728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

8/1/16

Ο Ιατρικός κόσμος βιώνει την κατάρρευση της Δημόσιας υγείας και τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού από την οικονομική κρίση

Ο ΙΣΑ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη μελέτη της GPO που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει επιδείνωση στους δείκτες υγείας
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη μελέτη της GPO,- στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν επιδεινώθηκε η υγεία του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης - και ζητά να τεθούν υπόψη του, τόσο τα στοιχεία όσο και η ακριβής μεθοδολογία, με βάση τα οποία διεξήχθη η συγκεκριμένα έρευνα.
Και τούτο διότι τα συμπεράσματα αυτής φαίνεται να βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση συμπερασμάτων ή δεδομένων άλλων επίσημων φορέων όπως η ΕΛΣΤΑΤ καθώς και πληθώρας επιστημονικών μελετών.
Ο ιατρικός κόσμος γίνεται καθημερινά μάρτυρας της δραματικής υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ,καθώς και  τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ενώ ακόμα και ανάμεσα στους ασφαλισμένους ένα μεγάλο ποσοστό δεν ακολουθεί σωστά τη θεραπεία του, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τη απαιτούμενη συμμετοχή. Ενώ οι Δημόσιες δομές υγείας τόσο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όσο και της δευτεροβάθμιας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε ότι ο πλέον ευαίσθητος δείκτης υγείας, ο δείκτης βρεφικής  θνησιμότητας έχει αυξηθεί -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- μέσα σ ένα χρόνο από 2,99%  (2012) σε 3,69% (2013). Ενώ και οι δείκτες νεογνικής και προγεννητικής θνησιμότητας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.
Επιπρόσθετα υπάρχει πληθώρα επιστημονικών μελετών που καταδεικνύουν τις τραγικές επιπτώσεις στο χώρο της υγείας από τις πολιτικές των τελευταίων ετών.
Για τους λόγους αυτούς μετά από απόφαση του ΔΣ ,απεστάλη αίτημα στη GPO, να μας κοινοποιήσει τα στοιχεία, με βάση τα  οποία υποστηρίζεται ότι δεν επιδεινώθηκε η υγεία του ελληνικού  λαού, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Ο Ιατρικός κόσμος βιώνει την κατάρρευση της Δημόσιας υγείας και τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού από την οικονομική κρίση Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.