Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Ημερίδα του ΟΚΑΝΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Ημερίδα του ΟΚΑΝΑ

Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παραβρέθηκε σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ με τίτλο «ΜΜΕ και Εξαρτήσεις».
Ο κ. Π. Κουρουμπλής αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο και την εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ κ. Νανά Νταουντάκη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Ημερίδας, επεσήμανε ότι καλό θα ήταν να αποφεύγεται ο όρος «κοινωνική ένταξη» και να χρησιμοποιείται αντ΄ αυτού, ο όρος «αλληλοϋποδοχή», καθώς όπως είπε «δεν πρόκειται για συνειδητή παράβαση ενός εξαρτημένου ανθρώπου». Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι συνήθεις αιτίες που οδηγούν τους νέους στην ατραπό των ναρκωτικών είναι οικονομικής φύσεως αλλά και η ανεργία, τονίζοντας πως ο ρόλος της πολιτείας είναι καθοριστικός.
Για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε: «Το μιντιακό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην απαλλαγή της κοινωνίας από προκαταλήψεις που σκοτώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και «βιάζουν» τις ψυχές ανθρώπων». Πολλές φορές, ανέφερε, τα ΜΜΕ υπακούοντας στη λογική της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας, και της κυκλοφορίας των  εντύπων, δεν προβάλλουν όπως θα έπρεπε, σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που συζητούμε σήμερα. Ο Υπουργός, κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους εκδότες να συνεισφέρουν περισσότερο στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Εν συνεχεία ανέφερε: «Πρέπει να δουλέψουμε με μια τέτοια αντίληψη που θα ενοποιεί και θα δίνει κίνητρα στη συλλογική προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι όποιες οικονομικές δυσκολίες κι αν υπάρχουν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να εργαστούμε, να οραματιστούμε, να ονειρευτούμε. Άνθρωπος χωρίς όραμα και χωρίς όνειρο δε νοείται. Εμείς θέλουμε τον άνθρωπο και με λογική και με συναίσθημα. Όπως λέει κι ένας διανοητής  «το συναίσθημα αποτελεί την πιο ακαταμάχητη μελωδία της ανθρώπινης ύπαρξης».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην  προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι άνθρωποι του ΟΚΑΝΑ, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι  «παρά τις δυσκολίες θα είμαστε δίπλα τους γιατί θέλουμε μια κοινωνία αλληλοϋποδοχής, αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις. Μια κοινωνία που θα γεύεται την ομορφιά της ζωής»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων