Μια νέα ανάσα… πρασίνου για τους μαθητές του 63ο Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μια νέα ανάσα… πρασίνου για τους μαθητές του 63ο Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης

ια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ένα μικρός πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται με την ανάπλαση τμήματος του προαυλίου χώρου καθώς και του γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου.
Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η παιδική χαρά στην Αθήνα 
Συνεχίζουμε και χαρίζουμε τις ανάσες μας στο Instagram με το #xarizoanasa!
Ενημερωνόμαστε για τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος
  
www.xarizoanasa.gr
Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και  του δημοτικού σχολείου που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ένα μικρός πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται με την ανάπλαση τμήματος του προαυλίου χώρου καθώς και του γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου. Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του διδακτικού Προσωπικού, των Γονιών, των Μαθητών καθώς επίσης και Eκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, μετά την τελετή του αγιασμού. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου.
Στόχος της ανάπλασης του προαυλίου χώρου είναι από το νέο σχολικό έτος να αποτελέσει μια μικρή όαση στην καθημερινότητα των 150 μαθητών περίπου καθώς επίσης και να συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας της υγιούς αναπνοής. Η ανάπλαση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» που περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων τόνισε « Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα νοσήματα που αναπνευστικού τα οποία προκαλούνται κυρίως από το τσιγάρο. Θα παρακαλούσαμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να μην καπνίζουν ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Θέλουμε παιδιά υγιή να μεγαλώνουν χωρίς προβλήματα για να μπορούν να χαίρονται τη γνώση αλλά και τη ζωή. Παραδίδοντας σήμερα αυτό το μικρό πνεύμονα πρασίνου ο οποίος θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου θέλω να σας ευχηθώ μια καλή και δημιουργική χρονιά » !
Η Δ/ντρια του 63ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλική Αδαμίδου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους αλλά και τους μαθητές μεταξύ άλλων ανέφερε «σήμερα για όλους εμάς διδακτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές είναι διπλή η χαρά. Ξεκινά η νέα σχολική χρόνια μ’ ένα νέο προαύλιο χώρο και ένα γήπεδο μπάσκετ, έργο σημαντικό για την καθημερινότητα των μαθητών μας. Ευχαριστούμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την πρωτοβουλία και την ανάσα που μας χάρισε».  


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και τους διαβεβαίωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει μείνει λίγο πίσω τις αναπλάσεις των σχολείων θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ευχαριστιούνται το δεύτερο σπίτι τους που είναι το σχολείο. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου ευχήθηκε στα παιδιά να χαρούν τη νέα χρονιά και το σχολείο που είναι μια μεγάλη αγκαλιά από τους γονείς και τους δασκάλους τους. 
 Η ανάπλαση του προαύλιου χώρου περιλαμβάνει: 
Τοποθέτηση 85 μέτρων κατά μήκους καθιστικών 
60 τμ πέργκολα με μεταλλικό σκελετό και ξύλινες περσίδες
3 καμπύλα καθιστικά μήκους περίπου 5μ μήκος έκαστο (μεταλλικός σκελετός και κάθισμα από ξύλο)
3 μεγάλα παρτέρια περίπου 100τμ
Ακρυλική επίστρωση στο γήπεδο μπάσκετ, διαστάσεων 32 επί 19 μέτρων
Εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης μήκους 400 μέτρων
Επίσης φυτεύτηκαν :
60 κυβικά μέτρα κηπευτικό χώμα
200 αρωματικά φυτά (λεβάντες, ρίγανες, θυμάρια, δεντρολίβανα)
18 δέντρα (ακακίες, σφενδάμια)
80 θάμνοι (αμπέλια, αγγελικές, αμπελόψις)
Η ανάπλαση του χώρου έγινε από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη με τη συνεργασία των:  free press Parallaxi & «η Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι του αρχιτεκτονικού γραφείου nikiforidis-cuomo architects. 
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Περιφερειακή Σύμβουλος Γερακίνα Μπισμπινά, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Καθοδήγησης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ακριτίδης, Σχολικός Σύμβουλος 12ης Περιφέρειας Πέτρος Κλιάπης καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Σχολείου Μάγδα Καμπαϊλή
Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε γιορτή όπου οι πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά του σχολείου, έπαιξαν στον προαύλιο χώρο με τα πορτοκαλί μπαλόνια της εκστρατείας ΠΝΕΥΜΩΝ: Χαρίζω την Ανάσα μου, ζωγράφισαν και δοκίμασαν το γήπεδο μπάσκετ μαζί με το διεθνή παίκτη του ΑΡΗ και δημοτικό σύμβουλο  Νίκο Ζεϊμπέκη.
Επισυνάπτονται φωτό: Νο1: Αναμνηστική φωτογραφία από την τελετή εγκαινίων του προαύλιου χώρου - Νο2: Τα παιδιά παίζουν δοκιμάζουν τον νέο τάπητα του γηπέδου – Νο3 Η «ταυτότητα» του έργου – Νο4 Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απευθύνει σύντομο χαιρετισμό – Νο5 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χαρίζει την ανάσα του και συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία ΠΝΕΥΜΩΝ: Χαρίζω την Ανάσα μου» - Νο6 Η Περιφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου φουσκώνει το πορτοκαλί μπαλόνι στηρίζοντας την εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.  

Λίγα Λόγια για την Εκστρατεία 
Περισσότεροι από 3.500 πολίτες έχουν αγκαλιάσει με την Ανάσα τους την Εκστρατεία Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω… τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος». Μεταξύ  αυτών οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Βουτσάς, Θοδωρής Αθερίδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Χρήστος Νέζος, Λάκης Γαβαλάς, Χρήστος Χωμενίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Χριστίνα Πολίτη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Μητρούσης, Τάσος Νούσιας κ.α.
Οι ανάσες που συγκεντρώθηκαν έχουν ξεπεράσει τις 3.500
Μοιράστηκαν περισσότερα από 8.500 φυλλάδια και πορτοκαλί μπαλόνια σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας μεταξύ αυτών: ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, ΟΣΕ, Λιμάνι Πειραιά, Πλατεία Συντάγματος, Πάρκο «Φλοίσβου», Mall Athens κ.α με στόχο τη διάδοση του μηνύματος και την ευαισθητοποίηση του κοινού. 
201.500 πολίτες «είδαν» την εκστρατεία και περισσότεροι από 3.000 έκαναν «Like», 5.000 έγραψαν σχόλια και συμμετείχαν στην διάδοση του μηνύματος μέσω της εφαρμογής facebook   http://apps.facebook.com/xarizoanasa/?fb_source=search&ref=ts&fref=ts  και τοποθέτησαν το πορτοκαλί μπαλόνι στην φωτογραφία τους και κοινοποίησαν στο προφίλ της εκστρατείας. 
Επίσης περισσότεροι από 2.500 πολίτες μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της εκστρατείας στο διαδίκτυο  www.xarizoanasa.gr ενημερώθηκαν για την εκστρατεία καθώς και για τα νοσήματα του Αναπνευστικού (Άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια-Χ.Α.Π.).
Περισσότερα από 2.000 φυλλάδια και πορτοκαλί μπαλόνια μοιράστηκαν μόνο την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, με την ολοκλήρωση της α’ φάσης της εκστρατείας ενημέρωσης στις παραλίες Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και συμβολική πλεύση του κωπηλάτη Άγγελου Χριστοφίδη και της ομάδας South Evian Gulf Team 11 ναυτικών μιλίων (Βουλιαγμένη- Π. Φάληρο) και κατάπλου στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου όπου έγινε η παράδοση των πορτοκαλί μπαλονιών στους εκπροσώπους της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.).  


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων