Η Roche και φέτος στο πλευρό των γυναικών με την καμπάνια «for HER» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Roche και φέτος στο πλευρό των γυναικών με την καμπάνια «for HER»


Με την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ, Άλμα Ζωής και Κ.Ε.Φ.Ι.

 Η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας της Roche, «for HER», με πρωταρχικό όχημα το νέο site  HYPERLINK "http://www.forher.gr" www.forher.gr συνεχίζεται και το 2016 με στόχο τα μηνύματά της να αγγίξουν ακόμη περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική καμπάνια τέτοιου είδους που πραγματοποιείται στη χώρα μας και αποτελεί μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.

H καμπάνια «for HER» είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας. To 2016 προγραμματίζονται σειρά δράσεων όπως: ενημερωτικές ομιλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενημερωτικές δράσεις σε κεντρικά σημεία της χώρας καθώς και δράσεις πολιτικής της υγείας. Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) και  πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
«Περισσότερες από 3.000 γυναίκες και 100 ογκολόγοι και γυναικολόγοι ιατροί συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2015. Μετά την εντυπωσιακή αποδοχή που γνώρισε η καμπάνια «for HER», η συνέχισή της για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε για εμάς “μονόδρομο”. Πόσο μάλλον, όταν στη Roche “παίρνουμε τον καρκίνο προσωπικά”», ανέφερε στο πλαίσιο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση των νέων δράσεων, η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.
Σύμφωνα με την Δρ. Ελένη Γαλάνη, Ογκολόγο - Παθολόγο, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Β´ Ογκολογικής κλινικής Metropolitan Hospital, Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ «Στην προσπάθεια για την σωστή και επιτυχή αντιμετώπιση των διαφορετικών μορφών του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου, η γνώση και η έγκυρη ενημέρωση των ίδιων των γυναικών αποτελεί πρωταρχικό και καθοριστικό παράγοντα. Ο ρόλος μας ως εξειδικευμένοι επιστήμονες στον καρκίνο εκτείνεται - πολύ πέρα από τη θεραπευτική αντιμετώπιση - στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των συγκεκριμένων καρκίνων, που στην πλειοψηφία θα μπορούσαν να προληφθούν». 
Ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής της Δ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) δήλωσε «H περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική όσον αφορά στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου. Έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα μέσω ενός εμβολίου και ενός μοριακού τεστ (HPV TEST) να ελαττώσουμε σημαντικά ή και να εξαλείψουμε τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, καθώς και τις πρώτες ενδείξεις για νέα μέθοδο πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών. Αυτές οι επαναστατικές καινοτόμες προσεγγίσεις ενδυναμώνουν τις προοπτικές ουσιαστικής θωράκισης των γυναικών από τους πλέον συχνούς καρκίνους και προσφέρουν νέες αισιόδοξες προοπτικές όσον αφορά στην προστασία της υγείας τους από μεγαλύτερες απειλές».
«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό που για πρώτη φορά η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Είμαστε εδώ σήμερα για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο της γυναίκας, μίας νόσου που δεν αφορά μόνο στις γυναίκες αλλά σε ολόκληρη την οικογένεια και κατ’ επέκταση την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Ακάλεστος, Head of Business Development Roche Diagnostics Hellas. 
Κλείνοντας, η κα Βούλα Ζυγούρη, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρώτη γυναίκα που έλαβε Ολυμπιακή Διάκριση στο άθλημα της Ελευθέρας Πάλης ανακοινώνοντας την υποστήριξη του Συλλόγου στην καμπάνια «for HER»  ανέφερε «Επενδύστε στη διατροφή, επενδύστε, στην άσκηση. Επενδύστε στην υγεία σας, άρα επενδύστε στην πρόληψη».
Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.

Πρόγραμμα δράσεων 2016*
Φεβρουάριος: 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Mediterranean College της Θεσσαλονίκης και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας Deree στις 25 και 29 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, όπου μαιευτήρες-γυναικολόγοι και παθολόγοι-ογκολόγοι ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των κολλεγίων και τις μητέρες τους για την προστασία από τον ιό HPV, τη σημασία της έγκαιρης προφύλαξης και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Μάιος:
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου των Ωοθηκών (8/5) και την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, σε κεντρική πλατεία της Αττικής. Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στις μητέρες τους ένα ανεκτίμητο δώρο πρόληψης και ενημέρωσης.
Η εκστρατεία «for HER» υποστηρίζει το συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα με παράλληλες δράσεις στεριάς, “Sail for Pink”, με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος “ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος” που θα διοργανώσει και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης.

Σεπτέμβριος:
Η εκστρατεία «for HER» θα συμμετέχει και φέτος ενεργά στον ετήσιο Αγώνα Δρόμου « Greece Race for the Cure», που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Οι εργαζόμενοι της Roche θα ενώσουν και πάλι τις φωνές τους για να διαδώσουν το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί! 


Λοιπές δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2016 με την υποστήριξη της καμπάνιας «for HER» *
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής» από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής» που θα υλοποιηθεί σε 20 ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Με όχημα το παιχνίδι, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να χτίσουν νοητικές συνδέσεις στα παιδιά σχετικά με τις διαδικασίες της φροντίδας της υγείας τους αλλά και να προσεγγίσουν παράλληλα τις μαμάδες μέσω διανομής ειδικού ενημερωτικού εντύπου με οδηγίες πρόληψης.
Εκπαιδευτικές Ημερίδες για τον καρκίνο του μαστού και τον γυναικολογικό καρκίνο, Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» στο πλαίσιο των δράσεών του για το 2016 για την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και τον γυναικολογικό καρκίνο, θα διοργανώσει στο  Ν.Ροδόπης πέντε ημερίδες με γιατρούς από την επιστημονική ομάδα του συλλόγου, στις οποίες θα περιλαμβάνει ομιλίες, διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων αυτοεξέτασης.
Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ιατροί του Νοσοκομείου σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, θα οργανώσουν κατά τη διάρκεια του χρόνου σε 5 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου της γυναίκας.
Επιλεγμένες δράσεις πολιτικής υγείας 
*Θα ακολουθήσει ξεχωριστή επικοινωνία με περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακοίνωση της κάθε δράσης, ώστε να ενημερωθεί το ευρύ κοινό και να μπορέσει να συμμετάσχει.

Σχετικά με τη «for HER»
Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Με μηνύματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους – γιατί όλοι έχουμε μία πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας - η καμπάνια «for HER» έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο της γυναίκας και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.).

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αρωγοί της καμπάνιας για το 2016 είναι η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»,  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. 

Η Roche, με την καμπάνια «for HER» θέλει να κάνει σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη νόσος μέσα από την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με μηνύματα όπως «για μια γυναίκα που αξίζει πολλά, για εσένα, για εκείνη …», «ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, ενημέρωσε», «θέλω να είσαι δίπλα μου!», «ζήσε τη ζωή σου και όχι τη νόσο σου» η καμπάνια “for HER” αποτελεί ουσιαστικά μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων