Η Praksis επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Praksis επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία


Η Praksis έγινε δεκτή ως μέλος από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA) κατά τη διάρκεια της Γενικής της Συνέλευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους τομείς δράσεων και διεκδίκησης, τις δομές και το δυναμικό μας στην Ελλάδα. 
Η EPHA είναι ένας πυρήνας με στόχο την αλλαγή και τη βελτίωση του τοπίου της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Στην EPHA συμμετέχουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ομάδες ασθενών, επαγγελματίες υγείας με στόχο τη συνεργασία για τη βελτίωση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνεχής δυνατότητα των συστημάτων δημόσιας υγείας στο να ανταπεξέρχονται των προκλήσεων και να διευκολύνουν την πρόσβαση και την όλο και μεγαλύτερη ωφέλεια των πολιτών από αυτά, είναι το όραμα της EPHA και των συνεργαζόμενων φορέων.
Οι αξίες της EPHA είναι η ισότητα και η αλληλεγγύη, η βιωσιμότητα και η παγκοσμιότητα στην πρόσβαση, ο σεβασμός της διαφορετικότητας στην ορθή διακυβέρνηση.
Πρόσφατη επιτυχία στην οποία ηγήθηκε η EPHA ήταν η επαναφορά του χαρτοφυλακίου της Φαρμακοβιομηχανίας από τον τομέα της Επιχειρηματικότητας (DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs) στον τομέα της Υγείας (DG SANCO) εντός του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο αρμόδιος για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Φαρμακοβιομηχανίας είναι ο Επίτροπος Υγείας, κος Vytenis Andriukaitis αντί της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, κας Elzbieta Bienkowska.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Δημόσια Υγεία μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης:  HYPERLINK "http://www.epha.org/" \t "_blank" www.epha.org




Η PR.A.K.S.I.S., Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας, ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την ανακούφιση από τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, μέσω της δημιουργίας και της υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Η PRAKSIS δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λέσβο και παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη με μια πληθώρα προγραμμάτων.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων