Διάκριση της Boehringer Ingelheim στα Active Business Awards 2016 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διάκριση της Boehringer Ingelheim στα Active Business Awards 2016

Δημήτρης Αναγνωστάκης, Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Boehringer Ingelheim Hellas.
Μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών κατατάχθηκε για 2η συνεχή χρονιά η Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε, καθώς κατέκτησε και φέτος το βραβείο Active Business Award  στα ομώνυμα βραβεία-θεσμός λόγω της εξωστεφούς παρουσίας της και των επιδόσεών της στις εξαγωγές.

Η ελληνική εταιρεία αποτελεί μέλος του ομίλου Boehringer Ingelheim GmbH, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανακάλυψη παραγωγή και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων για περισσότερα από 130 χρόνια έχοντας ως όραμα να προσφέρει στους ασθενείς συνεχώς Αξία μέσω της Καινοτομίας (Value through Innovation).  Πρόσφατα ανακηρύχθηκε μια από τις 100  πιο καινοτόμες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου παγκοσμίως, ενώ ανακοίνωσε ένα πενταετές επενδυτικό ερευνητικό πρόγραμμα της τάξης των 13,5 δις Ευρώ με στόχο την καταπολέμηση νόσων ανίατων μέχρι σήμερα. Η ηγετική φυσιογνωμία της στον τομέα της έρευνας για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων αντανακλάται και στην Ελλάδα όπου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που πρωτοστατούν στον τομέα των κλινικών ερευνών έχοντας  επενδύσει πάνω από 13,5 εκατομμύρια Ευρώ για την πραγματοποίηση 30  διεθνών ερευνητικών πρωτοκόλλων.

Για την παραγωγή των καινοτόμων φαρμάκων της, η Boehringer Ingelheim διαθέτει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής με αδιάλειπτη λειτουργεία 40 χρόνων, αποτελώντας σήμερα τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παρέμεινε με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, που αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου.

Παρά την τεράστια πίεση που προκάλεσε το 2015 η γενική οικονομική και πολιτική αστάθεια καθώς και η επιβολή των capital controls, η ελληνική θυγατρική κατέγραψε μια σταθερή πορεία το 2015, σημειώνοντας συγκράτηση τόσο των εγχωρίων πωλήσεων όσο και των  εξαγωγών που ανέρχονται στην τάξη των  154 εκατομμυρίων Ευρώ. Στην έντονη αυτή εξαγωγική της δράση οφείλει πάνω από το 60% των εσόδων της. Παράλληλα, συνεχίζει να πραγματοποιεί νέες επενδύσεις στην
εργοστασιακή της μονάδα στο Κορωπί Αττικής, ανοίγοντας το δρόμο για την παραγωγή και εξαγωγή και άλλων νέων καινοτόμων φαρμάκων.


Το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας παρέλαβε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Δημήτρης Αναγνωστάκης. Στην ομιλία του o κύριος Αναγνωστάκης δήλωσε ότι η κατάκτηση του βραβείου εξωστρέφειας για 2η φορά από την Boehringer Ingelheim αποτελεί δικαίωση για τη στρατηγική που σταθερά ακολουθείται εδώ και 40 χρόνια από την κτίση του εργοστασίου, και επανέλαβε τη δέσμευση της μητρικής εταιρείας για επέκταση της γραμμής παραγωγής ούτως ώστε περισσότερα καινοτόμα φάρμακα της εταιρείας να εξάγονται σε περισσότερες χώρες όπως συμβαίνει με τα αντιδιαβητικά της ιδιοσκευάσματα. Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο στους εργαζόμενους της εταιρείας, χάρη στη γνώση και την υπευθυνότητα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κατάφεραν την αδιάλειπτη λειτουργία όλης της εταιρείας γενικά και του εργοστασίου ειδικά, ούτως ώστε να μην σταματήσει ούτε λεπτό η πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα φάρμακα της εταιρείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων