχειριστούμε μόνοι μας ένα πρόβλημα τέτοιων διαστάσεων. Ζητούμε την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και των μεγάλων δυνάμεων των οποίων το βάρος των αποφάσεων και της στρατηγικής τους καλείται να σηκώσει η Λέσβος και τη Ελλάδα. Είναι απαραίτητο άμεσα να υπάρξει μία ενιαία εθνική πολιτική και η Ευρώπη να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο».

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε τους γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την εθελοντική προσφορά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία των τριών τελευταίων χρόνων «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκε και χορηγήθηκε το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.
Την ομάδα των εθελοντών γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου που πραγματοποίησε τον υγειονομικό έλεγχο αποτέλεσαν η παιδίατρος Ελένη Μελιάδου, ο παθολόγος Νίκος Καλιακμάνης, ο χειρουργός - αγγειολόγος Γιάννης Κονιδάρης, η παιδίατρος Σωτηρία Κουτουλογένη, ο δερματολόγος Κάτων Νομικός, η παθολόγος Ζωή Λειβαδίτη, και η φαρμακοποιός Άννα Παπαπροκοπίου 

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
Γιώργος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Άμεσο εθνικό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό. Ανάχωμα στη λύση μέχρι να οργανωθεί το Κράτος η τοπική αυτοδιοίκηση Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.