Εγκαίνια του νέου Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκαίνια του νέου Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου


Το νέο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Βασιλίσσης Σοφίας 76).
Η Β’ Χειρουργική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας της και στην προσπάθεια μείωσης του χρόνου αναμονής των ασθενών για χειρουργικές θεραπείες που απαιτούν βραχύ χρόνο μετεγχειρητικής νοσηλείας εγκαινιάζει εξειδικευμένο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Πρόκειται για ένα Τμήμα που παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων με χρονικά μικρότερη, αλλά παράλληλα ασφαλή, νοσηλεία.
Για τους ανωτέρω λόγους έγινε από 4ετίας πλήρης ανακαίνιση και εξοπλισμός σύγχρονου και ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την λειτουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας με πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα χειρουργείου για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.
Ο στόχος του Τμήματος θα είναι να εξυπηρετήσει 600-800 ασθενείς μέσα στο έτος. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαιτέρως στην αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής για εισαγωγή στη Β’ Χειρουργική Κλινική, στην οποία περιλαμβάνονται και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία αφορούν κυρίως σε ογκολογικές ασθένειες και στους οποίους ο συνολικός χρόνος νοσηλείας είναι μακρύτερος έως την έξοδό τους από το νοσοκομείο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρουσίαση του εγκαινιαζόμενου Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη και Πρόεδρο της Εφορείας του Αρεταιείου Νοσοκομείου, καθηγητή Γεώργιο Πολυμενέα.
Χαιρετισμοί από:
τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
τον Υπουργό Υγείας κύριο Ανδρέα Ξανθό.
την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρία Αθανασία Αναγνωστοπούλου.
τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ευστράτιο Πατσούρη
τον Διευθυντή της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, καθηγητή Ιωάννη Βασιλείου.
Απονομή τιμητικών πλακετών στους χορηγούς της ανακαίνισης του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας:
κύριο Σπυρίδωνα Μεταξά
κύριο Κωνσταντίνο Περατικό
Ίδρυμα Μποδοσάκη
Εταιρεία Johnson & Johnson
Εταιρεία Έμβατης A. E.
Επίσκεψη και Εγκαίνια του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων