Πριν φύγεις...

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις καθημερινά τα νέα από τα medlabgr.blogspot.com

Η εγγραφή αφορά το newsletter του medlabgr.blogspot.com - Το email σου δεν θα δοθεί ποτέ σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλους λόγους!

728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

21/7/15

Ο ΙΣΑ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την ιατρική εκπαίδευση


       Τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ιατρική εκπαίδευση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,στο πλαίσιο σημερινής σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων  Ιατρικών και Πανεπιστημιακών Ενώσεων και Φορέων.
Ο Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο και να ισχύσει και στη χώρα μας ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να σταματήσουν οι νέοι γιατροί, να φεύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην αδυναμία της πολιτείας ,όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει τον υγειονομικό χάρτη -κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα του ΙΣΑ-, και να συνδέσει την παραγωγή ιατρικού  δυναμικού με  τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
Ο ΙΣΑ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, για την  παραγωγή ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που δημιουργούν διαφοροποιημένες ανάγκες, όπως για παράδειγμα ειδικότητες που μπορούν να καλύψουν τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος έχει προοπτικές ανάπτυξης.
«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα σύστημα που θα εξασφαλίσει την καλύτερη εκπαίδευση για τους νέους γιατρούς μας καθώς έχουμε από το υψηλότερο και καλύτερα καταρτισμένο ιατρικό δυναμικό. Παράλληλα όμως πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι μας να μη χρειάζεται να ξενιτευτούν, για να επιβιώσουν επαγγελματικά αλλά να μπορούν να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της χώρα μας», κατέληξε ο Γ.Πατούλης.

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει συγκροτήσει ειδική Επιτροπή για την Ιατρική Εκπαίδευση  η οποία έχει καταθέσει τις προτάσεις της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Ο ΙΣΑ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την ιατρική εκπαίδευση Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.