Οι παρεμβάσεις της PRAKSIS στον Ανοιχτό Καταυλισμό Υποδοχής Προσφυγικών Ροών στον Ελαιώνα και στα Σύνορα με την ΠΓΜΔ (Ειδομένη – Γευγελή) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι παρεμβάσεις της PRAKSIS στον Ανοιχτό Καταυλισμό Υποδοχής Προσφυγικών Ροών στον Ελαιώνα και στα Σύνορα με την ΠΓΜΔ (Ειδομένη – Γευγελή)


Από τις 24 Αυγούστου 2015 η PRAKSIS στηρίζει εθελοντικά το νέο εγχείρημα της δημιουργίας ανοιχτού καταυλισμού υποδοχής προσφυγικών ροών στην περιοχή του Ελαιώνα. Με στόχο να διευκολύνει την ένταξη των προσφύγων θα βρίσκεται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 20.00 με δύο στελέχη της κοινωνικής της υπηρεσίας καθώς και με ένα στέλεχος από το βοηθητικό προσωπικό. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας του χώρου – υπογραμμίζοντας τυχόν δυσλειτουργίες – αλλά και ο εντοπισμός και η άμεση ανακούφιση και εξυπηρέτηση των πιο ευάλωτων πληθυσμών που φιλοξενούνται στο χώρο. Η εθελοντική αυτή παρέμβαση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει πιλοτικά μέχρι τις 15/9/2015, ημερομηνία κατά την οποία θα αξιολογηθεί η ανάγκη συνέχισής της.

Ήδη από τη Παρασκευή 21 Αυγούστου και έπειτα από έκκληση του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου η PRAKSIS μετέφερε στον Ελαιώνα είδη ατομικής υγιεινής σε ποσότητες ικανές για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού. 

Στις 23 Αυγούστου 2015 στελέχη της PRAKSIS πραγματοποίησαν μια πρώτη παρέμβαση στην Ειδομένη, με στόχο την παροχή γρήγορων γευμάτων, νερού, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στις προσφυγικές ροές και προκειμένου να καταγραφεί η ευαλωτότητα των πληθυσμών με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Η  διανομή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία. 
Στην περιοχή παρείχαν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός παρείχε συνολική βοήθεια. 

Βασικός στόχος της παρέμβασης τόσο στον ανοιχτό καταυλισμό υποδοχής προσφυγικών ροών στην περιοχή του Ελαιώνα όσο και στα σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι η αποτύπωση των βασικών αναγκών καθώς και ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των κατάλληλων δράσεων για τη μέγιστη ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμών.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων