Σύγχρονες τεχνικές και νέα δεδομένα στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σύγχρονες τεχνικές και νέα δεδομένα στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Παχυσαρκίας, που πραγματοποιήθηκε 2-3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial στη Λάρισα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Παχυσαρκίας,  που πραγματοποιήθηκε 2-3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial στη Λάρισα. Το Συνέδριο  αποτέλεσε μια υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση για περισσότερους από 400 συνέδρους, χειρουργούς από όλη την Ελλάδα, τόσο ειδικευμένους όσο και ειδικευόμενους, αλλά και φοιτητές και νοσηλευτές.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Ζαχαρούλης, «αποτελεί τιμητική διάκριση η ανάληψη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας από την ομάδα Χειρουργικής της Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της οποίας τόσο το κλινικό, όσο και το ερευνητικό έργο είναι  αναγνωρισμένο διεθνώς».

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα κάλυψε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Παχυσαρκίας με εισηγήσεις και διαλέξεις από 80 Έλληνες και 3 ξένους ομιλητές για:
την αντιμετώπιση των συνοδών νοσημάτων  από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

το νέο κλάδο της χειρουργικής της παχυσαρκίας, τη μεταβολική χειρουργική, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.
τη θέση της Χειρουργικής της Παχυσαρκίας στο σύγχρονο τοπίο στην Ελλάδα της κρίσης.
τις εξελίξεις σε νέες χειρουργικές τεχνικές.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης 15 προφορικές ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα, υπήρξαν 8 βιντεοπροβολές και 17 αναρτημένες ανακοινώσεις.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απευθείας μετάδοση χειρουργείου από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. (INTERNATIONAL BARIATRIC CLUB - LIVE SURGERY TRANSMISSION Obesity Control Center, International Center of ExcellenceUniversity of Baja California, School of Medicine).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων