Επίσημη έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ με πολλές ευχές και ατάκες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επίσημη έναρξη του 11ου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ με πολλές ευχές και ατάκες


του Αλέξανδρου Γιατζίδης, medlabnews.gr
Την επίσημη έναρξη του 11ου Συνεδρίου κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Η δημόσια υγεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ο υπουργός. Εξήρε το έργο της ΕΣΔΥ για τις ιδέες αλλά και για τα εργαλεία που παράγει και υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης όλων των εμπλεκομένων του υγειονομικού τομέα. Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση προσγειώθηκε απότομα σε μια πραγματικότητα πολύ σκληρή και πρέπει να διορθώσει λάθη πολλών δεκαετιών.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν επίσης: η Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΟΦ, κ. Δ. Μακριδάκη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτκών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Π. Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θ. Τρύφων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Α. Κατσίκης και ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Ν. Μανιαδάκης.

Χαρακτηριστική η ατάκα του κ. Λουράντου,  "Περιμέναμε πως και πως την κυβέρνηση της αριστεράς και μας βγήκε ένα γενόσημο και μάλιστα ένα κακό γενόσημο"

Ο κ. Αποστολίδης πρότεινε στροφή στις κλινικές μελέτες για να μπορέσουν να εισρεύσουν χρήματα στο κράτος και φυσικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Την κεντρική ομιλία της συνεδρίας, με θέμα “The future of health systems: reconsidering health policy and outcomes», εκφώνησε ο Καθηγητής Constantino Sakellarides, Portuguese School of Public Health.













ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων