«Ημέρες Θεάτρου»: μια πρωτοποριακή δράση για τα παιδιά από τη Roche Ηellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Ημέρες Θεάτρου»: μια πρωτοποριακή δράση για τα παιδιά από τη Roche Ηellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»



Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικής επιμόρφωσης το οποίο απευθύνεται στα παιδιά που στηρίζει το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», πραγματοποιεί η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την επαφή τους με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της δημιουργικής μυθοπλασίας. 
Οι «Ημέρες Θεάτρου» ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014, όπου η Roche Hellas στο πνεύμα των Χριστουγέννων έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς της φίλους να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ομήρου Οδύσσεια». 
Το ταξίδι στη φαντασία συνεχίστηκε με την παράσταση «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η νέα ψηφιακή ταινία που προβάλλεται στη Θόλο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  ζωντάνεψε στα μάτια των μικρών θεατών τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό, προβληματίζοντάς τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την τύχη των σημερινών θηλαστικών. 
Οι «Ημέρες Θεάτρου», πραγματοποιήθηκαν με την καθοριστική συμβολή και συμμετοχή των εργαζομένων της Roche Hellas, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά της PRAKSIS και παρακολούθησαν μαζί τους τις παραστάσεις. 
Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», μέσω των δράσεων που ήδη έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σε σταθερή βάση, έχει καταστήσει ιδιαίτερα σημαντική την εκπαίδευση και την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την ψυχαγωγία. Συνολικά, από το Μάρτιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 το πρόγραμμα έχει συνολικά στηρίξει 328 παιδιά από τα οποία τα 298 ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών από 258 οικογένειες ενώ 368 συνολικές εκπαιδευτικές ωφέλειες έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος.
-//-

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»
Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», έχει συσταθεί ως μέρος του προγράμματος της  PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» (το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), στοχεύοντας στην ανακούφιση των νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες, με έμφαση στην εκπαίδευση. 
Μέσα από την πρωτοβουλία  αυτή η Roche αναλαμβάνει για δύο έτη την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συνολικά 400 και πλέον παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 200.000 ευρώ.
Ήδη, από το Μάρτιο του 2014 έως το Απρίλιο 2015 το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έχει βοηθήσει συνολικά 328 παιδιά από τα οποία τα 298 ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών από 258 οικογένειες ενώ 368 συνολικές εκπαιδευτικές ωφέλειες έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων της Roche Hellas που αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος, τα παιδιά αυτά απολαμβάνουν μια σειρά από δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες:
  • την πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη», ενέργεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και λειτουργεί ήδη με επιτυχία στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS χάρη στις απλόχερες δωρεές τόσο των εργαζομένων της Roche όσο και των πολιτών. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε η εταιρεία, συγκεντρώθηκαν 530 βιβλία.
  • τις «Ημέρες Θεάτρου» κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά της PRAKSIS παρακολουθούν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ή κινηματογραφικές προβολές και τέλος, 
  • τις «Διαδρομές Πολιτισμού» /«Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» μέσα από το οποίο περισσότερα από 60 παιδιά έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων πριν αλλά και κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε επιλεγμένα Μουσεία.  

Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός εξατομικευμένου προγράμματος εθελοντικής εργασίας, η Διοίκηση και το Προσωπικό της Roche Hellas προσφέρουν το δικό τους «χέρι βοηθείας» αφιερώνοντας τουλάχιστον δύο ώρες το μήνα σε ουσιαστική στήριξη προς το συνάνθρωπο μέσα από τις δομές της PRAKSIS  ενώ ταυτόχρονα συλλέγονται και διανέμονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.α. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων