Συνεχίζεται η κοινή δράση για τους πρόσφυγες Ι.Σ.Α., Κ.Ε.Δ.Ε. και Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνεχίζεται η κοινή δράση για τους πρόσφυγες Ι.Σ.Α., Κ.Ε.Δ.Ε. και Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Κλιμάκιο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα

Κλιμάκιο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα

Κοντά στα παιδιά πρόσφυγες στο Γαλάτσι βρέθηκε, για δεύτερη φορά η Τοπική αυτοδιοίκηση και η ιατρική κοινότητα ως βασικοί αρωγοί του προγράμματος “we care” για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιείται από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με τον Ι.Σ.Α , την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και της Κ.Ε.Δ.Ε, Γιώργος Πατούλης, με τη διπλή ιδιότητα του ως ιατρός και ως αιρετός Α’ Βαθμού συντόνισε την προσπάθεια παροχής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. 

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και συμπλήρωσε πως αυτοδιοίκηση και ιατρικό προσωπικό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί στα παιδιά ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τα αναγκαία τρόφιμα. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως αυτοδιοίκηση έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, έχοντας από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε συνεργασία και με το υγειονομικό προσωπικό του Ι.Σ.Α. Θα είμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί».

Στο πλαίσιο της «συμμαχίας ανθρωπιάς», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκστρατεία πρόληψης – θεραπείας της Υγείας και εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.

Η δράση υλοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»  Μαριάννα Βαρδινογιάννη, του  Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασσάβα,  του Δημάρχου Γαλατσίου  Γεώργιου Μαρκόπουλου και πλήθους εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», και το Ιατρείο  Κοινωνικής Αποστολής.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων