Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατρικής Τεχνολογίας 2015: Εστιάζουμε στην υγεία των ανθρώπων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατρικής Τεχνολογίας 2015: Εστιάζουμε στην υγεία των ανθρώπων

Γνωρίζατε ότι, υπάρχουν πάνω από 500.000 Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα που συμβάλλουν στη διάγνωση και θεραπεία της υγείας των ανθρώπων; Ότι κάθε 38 λεπτά κατατίθεται στην Ευρώπη ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και ότι κάθε 3 μήνες ανακαλύπτεται ένα νέο διαγνωστικό μέσο για την ανάσχεση μιας πανδημίας; Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Ιατροτεχνολογικά & Διαγνωστικά Προϊόντα (15 – 21 Ιουνίου), που διοργανώνει για πρώτη φορά η συμμαχία MedTech Europe, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), στηρίζει την πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενημέρωσης για την αξία και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία στη συνολική φροντίδα της Υγείας, στην υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων Υγείας και την εθνική οικονομία.


Η ιατρική τεχνολογία στο επίκεντρο της υποστήριξης βιώσιμων συστημάτων Υγείας, της διασφάλισης της ποιότητας ζωής των ασθενών και της στήριξης της εθνικής οικονομίας

Η ιατρική τεχνολογία μειώνει τον χρόνο νοσηλείας και τις δαπάνες περίθαλψης και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στην εργασία του, συντομότερα 
Η Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας εκτιμάται στα €100 δις και αποτελεί το 28% της παγκόσμιας αγοράς,  με πάνω από το 95% των επιχειρήσεων να είναι μικρομεσαίες


Γνωρίζατε ότι, υπάρχουν πάνω από 500.000 Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα που συμβάλλουν στη διάγνωση και θεραπεία της υγείας των ανθρώπων; Ότι κάθε 38 λεπτά κατατίθεται στην Ευρώπη ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και ότι κάθε 3 μήνες ανακαλύπτεται ένα νέο διαγνωστικό μέσο για την ανάσχεση μιας πανδημίας; 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Ιατροτεχνολογικά & Διαγνωστικά Προϊόντα (15 – 21 Ιουνίου), που διοργανώνει για πρώτη φορά η συμμαχία MedTech Europe, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), στηρίζει την πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενημέρωσης για την αξία και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία στη συνολική φροντίδα της Υγείας, στην υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων Υγείας και την εθνική οικονομία. Ο ΣΕΙΒ με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών, του ιατρικού, νοσηλευτικού, Διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων και του ευρύτερου κοινού, θα αναρτήσει σχετικές ενημερωτικές αφίσες στα Πανεπιστημιακά και μεγαλύτερα Νοσοκομεία στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα της ιατρικής τεχνολογίας, οφείλεται στη στενή συνεργασία κλάδων όπως η βιοχημεία, η μηχανική, η πληροφορική, που δημιουργεί και παράγει έξυπνες και εξατομικευμένες λύσεις υγείας. Λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα, να είναι πιο παραγωγικοί, κοινωνικά ενεργοί και μη εξαρτώμενοι. Λύσεις που συμβάλλουν στην επιτυχή διαχείριση έκτακτων αναγκών, όπως μιας επείγουσας χειρουργικής επέμβασης σε περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας ή μιας φλεγμονώδους σκωληκοειδούς απόφυσης, επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής, μειώνουν τα συμπτώματα και καταπολεμούν την εξέλιξη της νόσου ή ακόμα και συντελούν εξαρχής στην αποφυγή μιας λοίμωξης. 

Η διατήρηση της καλύτερης υγείας των ανθρώπων στην παραγωγική ηλικία, χάρη στη χρήση  ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη καθώς επισπεύδεται η επιστροφή του ασθενή στην εργασία του, ενώ μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας ή ιατρικών επισκέψεων αλλά και οι δαπάνες περίθαλψης του. 

Παράλληλα, αν αναλογιστούμε ότι το 2050 υπολογίζεται ότι πάνω από 1,6 δις άνθρωποι θα είναι άνω των 65 ετών, τότε γίνεται σαφές ότι η συμβολή των καινοτόμων ιατρικών προϊόντων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, είναι εξίσου σημαντική αφού τους εξασφαλίζει μια δραστήρια ζωή και τους δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία, την οικονομία,  τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ιατρική Τεχνολογία και η αποτελεσματική χρήση της, συμβάλλει θετικά και στην υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας, μέσω της μείωσης των χρόνων αναμονής, στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση των δαπανών αποφεύγοντας τις περιττές εξετάσεις, ημέρες νοσηλείας και θεραπείες.

Τα προϊόντα της ιατρικής τεχνολογίας βρίσκονται παντού γύρω μας, σ’ ένα νοσοκομείο, ένα ιατρείο ή στο σπίτι και είναι κάθε εργαλείο το οποίο δεν είναι «χάπι», όπως τα τεστ εγκυμοσύνης, οι υπέρηχοι, οι σύριγγες, τα διαγνωστικά μηχανήματα, οι ακτινογραφίες, οι βηματοδότες, οι μετρητές σακχάρου, τα τεχνητά μέλη και πολλά άλλα! 

Η Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας εκτιμάται στα €100 δις και αποτελεί το 28% της παγκόσμιας αγοράς Ιατροτεχνολογίας, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 40%. Κυρίαρχες χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς είναι η Γερμανία (28%), η Γαλλία (16%), η Βρετανία (11%) και η Ιταλία (10%). Στην Ελλάδα ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων εκτιμάται στο €1 δις, όμως ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζει μεγάλη πτώση η οποία οφείλεται στις υπέρογκες οφειλές των Δημόσιων Νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα οι οποίες έχουν αυξητική τάση τον τελευταίο χρόνο, και ως εκ τούτου σήμερα δεν υπάρχει παρά ελάχιστη εγχώρια παραγωγή! Παρόλα αυτά η εγχώρια βιομηχανία (εμπορική και κατασκευαστική) καταφέρνει ν’ απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζομένους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, όπως Επιστήμονες Υγείας (Ιατροί, Βιολόγοι, Βιοτεχνολόγοι, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι, κλπ), Μηχανικοί Υγείας, Βιομηχανικοί, Επιστήμονες  βιοπληροφορικής, αλλά και τηλεπικοινωνιών. Παγκοσμίως, η βιομηχανία Ι/Π, απασχολεί 575.000 άτομα σε 25.000 εταιρείες και επενδύει 7 - 12% των εσόδων της στην Έρευνα & Ανάπτυξη.

Το ΔΣ του ΣΕΙΒ τονίζει ότι «Η μη αξιοποίηση της ιατρικής τεχνολογίας οδηγεί σε αύξηση των δαπανών υγείας και σε σπατάλες που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να στηρίξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγχώρια βιομηχανία Ιατρικής Τεχνολογίας καθώς μακροπρόθεσμα μόνο όφελος έχει να αποκομίσει, δημιουργώντας ένα σταθερό και βιώσιμο σύστημα περίθαλψης, και συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων η οποία συνεπάγεται ευημερία, παραγωγικότητα και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων