Το Ίδρυμα La Roche-Posay ανακοινώνει τους νικητές των 20ων ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων έρευνας 2015 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το Ίδρυμα La Roche-Posay ανακοινώνει τους νικητές των 20ων ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων έρευνας 2015



Τρεις ανερχόμενοι ερευνητές που αντιπροσωπεύουν το μέλλον της δερματολογίας τιμήθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας στην Κοπεγχάγη


Η La Roche-Posay, η μάρκα που συστήνουν πάνω από 25.000 δερματολόγοι, ανακοίνωσε τους νικητές των 20ων ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων έρευνας 2015 του Ιδρύματος La Roche-Posay, το οποίο υποστηρίζει το έργο εξαιρετικών υποψηφίων που πραγματοποιούν πολλά υποσχόμενες εργασίες στο πεδίο των κλινικών, βιολογικών και φαρμακολογικών ερευνών που σχετίζονται με τη δερματολογία. Από το 1995 το Ίδρυμα Roche-Posay, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Γαλλίας, έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της επιστήμης με σκοπό την περαιτέρω έρευνα και τις δερματολογικές καινοτομίες. Φέτος, η επιτροπή του Ιδρύματος La Roche-Posay επέλεξε τρεις νικητές: δύο βραβεία απονεμήθηκαν σε υποψηφίους από την Ελβετία και ένα βραβείο απονεμήθηκε σε έναν υποψήφιο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βραβείο Έρευνας : 25.000 € στο Δρ. Ludovic WROBEL, Τμήμα Δερματοπαθολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, για το έργο του: «Influence of environmental stress on anti-tumor immunity»
Βραβείο Δημοσίευσης : 4.000 € στη Δρ. Emmanuella GUENOVA, Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Τμήμα Δερματολογίας, για τη δημοσίευσή της: «IL-4 abrogates TH17 cell-mediated inflammation by selective silencing of IL-23 in antigen-presenting cells»
Βραβείο Δημοσίευσης : 4.000 € στον Δρ. Andrew James Muinonen-Martin, Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Γιορκ (Ίδρυμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας), για τη δημοσίευσή του: «Melanoma Cells Break Down LPA to Establish Local Gradients That Drive Chemotactic Dispersal»

 Η επιλογή των νικητών πραγματοποιήθηκε από την ευρωπαϊκή επιστημονική επιτροπή του Ιδρύματος La Roche-Posay, η οποία απαρτίζεται από κορυφαίους πανεπιστημιακούς, στους οποίους συγκαταλέγονται ο επικεφαλής της επιτροπής Καθηγητής Carlo GELMETTI (Università degli Studi di Milano, Ospedale Maggiore Policlinico, Μιλάνο, Ιταλία), ο Καθηγητής Ramon GRIMALT (Universitat Internacional de Catalunya, Βαρκελώνη, Ισπανία), η Καθηγήτρια Linda de RAEVE (Vrije Universiteit Βρυξέλλες, Βέλγιο), ο Καθηγητής Eckart HANEKE (University of Berne, Ελβετία), ο Καθηγητής Alain TAIEB (CHU Bordeaux, Γαλλία), ο Καθηγητής Thomas BIEBER (University of Bonn, Γερμανία), ο Καθηγητής Waldemar PLACEK (University of Warmia and Mazury, Όλστιν, Πολωνία), η Καθηγήτρια Mette Sondergaard DELEURAN (Aarhus University Hospital, Δανία), ο Καθηγητής Pierre VABRES (CHU Dijon, Γαλλία), ο Καθηγητής Thomas LUGER (University of Muenster, Γερμανία) και η Δρ. Veronique BATAILLE (Kings College London, Ηνωμένο Βασίλειο). Η επιτροπή αξιολόγησε όλες τις ερευνητικές προτάσεις που υποβλήθηκαν πριν να ανακηρύξει τους Δρ. Wrobel, Guenova και Muinonen-Martin ως τους πιο πολλά υποσχόμενους υποψηφίους.

“Το Ίδρυμα Roche-Posay βοηθά στην προαγωγή της Δερματολογίας” δήλωσε ο καθηγητής Gelmetti, Επικεφαλής της Επιτροπής. “Πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία στήριξης νέων ερευνητών στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους. Οι φετινοί νικητές παρουσίασαν εξαιρετικές ερευνητικές προτάσεις και θα είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν πιο εύκολα το σπουδαίο έργο τους. Συγχαίρουμε τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά και αναμένουμε με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο εγγύς μέλλον.”

Ο Ludovic WROBEL από το Τμήμα Δερματοπαθολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γενεύης, έλαβε το Βραβείο Έρευνας για το έργο του: Influence of environmental stress on anti-tumor immunity.
Σύμφωνα με τον Δρ. Wrobel, "ολοένα και περισσότερες αποδείξεις δείχνουν ότι η νευροανοσολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της εξέλιξης του μελανώματος. Το βραβείο αυτό ενισχύει την πεποίθησή μας ότι είναι ανάγκη να εξετάζουμε το συνολικό περιβάλλον των όγκων στην αντιμετώπιση του καρκίνου και υποδεικνύει ότι το συμβούλιο των διεθνών ειδικών του Ιδρύματος υποστηρίζει αυτή την ιδέα. Χάρη σε αυτό το βραβείο θα καταφέρουμε να μελετήσουμε τον ρόλο του νευρικού συστήματος στη ρύθμιση της καρκινικής ανοσίας σε ανθρώπινα δείγματα μελανώματος. Ελπίζουμε να προσφέρουμε νέες γνώσεις σχετικά με τη διαδικασία της εξέλιξης του μελανώματος και να παρέχουμε νέα εργαλεία για την πρόληψη της εξέλιξης του μελανώματος και την επαναφορά της καρκινικής ανοσίας."

Η Emmanuella GUENOVA, Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Τμήμα Δερματολογίας, έλαβε το Βραβείο Δημοσίευσης για το άρθρο της: IL-4 abrogates TH17 cell-mediated inflammation by selective silencing of IL-23 in antigen-presenting cells.
“Η κυτοκίνη ιντερλευκίνη 4 (IL-4) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές παθήσεις του δέρματος (π.χ. ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα), δήλωσε η Δρ. Guenova. Στην εργασία μας δείχνουμε ότι η IL-4 προκαλεί επιλεκτικά διαταραχή της λειτουργίας του άξονα IL-23/IL-17 της φλεγμονώδους αντίδρασης και των TH17 κυττάρων στο δέρμα,  που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της παθογένεσης και της εξέλιξης της ψωρίασης. Υψίστης σημασίας είναι το γεγονός ότι η IL-4 φαίνεται να μην επηρεάζει την ανοσία των κυττάρων TH1, η οποία είναι απαραίτητη για την άμυνα ενάντια σε ιικές και παρασιτικές λοιμώξεις.”

Ο Andrew James MUINONEN-MARTIN, Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Γιορκ (Ίδρυμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας), έλαβε το Βραβείο Δημοσίευσης για το άρθρο του: Melanoma Cells Break Down LPA to Establish Local Gradients That Drive Chemotactic Dispersal.
“Αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι αποδέκτης ενός βραβείου δημοσίευσης του Ιδρύματος La Roche-Posay,” δήλωσε ο Δρ. Muinonen-Martin. “Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η εργασία μου με την ομάδα του καθηγητή Robert Insall στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο CRUK Beatson στη Γλασκόβη που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη μιας υποτροφίας Wellcome Trust αναγνωρίστηκε από το Ίδρυμα La Roche-Posay. Το μελάνωμα περιλαμβάνεται στους όγκους που παρουσιάζουν την πιο επιθετική εξέλιξη και την μεγαλύτερη αντίσταση στη θεραπεία. Η επακόλουθη μετάσταση ή εξάπλωση του μελανώματος ευθύνεται για τον θάνατο ασθενών και η έρευνά μου όχι μόνο οδήγησε στον εντοπισμό ενός νέου βασικού παράγοντα της μετανάστευσης των κυττάρων μελανώματος, αλλά υποστηρίζει και ένα νέο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο όγκος καθοδηγεί τη μετανάστευση των εξωτερικών κυττάρων του μελανώματος μέσω της διάσπασης του περιβάλλοντος LPA, αντί απλώς της παρουσίας του LPA σε μια διαφορά συγκέντρωσης”. 

Tα χρηματικά βραβεία θεσπίστηκαν με σκοπό τη χρηματοδότηση νέων δερματολόγων, ώστε να είναι σε θέση να δημοσιεύουν τα ερευνητικά αποτελέσματά τους και να ολοκληρώνουν τα μελλοντικά έργα τους. Πέρα από την προσφορά οικονομικής υποστήριξης, το βραβείο αυτό βοηθά τους  ερευνητές ανά τον κόσμο να λάβουν αναγνώριση από τους συναδέλφους τους και να συνεργαστούν με άλλους ερευνητές. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύσσεται σήμερα σε τέσσερις ηπείρους και εποπτεύεται από μία επιτροπή διαμορφωτών γνώμης, ερευνητών και δασκάλων στο πεδίο της δερματολογίας. Αυτή η επιτροπή εξετάζει ενδελεχώς κάθε υποψήφιο πριν να καταλήξει στην επιλογή των τελικών νικητών. Με δέσμευση που μετρά ήδη 20 χρόνια, το Ίδρυμα La Roche-Posay έχει προσφέρει υποστήριξη σε περισσότερους από 70 ερευνητές στην Ευρώπη και έχει βραβεύσει 155 ερευνητικά έργα παγκοσμίως, συμβάλλοντας ώστε πάνω από το ήμισυ εξ αυτών να ολοκληρώσει την επιστημονική διαδρομή του.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων