Επιστημονική Ημερίδα για την Ανοσο-ογκολογία, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στον ΙΑΝΟ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιστημονική Ημερίδα για την Ανοσο-ογκολογία, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στον ΙΑΝΟ


Ανοσο-ογκολογία: Ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά του καρκίνου

Η Ανοσο-ογκολογία και οι εξελίξεις που αφορούν αυτό το νέο «όπλο» για ασθενείς και γιατρούς στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, είναι το θέμα της Επιστημονικής Ημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 - 16:00, στον Πολυχώρο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Η ανοσο-ογκολογία είναι ένας νέος τρόπος θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου, που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση της ασθένειας. 

Σκοπός της ανοσο-ογκολογίας είναι να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν οι ασθενείς τον καρκίνο. 

Η κατανόηση για το πώς λειτουργούν αυτές οι θεραπείες εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, γι' αυτό και είναι σημαντικό οι ασθενείς να έχουν ακριβή, σύγχρονη ενημέρωση και πληροφορίες για νέες θεραπείες και κλινικές μελέτες, που θα τους βοηθήσουν να έχουν έναν ουσιαστικό διάλογο με τους γιατρούς τους σχετικά με το ρόλο που αυτές οι θεραπείες έχουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας τους.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι ήδη στη χώρα μας κυκλοφορούν νέα ανοσοθεραπευτικά φάρμακα σε πολύ υψηλές τιμές, που διατίθενται με τη διαδικασία των ακριβών φαρμάκων, κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των ασθενών και των οικείων τους σχετικά με αυτά.

Οι ομιλητές είναι διακεκριμένοι ογκολόγοι με κλινική/ερευνητική εμπειρία στην ανοσο-ογκολογία.
Αναλυτικά, μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. κας Ζωής Γραμματόγλου, οι ομιλίες θα ξεκινήσουν με τον κ. Ιωάννη Μούντζιο, Παθολόγο-Ογκολόγο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ο οποίος θα εξηγήσει τί είναι η Ανοσο-ογκολογία και θα αναφερθεί στη σχετική έρευνα.
Ακολούθως, η κα Κωνσταντίνα Φραγκιά-Τσίβου, M.D., Ph.D., Παθολογοανατόμος, Επιστημονική Διευθύντρια Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου HistoBio Diagnosis (HBD) και πρόεδρος του Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης Μελανώματος ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, θα μιλήσει για τον ρόλο των βιοδεικτών & της παθολογίας του όγκου στην Ανοσο-ογκολογία.
Αμέσως μετά, ο κ. Μαρίνος Τσιατάς, Παθολόγος-Ογκολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, θα αναφερθεί στην ανοσοθεραπεία στο μελάνωμα.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο κ. Πάρις Α. Κοσμίδης, Παθολόγος-Ογκολόγος και Διευθυντής Β' Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», ο οποίος θα μιλήσει για την ανοσοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ στη συνέχεια η κα Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος της Διασωματειακής Επιτροπής για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο (ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.), Αντιπρόεδρος του ECPC -  European Cancer Patient Coalition και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., θα αναφερθεί στην ανοσοθεραπεία από την πλευρά των ασθενών. 

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων